Παραπολιτικά

Γιατί βιαστήκαμε να τ’ ανοίξουμε;

Όταν ανησυχεί ακόμα και ο ψευδοϋπουργός εξωτερικών, ο σκληρός Οζερσάι, για τις αφίξεις από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, εμείς τι να πούμε; Όταν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι Τουρκοκύπριοι γιατροί για το ίδιο θέμα, εμείς γιατί να διαφωνήσουμε μαζί τους;

Μόνον ο «πρωθυπουργός» Τατάρ φαίνεται να πιστεύει ακράδαντα ότι ο κορωνοϊός που έρχεται από την Τουρκία είναι φιλικός ιός. Εγώ σας λέω ότι είναι έτοιμος, αν μάθει ότι ο Ερντογάν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, να ταξιδέψει άρον-άρον στην Άγκυρα για να τον εναγκαλισθεί και να κολλήσει και αυτός τον ιό, για να δείξει την αλληλεγγύη του.

Δεν κατάλαβα αυτή τη σπουδή που έδειξε η Κυβέρνησή μας να ανοίξει τα οδοφράγματα, έστω και με προϋποθέσεις. Την πρώτη φορά που τα έκλεισε, κατηγορήθηκε ότι το έκανε για πολιτικούς λόγους, ενώ στην πραγματικότητα το έκανε ως μέτρο πρόληψης εξάπλωσης της πανδημίας. Τώρα φαίνεται να ενεργεί ανάποδα. Τα ξανάνοιξε με πολιτικά κριτήρια, παραγνωρίζοντας τα επιδημιολογικά, αλλά και τους αυξημένους κινδύνους, λόγω του ότι τα κατεχόμενα ανοίγουν για μαζική έλευση ατόμων από την Τουρκία. Την αύξηση των κρουσμάτων στην Τουρκία παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Οζερσάι. Ελπίζω οι δικοί μας επιδημιολόγοι να πείσουν την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα.

Ο κορωνοϊός δεν είναι σαν την... δυσοσμία που έρχεται από τα κατεχόμενα. Δυσάρεστη μεν, αλλά κάποια στιγμή φεύγει. Ο κορωνοϊός έτσι και έρθει από τα κατεχόμενα, δεν το κουνάει με τίποτε.

ΜΠΟΞΕΡ