Αναλύσεις

Κύπρια καπετάνισσα υποψήφια για διεθνές βραβείο

Η Ηρώ Γιδάκου-Γεωργίου διεκδικεί ένα από τα παγκόσμια βραβεία Power Play Awards της Exxon Mobil για τον τομέα του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στην κατηγορία «The Rising Star»

Διάκριση στα παγκόσμια βραβεία Power Play Awards της Exxon Mobil για το τομέα του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ), έχει την τιμή να διεκδικεί η πρώτη Κύπρια γυναίκα Καπετάνιος, Ηρώ Γιδάκου-Γεωργίου. Τα βραβεία χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και η Κύπρια Καπετάνισσα είναι υποψήφια στην κατηγορία «The Rising Star». Η ψηφοφορία είναι διαδικτυακή και είναι ανοικτή για το κοινό από τις 27 Ιουλίου 2020 μέχρι και τις 8 Αυγούστου στις 6:59 π.μ. (ώρα Κύπρου). Μέχρι στιγμής η Κύπρια υποψήφια είναι δεύτερη και αναμένει τη στήριξη των συμπατριωτών της για να καταφέρει να διακριθεί.

Η κυπριακή υποψηφιότητα

Την ανεξάρτητη και επιτυχή υποψηφιότητα της Καπετάνιου Ηρώς Γιδάκου-Γεωργίου, της πρώτης γυναίκας καπετάνιου στη Κύπρο, στα Παγκόσμια Βραβεία (Power Play Awards) της Exxon Mobil, για τον τομέα του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) και συγκεκριμένα στην κατηγορία The Rising Star - Εξαιρετική Νέα Επαγγελματίας, που στοχεύει στην ανάδειξη αξιόλογων νέων γυναικών, έως και 35 ετών, εξήγγειλε η Interfusion Services Ltd. Πρόκειται για μία ερευνητική εταιρεία πρωτοπόρο σε θέματα εφαπτόμενα με την έρευνα και την ανάπτυξη στους τομείς του αειφόρου τουρισμού, της αστικής κινητικότητας και της κλιματικής αλλαγής, καθώς και το UpCycle.Club, μιαν ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης (think-tank) που ασχολείται με τη βιώσιμη ανάπτυξη στις σύγχρονες πόλεις. Ο Χάρης Νεοφύτου, Ιδρυτής, CEO και Διευθυντής Έρευνας της εταιρείας, Ιnterfusion Services, σε δηλώσεις του στη «Σ», εξήγησε πως τα Power Play Awards αναπτύχθηκαν για να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα αξιόλογων επαγγελματιών και στοχεύουν στην υποστήριξη και στην ενδυνάμωση της αξίας ολοκλήρου του τομέα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ). Όπως είπε, οι υποψηφιότητες για τα βραβεία έχουν κλείσει πλέον και ήδη οι οκτώ διεθνώς αναγνωρισμένοι κριτές έχουν περιορίσει τον μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων σε τέσσερεις φιναλίστ για καθεμία από τις τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού. Η κοινότητα, πρόσθεσε, θα χρησιμεύσει ως ο ένατος κριτής και θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των νικητών με τις ψήφους τους. Περαιτέρω, ο κ. Νεοφύτου εξήγησε πως η Καπετάνιος Ηρώ Γιδάκου-Γεωργίου διαγωνίζεται στην κατηγορία The Rising Star - Εξαιρετική Νέα Επαγγελματίας των βραβείων Power Play 2020. Η εν λόγω κατηγορία, όπως είπε, «θα αναγνωρίσει μια γυναίκα επαγγελματία, 35 ετών και κάτω, που ξεχωρίζει νωρίς στην καριέρα της στον τομέα του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ). Δείχνει την επιμονή, το πάθος και τη θετική της ενέργεια μέσω των ήδη αξιοσημείωτων συνεισφορών της στον τομέα. Γνωστή σε συναδέλφους και μέντορες ως αναπόσπαστο κομμάτι της επόμενης γενιάς ηγεσίας στον τομέα του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου και είναι κάποια που πρέπει να παρακολουθήσει η παγκόσμια κοινότητα από κοντά».

Η διαδικτυακή ψηφοφορία

Η Καπετάνιος Ηρώ Γιδάκου-Γεωργίου, λοιπόν, προκρίθηκε στους τέσσερεις τελικούς φιναλίστ σε αυτό το παγκόσμιο βραβείο, σε αυτήν την αναδυόμενη αγορά και αυτήν τη στιγμή εκπροσωπεί την Κύπρο, έναν επίδοξο παίκτη στον τομέα του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) ανά το παγκόσμιο. Η περίοδος της διαδικτυακής ψηφοφορίας, που θα βοηθήσει στον καθορισμό του τελικού νικητή, άνοιξε επίσημα στις 27 Ιουλίου 2020 και κλείνει στις 8 Αυγούστου στις 06:59 π.μ. (τοπική ώρα). Η ανακοίνωση των νικητών αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο κ. Νεοφύτου, μιλώντας στη «Σ», κάλεσε όλες και όλους να στηρίξουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα της Καπετάνιου, καθώς αυτή η αξιόλογη νέα επαγγελματίας, πραγματικά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπόλοιπες τρεις φιναλίστ στην κατηγορία The Rising Star - Εξαιρετικός Νέος Επαγγελματίας, προέρχονται από τη Νιγηρία, την Τουρκία και την Κίνα. Η ψηφοφορία διεξάγεται στον σύνδεσμο: https://powerplayawards.awardsplatform.com/entry/vote/aVwkgkVB.

«Πολύ σημαντικό βραβείο τόσο

για μένα όσο και για την Κύπρο»

Η Ηρώ Γιδάκου-Γεωργίου υπηρετούσε σε εμπορικά πλοία από το 2008 και μετά από σκληρή δουλειά κατάφερε το 2019 να γίνει η πρώτη Κύπρια γυναίκα Καπετάνιος σε πλοία που μεταφέρουν φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή. Κληθείσα να σχολιάσει τη διάκριση που διεκδικεί, ανέφερε στη «Σ» πως θεωρεί πολύ σημαντική την υποψηφιότητά της τόσο για την ίδια προσωπικά, όσο και για την Κύπρο μας. «Γενικά οποιαδήποτε υποψηφιότητα σε βραβείο και ειδικά όταν η υποψηφιότητά σου προκύπτει από πρωτοβουλία τρίτων και όχι από τον εαυτό σου, είναι μία επιβράβευση. Οπότε οποιοσδήποτε θα ήταν περήφανος μόνο από το γεγονός ότι είμαι υποψήφια και έχω διακριθεί στην κατηγορία “Τhe Raising Star”». Μιλώντας για την καριέρα της ανέφερε πως έχει πλοιαρχεύσει το 2019 αλλά σταδιοδρομεί στον χώρο της ναυτιλίας από το 2004. «Πρώτη φορά ταξίδεψα το 2005 και είμαι αξιωματικός από το 2008. Νιώθω πολύ περήφανη που κατάφερα να εξελιχθώ και να προχωρήσω σε όλες τις βαθμίδες, αναλαμβάνοντας μάλιστα και την πλοιαρχία σε τέτοιου είδους πλοία», είπε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που μπαίνει στον κόπο να με ψηφίσει. Πρόκειται για ένα βραβείο πολύ σημαντικό τόσο για μένα όσο και για την Κύπρο γιατί αναπτύχθηκε για να αναγνωρίσει αξιόλογους επαγγελματίες στην εφοδιαστική αλυσίδα του υγροποιημένου φυσικού αερίου, και μόνο που βρίσκεται μία Κύπρια υποψήφια για μένα σημαίνει πολλά», ανέφερε η Καπετάνιος. «Παράλληλα, θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μου και η δημοσιότητα που πήραν τα βραβεία στην Κύπρο είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να ενημερωθεί ο κόσμος για την εφοδιαστική αλυσίδα του υγροποιημένου φυσικού αερίου», είπε κλείνοντας.