Παραπολιτικά

Erdogan, the othomaniac

Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία. Ο Ερντογάν πιστεύει ότι είναι η μετεμψύχωση του Μωάμεθ του Πορθητή της Κωνσταντινούπολης. Στις 24 Ιουλίου, νοερά, θα ανεβεί στο άλογό του, όπως τότε ο Πορθητής, και θα μπει έφιππος στην Αγιά Σοφιά, πατώντας (νοερά πάντα) πάνω στα σωριασμένα πτώματα των σφαγμένων από τα οθωμανικά στίφη χριστιανών, οι οποίοι είχαν καταφύγει εκεί. Τώρα, στη θέση των πτωμάτων, είναι σωριασμένες, σφαγμένες από τον σουλτάνο, όλες οι ελληνικές και διεθνείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις να μην προχωρήσει στο αδιανόητο, μαζί με όλες τις ψευδαισθήσεις ότι ο Ερντογάν θα αρχίσει, κάποια στιγμή, να επιδεικνύει λογική συμπεριφορά.

Όλα εκκινούν από το όραμά του να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Λόγω αυτής του της μανίας, μπορούμε να τον αποκαλέσουμε και οθωμανιακό (αγγλιστί othomaniac). Η οθωμανία του φάνηκε από την αρχή, όταν υποστήριξε ότι η Αμερική δεν ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο, αλλά από... μουσουλμάνους, που έφτασαν στις ακτές της το 1178.

Ο Ερντογάν μετατρέπει γιαβάς-γιαβάς την Τουρκία από κοσμικό σε ισλαμικό κράτος. Ένα ισλαμικό κράτος, που στην ουσία πολύ λίγο θα διαφέρει από το Ισλαμικό Κράτος των τζιχαντιστών αποκεφαλιστών.

Η Ορθόδοξη Μόσχα, από την οποία θα ανέμενε κάποιος να προσπαθήσει να αποτρέψει τον ισλαμοφασίστα να κάνει τζαμί την Αγία Σοφία, ένιψε τας χείρας της και είπε ότι είναι θέμα που αφορά την Τουρκία. Ο δε Τραμπ φόρεσε, για μιαν ακόμα φορά, φερετζέ (δεν ήταν μάσκα, ήταν φερετζές αυτό που θεάθηκε να φορεί) και δεν ψέλλισε ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας της βαρβαρότητας του Ερντογάν.

Μόσχα και Ουάσιγκτον συναγωνίζονται ποια θα χορέψει πιο λάγνα τον χορό της κοιλιάς μπροστά στον νεο-οθωμανό σουλτάνο...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ