Παραπολιτικά

Πάντως, τελικά δεν μας την έδειξαν...

Προσπαθήστε να φανταστείτε την εξής σκηνή. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες, σε μιαν από τις κρισιμότερες συνόδους των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επιχειρεί να θέσει τα εθνικά θέματα και ταυτόχρονα να συμμετέχει ενεργά και στις πολυήμερες έντονες συζητήσεις μεταξύ «βορρά» και «νότου» για το σχέδιο ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, και αιφνιδίως να έρχεται μια... μπάλα και να τον βρίσκει βίαια στο κεφάλι! Μιλάμε, βέβαια, για τη λίστα Γιωρκάτζη, την οποία κλότσησε προς το μέρος του η Βουλή, ζητώντας του να αποφασίσει εκείνος για τη δημοσιοποίησή της.

Λυπηθείτε τον, ρε κοπέλια. Ο άνθρωπος αγωνιζόταν και αγωνιούσε στις Βρυξέλλες για τη «λίστα Μπορέλ», με τις πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, κι εσείς του ρίξατε στο κεφάλι και το βάρος της ευθύνης για τη... λίστα Γιωρκάτζη.

Ο στόχος σας, πάντως, επιτεύχθηκε. Και ήταν να μη δημοσιοποιηθεί αμέσως η λίστα. Με την ελπίδα ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί ούτε μεταγενέστερα, αφού θα έχει ριφθεί σ’ έναν λαβύρινθο νομικών και συνταγματικών θεμάτων, αλλά και θεμάτων που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα. Δεν είναι γνωστό (τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφεται το κείμενο αυτό) τι θα κάνει ο Νίκαρος με την ωρολογιακή βόμβα που του άφησαν οι βουλευτές ενεργοποιημένη στο γραφείο του και την βρήκε μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες. Θα την στείλει συστημένη πίσω στη Βουλή; Θα την υπογράψει και γαία πυρί μειχθήτω (και ανατιναχθήτω); Ή θα την στείλει στο Ανώτατο, οπότε καλό φθινόπωρο;

Εκείνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι οι πολίτες, που διασκεδάζουν με όσα διαδραματίζονται γύρω από τη λίστα Γιωρκάτζη, δεν θα πεισθούν και τόσο εύκολα ότι κάποιοι, τουλάχιστον, πολιτικοί και κάποια κόμματα δεν έχουν κάτι να κρύψουν. Ούτε πιστεύουν ότι τελικά θα βγούνε όλα στο φως. Ενόψει, μάλιστα, των βουλευτικών εκλογών του ερχόμενου χρόνου, αφού κανένας πολιτικός δεν θέλει να πάει στην ττενέκκα με... τάτσες στο κοστούμι του.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ