Παραπολιτικά

Θα κατεβούν και οι... κομματικοί αλουποί

Αλεπούδες έκαναν την εμφάνισή τους σε περιοχές της Αγλαντζιάς το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Θεάθηκαν, μάλιστα, να κάνουν αμέριμνα τις βόλτες τους συνοδευόμενες και από τα αλεπουδάκια τους.

Ας προετοιμαστούν, όμως, οι φίλοι Αγλαντζιώτες, διότι πολύ σύντομα θα κατεβούν στην περιοχή τους και οι... πολιτικές αλεπούδες (περιλαμβανομένης, ασφαλώς, της πασίγνωστης... «πονηρής παφιακής αλεπούς»), ενόψει των εκλογών για την αναπλήρωση του υπουργοποιηθέντος Δημάρχου Αγλαντζιάς, Χαράλαμπου Πετρίδη. Ήδη άρχισαν και οι εξαγγελίες υποψηφιοτήτων. Η απρόοπτη εκλογική αναμέτρηση για τον Δήμο Αγλαντζιάς θεωρείται και ένα είδος δοκιμής δυνάμεων και πιθανών συνεργασιών, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2021.

Ήδη, οι κομματικοί... αλουποί βλέπουνε στον ύπνο τους χιλιάδες αγλαντζιώτικα... πετεινάρκα να πέφτουν στα χέρια τους. Φυσικά, αν δεν καταφέρουν στην κάλπη το ποθούμενο αποτέλεσμα, δεν θα διστάσουν να προβάλουν την κατάλληλη δικαιολογία. Όπως την... αλεπού του Αισώπου, που ανακάλυψε ότι τα σταφύλια, τα οποία αδυνατούσε να φθάσει, «όμφακες εισίν».

Πάντως, ο νέος Υπουργός Άμυνας και μέχρι τώρα Δήμαρχος Αγλαντζιάς, αναφερόμενος στις πραγματικές αλεπούδες που εμφανίστηκαν στην περιοχή, καθησύχασε τους δημότες, λέγοντας ότι αυτές ουδέποτε προκάλεσαν οποιαδήποτε καταστροφή στην Αγλαντζιά. Βεβαίως, τώρα ο κ. Πετρίδης, από το νέο του πόστο, δεν θα ασχολείται πλέον με τις συμπαθείς αλεπούδες, αλλά με τους αιμοβόρους... γκρίζους λύκους.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ