Παραπολιτικά

Κρούσματα ιού και κρούσματα δασών

Δεν μας έφθανε η μάχη για να ελεγχθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού, μας προέκυψαν νωρίς-νωρίς και τα κρούσματα (από το ρήμα κρούζω) δασικών και άλλων εκτάσεων από εμπρηστές ή ανεύθυνους. Την περασμένη Κυριακή, η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου βρέθηκε σε πύρινο κλοιό, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές σε Λιοπέτρι, Ξυλοφάγου και Δασάκι της Άχνας, ενώ στις φλόγες βρέθηκαν και άλλες περιοχές ανά την ξερονησίδα μας. Υπάρχουν υπόνοιες ότι οι πυρκαγιές σε καλαμιώνες κοντά στην Αλυκή Λάρνακας, στην Αγλαντζιά και στον Ύψωνα οφείλονταν σε εμπρησμούς, ενώ η φωτιά στο Λιοπέτρι φαίνεται να ξεκίνησε από πεταμένο αποτσίγαρο.

Η αιώνια ιστορία κάθε καλοκαίρι. Όταν καπνίζουν οι Κυπραίοι, καπνίζουν και τα δάση τους!

Εντάξει, ρε κύριε. Απόλαυσες το τσιγάρο σου μέσα στο δικό σου περιβάλλον (το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου). Είναι ανάγκη να μετατραπείς και σε πυρπολητή του εξωτερικού περιβάλλοντος; Πόσος κόπος χρειάζεται να κατεβάσει ο Κυπραίος το χέρι του, που το έχει ακουμπημένο στο ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου, και να το φέρει μέσα στο αυτοκίνητο, για να τοποθετήσει το αποτσίγαρο μέσα στο τασάκι; Αλλά δεν είναι ο κόπος το πρόβλημα. Είναι η νοοτροπία, είναι η γαϊδουριά, είναι ο σικκιμετισμός που μας διακρίνει.

Δυστυχώς ξεκινήσαμε πολύ νωρίς φέτος να καίμε την Κύπρο. Και με την πυκνή βλάστηση, λόγω της πολυομβρίας, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα.

Έτσι που πάμε, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα καούνε μέχρι και τα... κλαδάκια κάτω από τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΜΠΟΞΕΡ