Παραπολιτικά

Κόμματα: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς την... κάλπη τραβούν τα κόμματά μας. Λόγω κορωνοϊού τράβηξαν πίσω για κάποιο διάστημα, αλλά με την έναρξη της επιστροφής στην καθημερινότητα, επέστρεψαν κι αυτά στον δρόμο που ξέρουν καλύτερα να διαβαίνουν. Αυτόν που οδηγεί στις επόμενες εκλογές. Και οι επόμενες εκλογές είναι οι βουλευτικές, σε έναν ακριβώς χρόνο από σήμερα. Με τον κορωνοϊό και την επιδημιολογική καμπύλη ας εξακολουθήσουν να ασχολούνται οι επιστήμονες. Οι πολιτικοί έχουν να ασχοληθούν με την... καμπύλη των δημοσκοπήσεων. Το Υπουργείο Υγείας ας συνεχίσει να κάνει τεστ στους πολίτες, για να βρίσκει τα θετικά και τα αρνητικά κρούσματα του ιού. Τα κόμματα θα κάνουν τα δικά τους τεστ, για να εντοπίζουν τα θετικά και τα αρνητικά σημεία των θεμάτων πάνω στα οποία θα στηρίξουν την προεκλογική τους εκστρατεία.

Αν προσέξατε, τα κόμματα επαναδραστηριοποιήθηκαν δυναμικά ταυτόχρονα με την επαναλειτουργία πολλών επιχειρήσεων, εστιατορίων κ.λπ. Η φιλοσοφία είναι παρόμοια με εκείνην των χώρων εστίασης. Απευθύνονται στους πελάτες με τον ίδιο τρόπο: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»!

Ο κορωνοϊός έχει επιφέρει δραματικές αλλαγές σε πολλούς τομείς. Όχι, όμως, και στην πολιτική. Εκεί έχουμε πλήρη επιστροφή στα προκορωνοϊκώς κρατούντα. Στα κόμματα επανήλθαν οι συζητήσεις ακόμα και για τα ψηφοδέλτια των εκλογών του 2021, με την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει. Και μάλιστα σε κάποια κόμματα έγιναν σκέψεις για «αξιοποίηση» του κορωνοϊού, με τη συμπερίληψη, στα ψηφοδέλτια, επιστημόνων που πρωταγωνιστούσαν όλο αυτό το διάστημα στις τηλεοράσεις.

Οι λοιμωξιολόγοι μάς συμβουλεύουν να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί εμβόλιο. Εντάξει, αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο. Εδώ, έχουμε συνηθίσει να ζούμε με ένα σωρό ιούς της πολιτικής μας ζωής...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ