Με πειρατές, δεν συνομιλείς

«Οι Έλληνες δεν κάνουν ποτέ ειρήνη με όποιον κατέχει ελληνικόν τόπον», έγραψε ο Ρήγας Φεραίος. Ή εποφθαλμιά και απειλεί ελληνικόν τόπον, προσθέτουμε εμείς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιλέγει φυσικά τις συνομιλίες με κράτος-τρομοκράτη που κατέχει τη γη μας και απειλεί ό,τι έχει απομείνει σε θάλασσα και σε ξηρά. Φυσικά ουδείς σώφρων επιλέγει τον πόλεμο, αλλά άπαντες οι σώφρονες κατανοούν ότι, αν δεν είσαι σε θέση να επιβάλεις εσύ τον τρόπο διεκπεραίωσης μιας διένεξης και επίλυσης ενός προβλήματος και εξαρτιέσαι από τις διαθέσεις και ορέξεις του αντιπάλου σου, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα: Να διαθέτεις ισχυρό στρατό για να αμυνθείς (κι ας μην προβάλλουν την ασυναρτησία ότι ζητάμε επίθεση στην Τουρκία και απόβαση στα Μικρασιατικά παράλια) και τη δυνατότητα να συνομιλείς όχι γονατιστός μπροστά στον εχθρό αλλά όρθιος και διεκδικητικός.

Ο Πρόεδρος με την καταστροφική δήλωσή του εξευτέλισε παντελώς το Έθνος, τον Κυπριακό Ελληνισμό και τους Αγώνες του, την Κυπριακή Δημοκρατία, την Εθνική Φρουρά και τους Αξιωματικούς της, όσους υπηρέτησαν και αυτούς των οποίων οι γονείς και τα παιδιά υπηρέτησαν και υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά.

Εξευτέλισε και την πολιτική του για τις τριμερείς συμμαχίες με Ισραήλ, Αίγυπτο, Γαλλία, Αρμενία που διατυμπανίζει συνεχώς ως μέγα επίτευγμα, γιατί καμιά χώρα δεν πρόκειται να θυσιάσει ούτε ένα παιδί της για έναν Πρόεδρο που έχει ενδώσει, έχει παραδοθεί.

Ουδείς έδωσε ποτέ απάντηση στο ερώτημα «τι έγιναν τα 10 δις ευρώ που κατέθεσε ο κυπριακός λαός από το υστέρημά του για την Άμυνα». Που φυσικά δεν έγιναν όπλα, αλλά δεν ξέρουμε σε ποιους τραπεζικούς λογαριασμούς κατέληξαν.

Αλλά, μιας και η ύπαρξη στρατού (ισχυρής επαγγελματικής, σύγχρονης, εξοπλισμένης, αποτρεπτικής, ευέλικτης Εθνικής Φρουράς, όπως υποσχέθηκαν στον λαό όταν διαγκωνίζονταν ποιος θα μειώσει τη θητεία), είναι καταστροφική, τι «διάλογο» να κάνουμε με την Τουρκία; Για να τους πείσουμε ότι η ΚΔ δεν είναι εκλιπούσα; Για να αναγνωρίσουμε την «ΤΔΒΚ», κάτι που γίνεται καθημερινά με άστοχες ενέργειες των κυβερνώντων; Για να αποδεχθούμε τα τετελεσμένα της εισβολής; Για να αποδεχθούμε τον εκτουρκισμό του τόπου μας και τον εξισλαμισμό του λαού μας; Για να υποδεχόμαστε ως πολύφερνους τουρίστες τους «μετανάστες» που μας στέλνουν καθημερινά παράνομα προκειμένου να διαταράξουν την κοινωνική συνοχή; Για να τους παραχωρήσουμε την ΑΟΖ και τις ελεύθερες περιοχές με την υπογραφή μας; Τι άλλο μας ζητάνε όταν δηλώνουν πως «εάν επιδιώκετε λύση στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να συναντηθούν οι δυο λαοί του νησιού και να δημιουργηθεί ένας κοινός μηχανισμός συνεργασίας, έρευνας και διαχείρισης υδρογονανθράκων καθώς και διαμοιρασμού των εσόδων από τους πόρους αυτούς. Η πρόταση της ΤΔΒΚ στις 13 Ιουλίου 2019 παρέχει την απαραίτητη βάση για κάτι τέτοιο»!!!

ΝΑΙ, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ.

Πάσχουμε από παρανοϊκή εμμονή-obsession με τις «συνομιλίες». Πολύ σωστά ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε για τις προθέσεις του Πρωθυπουργού: Τι ακριβώς «διάλογο» να κάνουμε με την Τουρκία; Μήπως, αν τα νησιά μας έχουν ΑΟΖ; Αν έχει δικαίωμα να στέλνει γεωτρύπανα και λαθρομετανάστες στην Ελλάδα; Διάλογο με «πειρατές» δεν κάνει κανείς. Τι είδους συνομιλίες θα κάνουμε μ’ αυτούς που δηλώνουν ότι: «Οι δήθεν ελληνικές περιουσίες στα Βαρώσια ανήκαν στο ΕΦΚΑΦ, ήσαν βακούφικα και θα επιστρέψουν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους. Οι Έλληνες ήσαν σφετεριστές. Στη συνέχεια η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ θα ανοίξει την πόλη».

Η κυβέρνηση της ΚΔ μάς κανοναρχούσε για μια εβδομάδα ότι έρχεται στην Κύπρο ο Μπορέλ σε μια ιδιαίτερης σημασίας επίσκεψη, λόγω της πολυδιάστατης και επιτυχούς πολιτικής που ακολουθεί το ΥΠΕΞ μας στην ΕΕ. Και ήλθε. Και μας μίλησε για «αμφισβητούμενη» ΑΟΖ, αφού πέρασε από Αθήνα και θα συνεχίζει στην Άγκυρα. Ο Μπορέλ δεν πίστευε τόσον καιρό ότι το «Γιαβούζ» και τουρκικά πολεμικά σκάφη βρίσκονται στη θάλασσα της Κύπρου, δεν τον πείσαμε με την «επιτυχή» διπλωματία μας στις Βρυξέλλες, έπρεπε να δει, και πείστηκε όταν είδε τους πειρατές ιδίοις όμμασι! Κι ακόμη, ο Μπορέλ μάς ζήτησε να συνομιλήσουμε ειρηνικά με την Τουρκία. Δεν είπε λέξη για τις πολεμικές ιαχές της Τουρκίας, την ενίσχυση των δυνάμεων κατοχής, τον τουρκικό στόλο που πολιορκεί την Κύπρο, την μη αναγνώριση της ΚΔ από την Τουρκία. Είπε μόνο να συνομιλήσουμε. Και οι ημέτεροι αγάλλονται αφού θα συνομιλήσουμε. Να συνομιλήσουν, λέει ο Μπορέλ, η ΚΔ και η Τουρκία για να καθορίσουν ειρηνικά τις ΑΟΖ τους. Θεωρώντας, βέβαια, ότι ΚΔ είναι οι επί του παρόντος ελεύθερες περιοχές, δεδομένου ότι αυτός και όλοι οι προκάτοχοί του έχουν εμπεδώσει ότι στα κατεχόμενα υπάρχει «άλλη κρατική οντότητα».

Βεβαίως, οι Τούρκοι δεν χαρίστηκαν ούτε στον Μπορέλ ούτε στον Αναστασιάδη. «Με ποιους να συνομιλήσουμε αφού δεν αναγνωρίζουμε την ΚΔ, η οποία εξέλιπε και οι Ρωμιοί απλώς σφετερίζονται τον τίτλο;». Ουδείς απάντησε βεβαίως -εν όψει συνομιλιών- ότι με το Ψήφισμα 186 της 4ης Μαρτίου 1964, του Σ.Α. του ΟΗΕ, αναγνωρίστηκε η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση -μετά την αποχώρηση των Τούρκων στασιαστών- ως η μόνη νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου. Το ψήφισμα δεν άλλαξε έκτοτε. Κι εμείς τον χαβά μας: γονατισμένοι και συνομιλίες. Αφού ηττηθήκαμε. Αφού αν κάνουμε στρατό που να μπορεί να αντισταθεί στην τουρκική βαρβαρότητα, «αυτό θα σημάνει το τέλος του Ελληνισμού». Όσου έχει απομείνει, φυσικά, γιατί οι προσπάθειες αφελληνισμού και δημιουργίας «έθνους Κυπρίων» απεδείχθησαν λίαν επιτυχείς.

Και κάτι τελευταίο: Όταν ο Μπορέλ και ο κάθε Μπορέλ της Ε.Ε. ακούει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει ότι παραδίδεται και όταν για χρόνια οι εκπρόσωποι της ΚΔ στις Βρυξέλλες γλείφουν τους Τούρκους πολιτικούς και δηλώνουν υποταγή, γιατί να αντιδράσει η Ε.Ε. υπέρ του γελοίου κρατιδίου που ναι μεν ιδρύθηκε από τις εκατόμβες των νεκρών του λαού μας αλλά διατηρείται στη ζωή κατά λάθος;

*Πρόεδρος Κινήματος Αλληλεγγύη