Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Θερίζει και φέτος ο Μολώχ της ασφάλτου

Παρά το lockdown, η φετινή χρονιά ξεπέρασε την περσινή σε θύματα στην άσφαλτο - Από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι τον Αύγουστο, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, ενώ πέρσι το ίδιο διάστημα είχαμε 25 θύματα

Περισσότερα θύματα από την περσινή χρονιά θρηνήσαμε φέτος στην άσφαλτο. Παρά το lockdown που είχαμε φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, ενώ πέρσι το ίδιο διάστημα είχαμε 25 θύματα. Είχαμε δηλαδή δύο περισσότερους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα, παρά το ότι για σχεδόν δύο μήνες είχαμε περιορισμούς στην κυκλοφορία και οι δρόμοι ήταν άδειοι.

Σοκάρουν τα φετινά στατιστικά

Όπως προαναφέραμε, το πρώτο εξάμηνο του 2020 έσβησαν στην άσφαλτο 27 ψυχές, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν πεζοί. Το 27% των θυμάτων ήταν μέχρι 25 ετών, ενώ το 47% ήταν 60 ετών και άνω. Το πιο τραγικό στοιχείο είναι πως το 65,3% των οδηγών που έχασαν τη ζωή τους θα μπορούσαν να σωθούν αν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, όπως επίσης και το 52% των μοτοσικλετιστών εάν έφεραν προστατευτικό κράνος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο δεν είχαμε κανένα θύμα, ενώ ο Ιούλιος ήταν ο χειρότερος μήνας σε θανατηφόρα τροχαία με 7 νεκρούς, που αναλογούν σε ένα θύμα κάθε τέσσερεις ημέρες. Οι κυριότερες αιτίες των φετινών θανατηφόρων δυστυχημάτων ήταν η αμελής οδήγηση, η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλης.

«Τρία θανατηφόρα στο lockdown»

Σε δηλώσεις του στη «Σημερινή» ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Γεωργίου, σχολιάζοντας τα φετινά στοιχεία για τα θανατηφόρα, σημείωσε πως στην περίοδο του lockdown είχαμε τρία θανατηφόρα, παρόλο που είχαμε τους περιορισμούς. Όσον αφορά το καλοκαίρι, είπε πως «τον Ιούλιο είχαμε αυξημένα θανατηφόρα, ωστόσο πέρσι τον Αύγουστο είχαμε οκτώ νεκρούς, ενώ φέτος μέχρι στιγμής έχουμε δύο και ελπίζουμε να παραμείνει ο αριθμός αυτός εκεί και να ανατραπεί η κατάσταση». Περαιτέρω, ανέφερε ότι οι νέες αυστηρές ποινές που θα επιβληθούν από την 1η Οκτωβρίου ίσως ωθήσουν τον Κύπριο οδηγό να συμμορφωθεί με τους κανόνες οδικής ασφάλειας, ωστόσο κατέληξε στο συμπέρασμα πως «αν δεν έχουμε παιδεία και αν δεν καλλιεργηθεί η αναγκαία κουλτούρα στην κοινωνία μας, δυστυχώς δεν θα αλλάξουν τα πράγματα».

257 νεκροί σε πέντε έτη

Όσον αφορά συνολικά τα θύματα της ασφάλτου ανά έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το 2015 είχαμε 57 νεκρούς, το 2016 είχαμε 46, το 2017 χάθηκαν στην άσφαλτο 53 ψυχές, το 2018 οι νεκροί ανήλθαν στους 49, ενώ το 2019 έχασαν τη ζωή τους άλλοι 52 συνάνθρωποί μας λόγω τροχαίων συγκρούσεων. Συνολικά από το 2015 μέχρι και το τέλος του 2019 έσβησαν στην άσφαλτο 257 άνθρωποι, εκ των οποίων οι πλείστοι, δηλαδή οι 79, ήταν οδηγοί οχημάτων (30,74%), οι 66 ήταν πεζοί (25,68%), οι 62 ήταν μοτοσικλετιστές (24,12%) και οι 27 ήταν επιβάτες οχημάτων (10,51%). Οι κυριότερες αιτίες των θανατηφόρων συγκρούσεων τα έτη 2015- 2019 ήταν η απρόσεκτη και αμελής οδήγηση με ποσοστό 25,61%, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης με ποσοστό 19,11% και η μη τήρηση της αριστερής πλευράς με ποσοστό 11,38%, ενώ η υπερβολική ταχύτητα ακολουθεί με ποσοστό 8,54%.

Οι νέες αυστηρές ποινές

Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι η Βουλή ψήφισε σε νόμους τη δέσμη των νομοσχεδίων και ενέκρινε τους κανονισμούς που αφορούν αυξήσεις στις ποινές των τροχαίων παραβάσεων και που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου του 2020.

Σκοπός των νομοθετημάτων, τα οποία αποτελούν μέρος της νέας, πολυδιάστατης στρατηγικής του κράτους για την οδική ασφάλεια, είναι η μείωση των τροχαίων συγκρούσεων που επιφέρουν θανάτους ή/και σοβαρούς τραυματισμούς, μέσω του εκσυγχρονισμού της υφιστάμενης νομοθεσίας για βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα, με τα νομοθετήματα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποινών που αφορούν μεταξύ άλλων σε τροχαίες παραβάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών, η οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης ή χωρίς ζώνη ασφαλείας ή χωρίς κράνος ή χωρίς ασφαλιστήριο που αφορά κινδύνους έναντι τρίτου ή χωρίς ελεύθερα χέρια (κινητό τηλέφωνο) ή χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Επιπρόσθετα, επέρχεται αύξηση των ποινών που αφορούν στην εγκατάλειψη του τόπου ατυχήματος, την παραβίαση των φώτων τροχαίας, τη στάθμευση πάνω σε πεζοδρόμιο και θέσεις στάθμευσης αναπήρων και παράλληλα επιτυγχάνεται η εφαρμογή μειωμένων επιτρεπόμενων ορίων αλκοόλης για οδηγούς που στερούνται την άδεια οδήγησής τους, εφόσον συμπληρώσουν δώδεκα βαθμούς ποινής.

Συγκεκριμένα, με τους νέους νόμους γίνεται διπλασιασμός των ποινών που επιβάλλονται σε περίπτωση επανάληψης διάπραξης του ίδιου αδικήματος εντός τριών ετών από την ημερομηνία διάπραξης του πρώτου αδικήματος από το ίδιο πρόσωπο αναφορικά με τα αδικήματα της οδήγησης χωρίς ζώνη, χωρίς κράνος ή με μη ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού).

Γίνεται επέκταση της προθεσμίας πληρωμής των εξώδικων προστίμων που εκδίδονται για τροχαίες παραβάσεις των οποίων τα ποσά υπερβαίνουν τα €100 από τις 15 ημέρες στις 30 ημέρες, ενώ δίωξη εναντίον προσώπου που δεν έχει εξοφλήσει το εξώδικο πρόστιμο ασκείται μετά τις 45 ημέρες από την έκδοσή του, αντί μετά τις 30 ημέρες που ισχύει σήμερα.

Παρέχεται εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης κράνους σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικύκλων και τρικύκλων τα οποία πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφάλειας.

Επίσης με τους νέους νόμους παρέχεται η δυνατότητα στο Δικαστήριο να αποφασίζει, πέραν των υπόλοιπων ποινών που προβλέπονται, την παραπομπή του καταδικασθέντος για θεραπεία αποτοξίνωσης, σε περίπτωση καταδίκης προσώπου το οποίο εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών, νοουμένου ότι το ίδιο το πρόσωπο το ζητήσει.

Παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης δύο εξώδικων προστίμων, σε περίπτωση που πρόσωπο οδηγεί με ταχύτητα που υπερβαίνει μέχρι 75% τα επιτρεπτά όρια ταχύτητας και είναι παράλληλα υπό την επήρεια αλκοόλης με ένδειξη μέχρι 70μg/100ml στην εκπνοή, με πρόστιμα ανάλογα με την κατηγορία του κάθε αδικήματος.

Με τους νέους νόμου καθορίστηκε το ποσό που υπολογίζεται για κάθε χιλιόμετρο υπέρβασης του ορίου ταχύτητας σε €1 για παράβαση μέχρι 30% του επιτρεπτού ορίου ταχύτητας, σε €2 για παράβαση από 31% μέχρι 50% του εν λόγω ορίου και €3 για παράβαση από 51% μέχρι 75% του εν λόγω ορίου.

Για το αδίκημα της οδήγησης χωρίς τη χρήση ζώνης και για το αδίκημα της οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου) το εξώδικο καθορίστηκε στα €150 με διπλασιασμό του ποσού αυτού σε περίπτωση επανάληψης των ίδιων αδικημάτων εντός τριών ετών.

Για το αδίκημα της οδήγησης χωρίς τη χρήση κράνους το εξώδικο καθορίστηκε στα €200 με διπλασιασμό του ποσού αυτού σε περίπτωση επανάληψης του ίδιου αδικήματος εντός τριών ετών.

Καθορίστηκε εξώδικο πρόστιμο €150 για το αδίκημα του προσπεράσματος, όταν στο οδόστρωμα υπάρχει συνεχής άσπρη γραμμή ή άλλο απαγορευτικό σήμα ή σε στροφή ή σε συμβολή δρόμων ή σε κυρτή γέφυρα ή σε κορυφή ανάβασης ή σε προσέγγιση οχήματος εξ αντιθέτου.

Καθορίστηκε εξώδικο πρόστιμο για το αδίκημα του προσπεράσματος σε διάβαση πεζών στα €200, ενώ για τη στάθμευση σε χώρους στάθμευσης για αναπήρους το πρόστιμο πήγε στα €300.

Το πρόστιμο για το αδίκημα της στάθμευσης σε διπλή κίτρινη γραμμή θα είναι €100, η οδήγηση λεωφορείου χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας €300 και η οδήγηση άλλου οχήματος χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας €150.

Σε περίπτωση εγκατάλειψης του τόπου ατυχήματος χωρίς την παροχή βοήθειας, ανάλογα με την περίπτωση θα καθορίζεται και η ποινή.

Υποστηρίξτε τη