Παραπολιτικά

«Το σεξ εν όπως τα σουβλάκια»;

Πολλές διαδικτυακές συζητήσεις προκάλεσε ένα πρωτότυπο βίντεο που κυκλοφόρησε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού (ΚΣΟΠ) με τίτλο «Τo σεξ εν όπως τα σουβλάκια. Εν ωραία να τα μοιράζεσαι. Αλλά πρέπει πρώτα να ρωτάς». Το βασικό μήνυμα, που απευθύνεται κυρίως στους νέους, είναι ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός και συναίνεση στο σεξ. Βέβαια, δεν ξέρω πόσοι νέοι θα πεισθούν ότι «το σεξ εν όπως τα σουβλάκια» και θα προσαρμόσουν αναλόγως τη συμπεριφορά τους. Πάντως, ο ΚΣΟΠ σημειώνει ότι σκοπός του βίντεο είναι «να προβληματίσει και να ενθαρρύνει νέα άτομα και όχι μόνο, να σκεφτούν τον τρόπο που λειτουργούν μέσα στις σχέσεις τους, τον τρόπο που επικοινωνούν, εκφράζονται ή διεκδικούν». Ωραία. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια. Με τη σειρά μας, εμείς θα δώσουμε κάποιες ιδέες, με βάση το ίδιο σύνθημα («το σεξ εν όπως τα σουβλάκια»), αλλά για... μεγαλύτερες ηλικίες.

Σενάριο πρώτο: Το ηλικιωμένο ζευγάρι κάθεται το βράδυ και χλαπακιάζει τα σουβλάκια του. Όταν τελειώνει, γυρίζει εκείνος και την ρωτά: «Θέλεις να κάμουμεν τζιαι λλίον σεξ»; Κι εκείνη απαντά: «Όι, όι! Ζολοβρομάς κρομμύθκια»!

Σενάριο δεύτερο: Εκείνος (κλείνοντας το μάτι): «Πόψε λαλώ να κάμω λλία σουβλάκια». Εκείνη: «Παραίτα. Την τελευταίαν φοράν που εδοκίμασες, εν εξόρτωσες να περάσεις την σμίλαν που το κρέας»...

Σενάριο τρίτο: Εκείνος: «Ρε γεναίκα, άψα τα κάρβουνα να ψήσω σουβλάκια». Εκείνη: «Φάε μόνος σου. Εγώ πόψε έφαα σούππαν τραχανάν».

Σενάριο τέταρτο: Εκείνη λέει με παράπονο σ’ εκείνον: «Αθθυμάσαι τον τζιαιρόν που ετρώαμεν κάθε μέρα σουβλάκια; Τώρα τρώμεν μιαν φοράν κάθε έξι μήνες τζιαι τζιείνα εν τα απολαμβάννουμεν. Το κρέας εν πολλά... σιτεμένον»!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ