Παραπολιτικά

Έχουν φθάσει σε σημείο τρέλας πλέον στο ΗΒ!

Τελικά τίποτα το σωστό δεν κατάφερε να κάνει ένα Ηνωμένο Βασίλειο (!) στην αντιμετώπιση του θανατηφόρου Covid-19. Μια χώρα με τα καλύτερα πανεπιστήμια, τους καλύτερους επιστήμονες για το καθετί, τους ειδικούς επί παντός επιστητού για κάθε νόσο και… τις τόσες και τόσες φαρμακευτικές εταιρείες, βιομηχανίες, τα έκανε θάλασσα σε όλα τα επίπεδα. Το κάθε μέτρο που αποφάσισε μέχρι τώρα είτε κατέληγε σε παρωδία είτε το εγκατέλειπε είτε δεν δούλευε…

Τελευταία αποτυχία, η απόφασή του να θέτει σε 14 μέρες καραντίνα κάθε ταξιδιώτη που θα φθάνει στη χώρα μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων και λιμανιών (τρένων), την οποία τελικά εγκαταλείπει όπως φαίνεται με τις εξαιρέσεις κατόπιν κατακραυγής ότι κανένας δεν θα έρχεται στη χώρα!

Και γιατί άραγε όλες αυτές οι αποτυχίες; Απλά γιατί και αφού είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως και γνώριζαν τα πάντα για την πανδημία, κάποιοι «σούπερ έξυπνοι» … σύμβουλοι του Πρωθυπουργού Τζόνσον προτιμούσαν «ανοσία αγέλης» (βλέπε ανοησία) και όποιον πάρει ο χάρος! Τελικά πήρε χιλιάδες ηλικιωμένους, για τους οποίους κάποια ώρα κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Μέχρι τελικά να πάρουν τα σωστά μέτρα στις 23 Μαρτίου 2020 ήταν πλέον αργά…

Τώρα ένας μαθηματικός μάς εισηγείται ως τον πιο αποτελεσματικό τρόπο κοινωνικής απόστασης να συναθροιζόμαστε κατά έξι σχηματίζοντας… τρίγωνα, ενώ άλλοι εξυπνότεροι, από την Οξφόρδη, πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερα να καθόμαστε σε πεντάγωνα ή τρίγωνα! Με έναν Professor δε να εισηγείται εξάγωνα, γιατί, παρακαλώ, με δύο μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλο θα χρειάζονται… μόνο 10.39 τετραγωνικά μέτρα σε σύνολο!

Τελικά έχουν φθάσει σε σημείο τρέλας στο ΗΒ και δεν είναι αστείο. Όπως λένε και οι ίδιοι οι Άγγλοι «Stark raving bonkers»!

Φ.Α.