Αναλύσεις

Εγκληματική η κατάσταση του στίβου στον ιππόδρομο

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στον κυπριακό ιππόδρομο είναι η κακή κατάσταση του αγωνιστικού στίβου και ό,τι αυτός περιλαμβάνει – Η αμέλεια θέτει σε κίνδυνο άλογα και αναβάτες

Σάλος προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά το πρωτοφανές ατύχημα που συνέβη στον κυπριακό ιππόδρομο. Το ατύχημα που προκλήθηκε μετά την ανατροπή πέντε αλόγων και ισάριθμων αναβατών, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αναβατών – με τους δύο να έχουν σοβαρά τραύματα και να νοσηλεύονται ακόμη στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Απολλώνειου Νοσοκομείου – και τη θανάτωση δύο αλόγων για ανθρωπιστικούς λόγους. Για πρώτη φορά Αστυνομία και Υπουργείο Εργασίας ερευνούν εργατικό ατύχημα στον ιππόδρομο, ενώ το θέμα πήρε ήδη μεγάλες διαστάσεις και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για το ποια ήταν τα πραγματικά αίτια του ατυχήματος θα αναμένουμε να τα καταδείξουν οι αρμόδιες αρχές που ερευνούν το συμβάν. Κάποιοι λένε ότι ήταν μια άτυχη στιγμή καθώς ο προπορευόμενος ίππος υπέστη χωλότητα ενώ έτρεχε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να ανατραπούν στη συνέχεια άλλα τέσσερα άλογα που βρίσκονταν πίσω του. Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει είναι γιατί τραυματίστηκε το άλογο; Οι επαγγελματίες του ιπποδρόμου υποστηρίζουν πως ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το ατύχημα, καθώς εδώ και χρόνια φωνάζουν και διαμαρτύρονται για την εγκληματική κατάσταση του αγωνιστικού στίβου που δεν συντηρείται όπως θα έπρεπε. Η άμμος μετατράπηκε πλέον σε χώμα, πέτρες που βγήκαν στην επιφάνεια του στίβου από το υπόστρωμα εκσφενδονίζονται πάνω στους αναβάτες, κάγκελα πέφτουν μπροστά στα πόδια των αλόγων εν ώρα κούρσας, τα μηχανήματα εκκίνησης συχνά δεν ανοίγουν όταν θα έπρεπε θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τα άλογα που εγκλωβίζονται μέσα στα κλουβιά όσο και τους αναβάτες, τσιμεντόλιθοι "κείτονται" κατά μήκος του στίβου που δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται εκεί. Αυτά όλα, σύμφωνα με τους ίδιους τους επαγγελματίες που τα καταγγέλλουν μέσα από προσωπικές τους ιστορίες στη «Σημερινή», είναι ευθύνη της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας (ΛΙΛ). Τα προβλήματα με την κακή συντήρηση του αγωνιστικού στίβου χρονίζουν με τους επαγγελματίες να φωνάζουν και τους ιθύνοντες να σφυρίζουν αδιάφορα.

Το πρωτοφανές ατύχημα

Για το πρωτοφανές ατύχημα μας μίλησε ο πρωταθλητής αναβάτης Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ο οποίος τραυματίστηκε ενώ επέβαινε στο προπορευόμενο άλογο που ανατράπηκε πρώτο. Σύμφωνα με τον ίδιο η πρώτη ήταν κάτι πολύ απότομο και δεν είχε περιθώριο αντίδρασης. «Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Προσπάθησα να προστατεύσω τον εαυτό μου κουλλουριάζοντας το σώμα μου, ωστόσο η πτώση ήταν μεγάλη. Όταν έφτασα στο Απολλώνειο έμαθα ότι έπεσαν και άλλοι τέσσερεις πίσω μου», δήλωσε. Για την κατάσταση της υγείας του ανέφερε πως μέρα με τη μέρα καλυτερεύει. «Έχω οκτώ σπασμένα πλευρά και κτυπημένο πνεύμονα. Είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση μου και σήμερα πιθανόν βγαίνω από την Εντατική και θα πάω σε δωμάτιο κανονικό. Σίγουρα θα μείνω περίπου μια βδομάδα μέσα στο νοσοκομείο», είπε. «Σίγουρα ήταν μία άτυχη στιγμή και ελπίζω τόσο εγώ όσο και ο Ρένος (ο δεύτερος αναβάτης που νοσηλεύεται στην Εντατική) να γίνουμε όσο πιο σύντομα καλά και να επιστρέψουμε», πρόσθεσε. Περαιτέρω, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν ήταν αυτή η χειρότερη του πρώτη. «Το 2014 είχα πιο σοβαρούς τραυματισμούς, πιο επώδυνους και επικίνδυνους. Είχα κτυπήσει στο κεφάλι, είχα μικροαιμοραγίες στο κρανίο και είχε διαλυθεί ο καρπός μου. Από πλευράς μεγέθους όμως και με την ανατροπή πολλών αλόγων το προχθεσινό ήταν το πιο μεγάλο μου ατύχημα», συμπλήρωσε. Ερωτηθείς εάν θα επιστρέψει στις κούρσες, είπε πως θα το πράξει όταν αναρρώσει πλήρως.

Οι πέτρες στο στίβο

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναβατών, Ολύμπιος Γεωργίου, μίλησε κι αυτός με τη σειρά του στη «Σ» για το ατύχημα καθώς ήταν ένας εκ των πέντε αναβατών που ανατράπηκαν, ευτυχώς όμως χωρίς να τραυματιστεί. «Εγώ ίππευα την Καταλέγια και ήμουν το πέμπτο άλογο που ανατράπηκε στην εξωτερική του στίβου. Στάθηκα τυχερός μέσα στην ατυχία μου γιατί δεν ήμουν στη σειρά με τα υπόλοιπα τέσσερα άλογα. Το αντιλήφθηκα έγκαιρα και προσπάθησα να βγω στην εξωτερική. Γι’ αυτό και γλίτωσα τα χειρότερα», είπε.

Τα ατυχήματα όμως δεν σταματούν εκεί. Ο Ολύμπιος στην προηγούμενη ιπποδρομιακή συνάντηση, την περασμένη Τετάρτη, τραυματίστηκε ενώ ίππευε το άλογό του όταν κτυπήθηκε από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από προπορευόμενο άλογο. Περιγράφοντας τη στιγμή που κτυπήθηκε από την πέτρα, είπε χαρακτηριστικά πως «ήταν κάτι πολύ δυνατό, περίμενα την ώρα που θα κατέβω από το άλογο για να πέσω κάτω από τον πόνο. Πονούσα και είχα σημάδι και την επόμενη ημέρα του ατυχήματος». Το άξιον απορίας σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η έκθεση των ελλανοδικών για τη συγκεκριμένη ιπποδρομία αναφέρει ότι ο αναβάτης δέχθηκε ένα κτύπημα, χωρίς όμως να προσδιορίζουν από τι κτυπήθηκε. Πάντως, όπως λέει ο ίδιος, άμμος δεν ήταν.

Το μεγάλο πρόβλημα με την ύπαρξη πετρωμάτων στον αγωνιστικό στίβο έθιξε σε δηλώσεις του και το Μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Αλόγων, Νίκος Νικολάου. Όπως μας εξήγησε ο ίδιος, το θέμα με τις πέτρες στον στίβο χρονίζει. «Από πέρσι φωνάζουμε και δεν γίνεται κάτι. Από τον πολύ καιρό που έχει να συντηρηθεί σωστά ο στίβος, οι πέτρες από το υπέδαφος βγήκαν στην επιφάνεια. Δεν τις μεταφέρουν οι οπλές των αλόγων, όπως υποστήριξε ο Γενικός Διευθυντής της ΛΙΛ σε πρόσφατες δηλώσεις του. Είναι τόσο ευαίσθητες οι οπλές τους που αν πατήσουν πέτρα κουτσαίνουν. Είναι πολύ επικίνδυνο και για τους αναβάτες, αν αναλογιστεί κανείς ότι την ώρα της κούρσας τρέχουν με 40 χιλιόμετρα φόρα και εκσφενδονίζεται η πέτρα πάνω τους», δήλωσε ο κ. Νικολάου.

ΠΕΤΡΕΣ.JPG

Στη φωτογραφία απεικονίζονται πέτρες που υπάρχουν στον αγωνιστικό στίβο.

Η κακή κατάσταση του στίβου

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, η συντήρηση του στίβου είναι ευθύνη της ΛΙΛ. «Οφείλουν να μας παρέχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ούτως ώστε να μπορούμε να έχουμε τα άλογα μας στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Ο στίβος μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980 δεν χρειαζόταν τίποτα. Ήθελε μόνο ράντισμα με το λάστιχο και δεν είχε πρόβλημα. Στις αρχές του 1980 αποφάσισαν να κάνουν τον στίβο τύπου Καλιφόρνιας, δηλαδή να κλείσει το υπόστρωμα που είχε απορροφητικότητα και έφευγε το νερό από διόδους κάτω από το στίβο, πατώντας την υφιστάμενη άμμο και προσθέτοντας άλλη άμμο από πάνω έτσι ώστε όταν θα έχει βροχές να πατά ο κύλινδρος τον στίβο και το νερό να κυλά από έξω προς τα μέσα και να φεύγει από το στίβο. Ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στον στίβο και έκτοτε έχουμε προβλήματα», εξήγησε.

«Το θετικό παλαιότερα ήταν ότι κάθε δύο χρόνια άλλαζαν την άμμο κάτι που βοηθούσε στην κατάσταση του στίβου. Αλλά η τελευταία φορά που την άλλαξαν ήταν το 2010», συμπλήρωσε.

Όσο αφορά τον εμπειρογνώμονα που έφερε πρόσφατα η ΛΙΛ για να εκτιμήσει την κατάσταση του στίβου, σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, τους είπε πως ο στίβος είναι παραμελημένος και τους συμβούλεψε να προσπαθήσουν με τα μέσα που διαθέτουν να σκάψουν με σκοπό να έρθει στην επιφάνεια η άμμος που βρίσκεται από κάτω γιατί τώρα στην επιφάνεια η άμμος που υπήρχε μετατράπηκε σε σκόνη. «Για να καταλάβετε, ακόμα και το τρακτέρ που χρησιμοποιείται για το στίβο χρονολογείται από την δεκαετία του 1970 μέχρι και σήμερα», πρόσθεσε.

«Ο στίβος κατάντησε χωράφι. Δεν υπάρχει χωμάτινος στίβος και όχι αμμώδης. Με την πάροδο του χρόνου και με την κακή συντήρηση έγινε χωμάτινος με αποτέλεσμα να τραυματίζονται τα άλογα», συμπλήρωσε. «Παλαιότερα όταν ο στίβος ήταν σε καλή κατάσταση είχαμε πιο λίγες χωλότητες, ενώ το τελευταίο εξάμηνο έγινε ευθανασία σε πέραν των 10 αλόγων λόγω των ανεπανόρθωτων καταγμάτων που έφεραν στα πόδια τους και αυτά οφείλονται στην κατάσταση του στίβου», τόνισε.

Εξηγώντας γιατί τραυματίζονται τα άλογα, είπε πως ο στίβος έχει κενά και τρύπες και την ώρα που τρέχουν τα άλογα στραβοπατούν και παθαίνουν ζημιά. «Ένα άλογο ζυγίζει μισό τόνο και όταν τρέχει και διπλασιάζεται το βάρος του είναι σαν να πατά ενάμιση τόνος στον στίβο, άρα η πίεση που ασκείται στα πόδια τους είναι μεγάλη», συνέχισε.

Πέφτουν τα κάγκελα εν ώρα κούρσας

Στην ιπποδρομία που καταγράφεται στο βίντεο κατέρρευσε το κάγκελο του στίβου πάνω στα άλογα, ενώ προηγουμένως κατά την εκκίνηση δεν άνοιξαν οι πύλες του μηχανήματος εκκίνησης λόγω τεχνικού προβλήματος και δόθηκε δεύτερη φορά η εκκίνηση χειροκίνητα.

Όσο αφορά τα κάγκελα στο στίβο, αυτά αντικαταστάθηκαν γύρω στο 2000 λόγω του ότι πριν ήταν μεταλλικά και ήταν επικίνδυνα και για τα άλογα και για τους αναβάτες.

Με βάση τις προδιαγραφές έπρεπε να μπουν πλαστικά που να είναι ελαστικά και να μην προκαλούν τραυματισμούς. Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, στις αρχές υπήρχε απόθεμα και σε περίπτωση σπασίματος αντικαθιστούσαν τα πλαστικά κάγκελα, ενώ τώρα απλώς μπαλώνουν τις φθορές με μονωτική ταινία. «Κλείνουν τις πάτσιες με τέλλες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Πρόσφατα, μάλιστα, υπήρξαν δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες τα κάγκελα σωριάστηκαν στον στίβο την ώρα που διεξάγονταν ιπποδρομίες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλογα. Και στις δύο περιπτώσεις τα κάγκελα άνοιξαν στο ίδιο σημείο του στίβου, όπου βρίσκεται η ένωση της εξόδου των αλόγων από τον εσωτερικό στον εξωτερικό στίβο. Όπως εξήγησε ο κ. Νικολάου, ο λόγος που άνοιξε η ένωση και στα δύο περιστατικά είναι γιατί «οι ασφάλειες είναι παλιές και μπορεί να πέσουν και με το φύσημα του ανέμου». Χρειάζονται συντήρηση και τα κάγκελα, γιατί με το πέρασμα των χρόνων αν δεν αντικατασταθούν λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών εκεί όπου υπάρχουν σπασίματα γίνονται κοφτερά σαν μαχαίρια, πρόσθεσε.

Η ιπποδρομία που καταγράφεται στο βίντεο ήταν η πρώτη περίπτωση (20/10/2019) κατά την οποία τα κάγκελα έπεσαν στον στίβο εν ώρα ιπποδρομίας.

Σε δηλώσεις του στη «Σ», ο κ. Σάββας Ευαγγέλου, ιδιοκτήτης του αλόγου Σαβάν Μύρια που τραυματίστηκε στην εν λόγω ιπποδρομία, ανέφερε πως ήταν η πρώτη συμμετοχή του αλόγου του σε ιπποδρομία. Θυμάται ότι όταν το άλογό του πήρε την πρωτοπορία βρέθηκε να είναι το κάγκελο μέσα στον στίβο με αποτέλεσμα να κτυπήσει. «Ήταν ένα ατύχημα το οποίο δεν τραυματίστηκε πολύ το άλογο αλλά του έμεινε φοβία και για αρκετό διάστημα και στις προπονήσεις αλλά και στις κούρσες όταν περνά από το συγκεκριμένο σημείο το άλογο φοβάται», πρόσθεσε. Ο κ. Ευαγγέλου έκανε λόγο για κακή συντήρηση στα κάγκελα αλλά και στον στίβο. Όπως είπε χαρακτηριστικά «αν δεν αλλάξουν το στίβο αρκετά άλογα θα καταστραφούν». «Πρέπει οπωσδήποτε να συντηρηθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούνταν παλαιότερα με την αντικατάσταση της άμμου. Πλέον η άμμος στο στίβο έγινε χώμα με αποτέλεσμα να ανοίγει μία τρύπα και να μην κλείνει», τόνισε.

Σίδερα και τσιμεντόλιθοι

κατά μήκος του στίβου

Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με μαρτυρίες και φωτογραφικό υλικό που εξασφαλίσαμε φαίνεται πως στο εσωτερικό του στίβου οι εργασίες τότε δεν έγιναν όπως θα έπρεπε όταν η ΛΙΛ προχώρησε στην αντικατάσταση της περίφραξης με πλαστικά κάγκελα. Η βάση των πασσάλων της περίφραξης του στίβου παρέμεινε ως είχε, δηλαδή σιδερένια και από πάνω πέρασαν το πλαστικό υλικό.

ΠΑΣΣΑΛΟΣ.jpg

Στη φωτογραφία διαφαίνεται μέσα από τον πλαστικό πάσσαλο η σιδερένια βάση που παραμένει έτσι μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, κατά μήκος του στίβου προεξέχουν τσιμεντόλιθοι στους οποίους στηρίζεται η βάση της περίφραξης, που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι πολύ επικίνδυνοι σε περίπτωση ανατροπής είτε αναβάτη είτε αλόγου.

ΤΣΙΜΕΝΤΟ.jpg

Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι τσιμεντόλιθοι που βρίσκονται κατά μήκος του στίβου.

Μιλώντας στη «Σ» ο βετεράνος αναβάτης, Δημητράκης Σιακαλλής, εξήγησε ότι «έκοψαν μέχρι το μισό ύψος των πασσάλων το μεταλλικό και πρόσθεσαν από πάνω το πλαστικό, ενώ τα σίδερα έπρεπε να είναι κάτω από τη γη και να μπει το καπάκι πάνω για να είναι ελαστικό και να μην κτυπά ούτε το άλογο ούτε ο αναβάτης. Παράλληλα, κάτω από τα κάγκελα έχει μπλοκ τσιμέντου, κάτι που είναι ενάντια στις προδιαγραφές και είναι πολύ επικίνδυνο. Από το έδαφος μέχρι πάνω πρέπει το κάγκελο να είναι ελαστικό για να μην κτυπάμε».

Σημειώνουμε πως κ. Σιακαλλής, το 2014 ανατράπηκε από το άλογο και τραυματίστηκε στο σίδερο που έχουν τα κάγκελα με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά και να σταματήσει την καριέρα του.

Επικίνδυνα παραμελημένα

και τα μηχανήματα εκκίνησης

Ακόμα ένα ζήτημα για το οποίο υποβάλλουν παράπονα οι επαγγελματίες του ιπποδρόμου είναι η κατάσταση των μηχανημάτων εκκίνησης. Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα χρονολογούνται από το 1997-98 και έπρεπε ήδη να αντικατασταθούν ή τουλάχιστον να γίνεται η συστηματικά η κατάλληλη συντήρηση, κάτι που δεν συμβαίνει. «Αρκετές φορές οι πύλες των σταρτ δεν ανοίγουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να κτυπήσουν τα άλογα αλλά και οι αναβάτες καθώς είναι σε ετοιμότητα ώστε την ώρα που ο αφέτης θα δώσει την εκκίνηση να κάνουν την κίνηση για να βγουν από την πύλη, η οποία αν δεν ανοίξει ενδέχεται να ανατραπεί ο αναβάτης και να πέσει στα πόδια του αλόγου με αποτέλεσμα να τον πατήσει, ενώ τα άλογα μπορεί να κτυπήσουν στην πύλη και να σπάσουν τη μύτη τους», εξήγησε.

«Δεν ενδιαφέρεται η ΛΙΛ»

Όλα αυτά, όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, είναι ευθύνη της ΛΙΛ, η οποία όμως δεν ενδιαφέρεται. Ερωτηθείς εάν το ζήτημα είναι οικονομικό, απάντησε πως «κάθε τέλος του έτους η ΛΙΛ παρουσιάζει κέρδος ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ φέτος στις εκλογές παρουσίασαν ότι έχουν και αποθεματικό, ενώ την ίδια ώρα λένε πως δεν έχουν τα λεφτά για να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για να γίνεται σωστά η συντήρηση του αγωνιστικού στίβου και των μηχανημάτων». «Έχουν γύρω στις 600 χιλιάδες ευρώ τζίρο την βδομάδα. Από αυτά τα χρήματα το πρώτο τους μέλημα θα έπρεπε να είναι η συντήρηση με γνώμονα την ασφάλεια τόσο των αλόγων αλλά και των αναβατών», είπε καταληκτικά.

Στο μεταξύ, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο Πρόεδρος των αναβατών, την ερχόμενη Δευτέρα τα εμπλεκόμενα αρμόδια σώματα θα έχουν συνάντηση με την Επιτροπεία της ΛΙΛ. «Θα τους μεταφέρουμε τα προβλήματα και ελπίζουμε να εισακουστούμε ώστε να διορθωθούν κάποια πράματα. Δεν χρειαζόταν να συμβεί αυτό το ατύχημα αλλά τουλάχιστον ήταν μία αφύπνιση για να δουν τα προβλήματα και να βρούμε λύσεις για το καλό όλων μας», δήλωσε ο Ολύμπιος Γεωργίου.