Παραπολιτικά

Ο Μάιος μας έφθασε, εμπρός βήμα... βραδύ

Πέρασε και η Πρωτομαγιά, μέσα σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με το παρελθόν. Δεν υποδεχθήκαμε φέτος τον Μάιο με τον τρόπο που είχαμε συνηθίσει τα άλλα χρόνια. Όποιος αποφάσισε να τον υποδεχθεί «με βήμα ταχύ στην εξοχή», επέστρεψε με ένα πρόστιμο των 300 ευρώ. Οι υπόλοιποι συμμορφωθήκαμε και τον υποδεχθήκαμε με «βήμα βραδύ» στην αυλή της κατοικίας ή και με καθόλου βήμα, από το παράθυρο του διαμερίσματος.

Και βεβαίως ούτε λόγος για μακρινή βόλτα με το αυτοκίνητο. Για κοίτα, ρε παιδί μου. Τώρα που κατρακυλούν οι τιμές του πετρελαίου, εμείς... μένουμε σπίτι, με τρία αυτοκίνητα ο καθένας καθηλωμένα στο γκαράζ.

Καθώς στεκόμουν την περασμένη εβδομάδα μπροστά στο γκισέ μιας τράπεζας, φορώντας τη μάσκα μου, αυθόρμητα ήρθαν στο μυαλό μου οι εποχές όπου οι μόνοι μασκοφόροι οι οποίοι στέκονταν μπροστά στον ταμία ήταν οι... ληστές τραπεζών! Βέβαια οι ληστές σήμερα εγκατέλειψαν τη μέθοδο της εισβολής στην τράπεζα με μάσκες, για τη διάπραξη των ληστειών τους. Έχουν στρέψει την προσοχή τους στις αυτόματες ταμειακές μηχανές, τις οποίες ανατινάζουν.

Και μια και μιλάμε για μάσκες, όχι κυρία μου, εσείς που ποζάρετε ως γνωστή socialite και celebrity της ασήμαντης κυπριακής κοινωνίας, φορέστε τη μάσκα που πήρατε από το φαρμακείο, για να βγείτε στο σουπερμάρκετ, και μην περιμένετε να πάρετε... επώνυμη μάσκα από κάποια μπουτίκ. Δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν τέτοιες. Όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του κορωνοϊού.

ΜΠΟΞΕΡ