Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Το πρόστιμο φέρνει τη μάσκα

Με τα νέα μέτρα που ισχύουν για τον κορωνοϊό, έτσι και σε εντοπίσει η Αστυνομία χωρίς μάσκα σε συγκεκριμένους χώρους, βάζεις βαθιά το χέρι στην τσέπη και καταβάλλεις 300 ζεστά ευρωπουλάκια. Με τα οποία θα μπορούσες να αγοράσεις εκατοντάδες μάσκες κι έτσι να έχεις εξασφαλισμένη και την προστασία της υγείας σου για τους επόμενους μήνες. Μπορείς, όμως, αν θέλεις να το δεις και από άλλη οπτική γωνία. Με 300 ζεστά ευρωπουλάκια θα μπορούσες να αγοράσεις 60 πίτες... ζεστά σουβλάκια! Αποφάσισε, λοιπόν, αν αξίζει τον κόπο να το παίζεις μάγκας χωρίς μάσκα.

Φυσικά, δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι φορώντας μια μάσκα δεν κινδυνεύουμε, αν δεν εφαρμόζουμε ταυτόχρονα και τα άλλα μέτρα προστασίας, που είναι η τήρηση των αποστάσεων και η σχολαστική απολύμανση των χεριών. Επίσης δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι το συγγενικό ή φιλικό μας πρόσωπο με το οποίο θα έρθουμε σε επαφή χωρίς προφυλάξεις, δεν θα μας μεταδώσει (ή δεν θα του μεταδώσουμε) τον ιό.

Αρκετά από τα νέα κρούσματα αφορούν άτομα που έσπασαν την καραντίνα και περιφέρονταν έξω, παρά τις ρητές οδηγίες των αρμοδίων φορέων. Αν συνεχιστεί αυτή η επίδειξη ανευθυνότητας, θα πρέπει η Πολιτεία να βάζει τους καραντινούχους σε συγκεκριμένους χώρους (ξενοδοχεία, ας πούμε), για να τους ελέγχει. Διαφορετικά, θα βρεθούμε ξαφνικά μπροστά στο εφιαλτικό ενδεχόμενο να ξαναμπούμε όλοι καραντίνα και η καημένη η μικρή Μαρία να μην αντέξει αυτήν τη φορά την «καραμπίνα».

Υπάρχουν επίσης πολλά «ορφανά» κρούσματα. Στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου ορφανά. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους... γονείς τους, οι οποίοι ζουν και βασιλεύουν. Είναι ο Σικκιμετισμός και η Ανευθυνότητα.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Υποστηρίξτε τη