Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

«Αϊσέ»: 46 χρόνια διακοπές

Η «Αϊσέ» συμπληρώνει αύριο 46 χρόνια διακοπές στην Κύπρο. Και δεν δείχνει καμιά διάθεση να το κουνήσει απ’ εδώ. Το αντίθετο. Εμπλουτίζει τις διακοπές της και με «κρουαζιέρες» μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, με το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» και φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Και φυσικά σχεδιάζει να μείνει για πάντα εδώ. Στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού, που επιδιώκει η τουρκική πλευρά, θέλει να αφήσει την «Αϊσέ» μόνιμα στην Κύπρο. Και όχι μόνον να απολαμβάνει τις διακοπές της στον βορρά, αλλά να της παραχωρούμε κι εμείς όλες τις διευκολύνσεις που θα κάνουν τις διακοπές της πιο ευχάριστες. Κάτι σαν διακοπές στη Χαβάη της Μεσογείου, με τον χαβά της.

Και βεβαίως εμείς οι Ελληνοκύπριοι θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε τα σπίτια και τις περιουσίες μας στα κατεχόμενα σαν τουρίστες σε διακοπές. Για να μπορούμε να βλέπουμε ως αξιοθέατο αυτούς που κάνουν μόνιμες διακοπές στα σπίτια μας.

Αμ, το άλλο; Σαράντα έξι τώρα χρόνια που διαρκούν οι διακοπές της «Αϊσέ», σκεφτήκατε πόσες διακοπές έκαναν στην Κύπρο οι διάφοροι... ειδικοί αντιπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, οι ειδικοί σύμβουλοι, οι ειδικοί απεσταλμένοι και τα λοιπά; Γιατί, μη μου πείτε. Διακοπές έκαναν (και κάνουν ακόμα, όπως η κυρία Σπέχαρ) στο ηλιόλουστο νησί μας.

Στο μεταξύ, απτόητη από τον κορωνοϊό, η «Αϊσέ» ετοιμάζει τώρα βαλίτσες και για τα ελληνικά νησιά...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Υποστηρίξτε τη