Παραπολιτικά

Οι ελπίδες στους επιστήμονες

Καλά νέα στη μάχη της ανθρωπότητας κατά του κορωνοϊού. Οι δοκιμές του εμβολίου, που σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχουν θετικά αποτελέσματα.

Οι ελπίδες του κόσμου εναποτίθενται στους επιστήμονες. Τους ερευνητές, τους ιολόγους, τους μικροβιολόγους, τους λοιμωξιολόγους, τους γιατρούς. Στα χέρια τους (και στα λαμπρά μυαλά τους) βρίσκεται η σωτηρία εκατομμυρίων ανθρώπων. Με το εμβόλιο της Οξφόρδης φαίνεται να κερδίζεται μια σημαντική μάχη κατά του αόρατου εχθρού. Όχι, όμως, και ο πόλεμος, που φαίνεται ότι θα διαρκέσει για αρκετούς ακόμη μήνες.

Ο κόσμος εμπιστεύεται μόνο τους επιστήμονες, μια διαπίστωση που επιβεβαιωνόταν διαρκώς όλο αυτό το διάστημα που η πανδημία χτυπά το ανθρώπινο γένος. Οι επιστήμονες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του πολέμου και αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας και τον θαυμασμό μας. Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιος είναι ο ύπουλος εχθρός μας και προσπαθούν νυχθημερόν να βρουν τρόπους να τον καταπολεμήσουν. Δοκιμάζουν φάρμακα, πειραματίζονται, επινοούν εναλλακτικές θεραπείες, κάνουν πιλοτικές έρευνες. Γενικά ετοιμάζουν ένα ισχυρό οπλοστάσιο που ελπίζεται ότι σύντομα θα το ρίξουν στον πόλεμο κατά του φονικού ιού. Οι επιστήμονες είναι αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο και οι πολιτικοί πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις τους με βάση τον λόγο των επιστημόνων. Δεν αποφασίζει ο κάθε φαφλατάς Τραμπ, ο οποίος αδειάζει τους επιστήμονες και κάνει ό,τι του κατεβεί στο ξανθό-πορτοκαλί-γκρίζο κεφάλι του.

Ευτυχώς σ’ εμάς εδώ, ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση εξακολουθούν να έχουν ως ευαγγέλιό τους αυτά που συμβουλεύουν οι επιστήμονες.

ΜΠΟΞΕΡ