Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Το #SupportCY συνεχίζει τις μάχες για τον άνθρωπο και την κοινωνία

Νέες πρωτοβουλίες για ενίσχυση του έργου κυβερνητικών υπηρεσιών και άλλων αναγκών της κοινωνίας

Στη μεγάλη μάχη κατά του COVID-19 η Τράπεζα Κύπρου απέδειξε όλα όσα βρίσκονται στο γενετικό της αποτύπωμα, στο «Κοινό Κυπρίων».

Μάζεψε δυνάμεις, συντόνισε επιχειρήσεις και οργανισμούς, συνέδραμε οικονομικά και απέδειξε πως όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε τις μάχες πιο εύκολα.

Το #SupportCY, μια πρωτοβουλία της Τράπεζας Κύπρου και με τη συνεργασία του ΜΚΟ REACTION, κατάφερε κάτι μοναδικό. Έφερε κοντά επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανωμένα σύνολα, και υποστήριξε και ενίσχυσε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής ενάντια στον «αόρατο» εχθρό.

Οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας στη χώρα μας μπορεί να πέρασαν, όμως η πρωτοβουλία ήλθε για να μείνει και να συνεχίσει το έργο της, προς την κοινωνία, και όλους όσοι έχουν πραγματικά την ανάγκη του, για το κοινό καλό, για την Κύπρο μας.

ΤΡΑΠΕΖΑ 2.jpg

Δίπλα στο Τμήμα Δασών

Με την άρση του «lockdown» και των μέτρων που επιβλήθηκαν, το #SupportCY έστρεψε αλλού την προσοχή του. Σε έναν άλλο «αόρατο» εχθρό, που καραδοκεί τώρα το καλοκαίρι και σπέρνει τον φόβο. Στις πυρκαγιές και στους ανθρώπους που διαφυλάσσουν τα δάση μας.

Αυτήν τη φορά, το #SupportCY στήριξε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το πέμπτο κατά σειρά Υπουργείο που στηρίζεται από το Δίκτυο. Σε συνεργασία με τις εταιρείες/ μέλη του, Leroy Merlin και Bionic, προσφέρθηκε εξοπλισμός στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών. Ο εξοπλισμός παραδόθηκε στο Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Δασών στην Αθαλάσσα, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δράση του #SupportCY αλλά και τη δυναμική που απέκτησε αυτήν την περίοδο. Εκ μέρους της εταιρείας Leroy Merlin, η κ. Λουκία Βασιλειάδου δήλωσε ότι «για τη Leroy Merlin το σπίτι της είναι η κοινωνία και το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται, και στόχος της είναι να το φροντίζει και να το βελτιώνει, όπως κάνει και με τα σπίτια μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, ως μέρος της στρατηγικής της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η Leroy Merlin θεώρησε πολύ σημαντικό να στηρίξει την ευρύτερη προσπάθεια κρατικών υπηρεσιών και της κοινωνίας, με προϊόντα που θα βοηθήσουν στην πρόληψη αλλά και την καταπολέμηση ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Ένα θέμα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο στην κυπριακή κοινωνία μας». Για την εταιρεία Bionic, ο κ. Ανδρέας Ιακώβου δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ανταποκριθήκαμε για άλλη μια φορά στο κάλεσμα του #SupportCY, με σκοπό την παροχή βοηθητικού εξοπλισμού στο Τμήμα Δασών για την καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Πλέον η τεχνολογία είναι μέρος της ζωής μας και είμαστε βέβαιοι ότι οι συσκευές που έχουν δοθεί θα αξιοποιηθούν στο έπακρον υποστηρίζοντας τις προσπάθειες του Τμήματος στο δύσκολο έργο του. Ως Bionic δηλώνουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας επιστρέφοντας πίσω στην κυπριακή κοινωνία τη στήριξη που λαμβάνουμε καθημερινά». Επιπλέον, η εταιρεία Leroy Merlin, μέσω του Δικτύου, παρέδωσε εξοπλισμό πρόληψης πυρκαγιών σε 10 μικρές ορεινές κοινότητες για πρόληψη πυρκαγιών, υπό τον συντονισμό του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, κ. Κώστα Χαμπιαούρη και σε 20 εθελοντικές ομάδες, υπό τον συντονισμό του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, κ. Γιάννη Γιαννάκη. Ο Πρόεδρος του ΜΚΟ Reaction, κ. Μάριος Σταύρου, σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών δήλωσε ότι «μέσα από την προσπάθεια του #SupportCy γίνεται μια προσπάθεια να ενισχύσουμε τον μηχανισμό πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών. Η θωράκιση μικρών κοινοτήτων με την παραχώρηση εξοπλισμού, η ενίσχυση των εθελοντών - παρατηρητών, αλλά και η ενίσχυση του Τμήματος Δασών, μαζί με ενημερωτικές δράσεις είναι μόνο μερικοί πυλώνες από την προσπάθεια του #SupportCY να στηρίξει κρατικές υπηρεσίες και κοινωνία, απέναντι στον πύρινο εφιάλτη».

Το Δίκτυο Υποστήριξης δεν έμεινε μόνο στην πανδημία του COVID-19.
Με τη δυναμική που απέκτησε τους τελευταίους μήνες συνεχίζει και ενισχύει τις δράσεις του.

Κοντά στο Κέντρο Αίματος

Επίσης, λίγο πριν από τη λήξη της πανδημίας, το #SupportCY στήριξε το Κέντρο Αίματος, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, μιας πράξης ανθρωπιάς και προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας.

Η Τράπεζα Κύπρου, το Reaction και τα μέλη του #SupportCY συνδιοργάνωσαν με το Κέντρο Αίματος μια πρωτότυπη αιμοδοσία, υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, διαπιστώνοντας ότι η πανδημία έφερε μαζί της τη μείωση της ροής των αιμοδοτών και την ακύρωση των προγραμμάτων αιμοδοσίας.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στον χώρο στάθμευσης του Mall of Cyprus και αγκαλιάστηκε από τους αιμοδότες που προσέρχονταν με το αυτοκίνητό τους για να δώσουν αίμα και να στηρίξουν τους συνανθρώπους τους.

Το #SupportCY συνεχίζει το έργο του

Με περισσότερες, στοχευμένες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για τον άνθρωπο και την κοινωνία, το #SupportCY συνεχίζει το έργο του. Όπως αναφέρει και η Έλλη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, «το #SupportCY συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του και αποδεικνύει κάθε μέρα τη σημαντικότητα της αλληλοϋποστήριξης και συνεργασίας μεταξύ του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα. Στόχος μας είναι, αυτό που ξεκινήσαμε μέσα σε δύσκολες στιγμές, να το συνεχίσουμε, να το διαφυλάξουμε και να το ενισχύσουμε, έχοντας πάντοτε στο μυαλό μας τους ανθρώπους, την κοινωνία και όλους εκείνους που βρίσκονται πάντοτε μπροστά για να δώσουν τις μεγάλες μάχες».

Το #SupportCY αριθμεί σήμερα 62 μέλη και έχει στηρίξει μέχρι στιγμής 5 Υπουργεία:

1) Υγείας,

2) Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

3) Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

4) Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

5) Γεωργίας.

Υποστηρίξτε τη