Η πολιτική Σημίτη ζει και βασιλεύει

Με απόγνωση, αιδώ, αισχύνη και φόβο γράφω αυτές τις γραμμές, ελπίζοντας ότι για τα μελλούμενα θα κάνω λάθος. Εκτιμώ όμως ότι είναι τραγική η πρόσφατη υποχώρηση και άθλιος ο συμβιβασμός της Αθήνας μπροστά στην τουρκική επεκτατικότητα. Η Αθήνα, μετά τη μυστική συνάντηση του Βερολίνου, παραδόθηκε. Φύσηξε ο «πάγκαλος άνεμος της συμφιλίωσης» και πήρε τη σημαία της παλληκαριάς, της εθνικής περηφάνιας, αλλά και κάποιων ανέξοδων λεονταρισμών. Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική του Σημίτη και των φυντανιών του είναι η κυρίαρχη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πλήρης υποταγή στη Μέρκελ, πλήρης υποταγή στους Αμερικανούς. Η εικόνα που διαμορφώσαμε μετά την άθλια δήλωση Μπορέλ για επίλυση των προβλημάτων της Ανατολικής Μεσογείου (δηλαδή ο διαμελισμός της Κύπρου και η επικυριαρχία της Τουρκίας επί των "νοτίων", η υφαρπαγή των υδρογονανθράκων, του FIR και η "pax alla turka", σε συνομιλίες Αθήνας-Άγκυρας), επιβεβαιώνεται με τον πλέον οδυνηρό και οχληρό τρόπο. Αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι η πολιτική Σημίτη, αν εξαιρέσει κανείς το intervale lucid του Δημοψηφίσματος, είναι η κυρίαρχη πολιτική στην Κύπρο. Ξεκίνησε με την παράδοση των S-300 και τη διακοπή κάθε εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς, τη διάλυση της αμυντικής ικανότητας του κράτους, την καταβαράθρωση του φρονήματος του κακοποιημένου και φτωχοποιημένου λαού μέσα από την τακτή διακόρευση της οικονομίας, την ενίσχυση και δραματική ανάπτυξη του κινήματος των επαναπροσεγγιστών Νεοκυπρίων που είναι πιο Μήδοι κι από τους Μήδους, πιο Φοίνικες και από τους Φοίνικες. Δεν προβλήθηκε ΚΑΜΙΑ ένσταση στην απρόσκοπτη πορεία της Τουρκίας στις ενταξιακές ακόμη και όταν η κατοχική χώρα υπέγραφε συμφωνίες που της προσέφεραν σημαντικά οφέλη με τους 27, αλλά όχι με την εκλιπούσα και μη αναγνωριζομένη ΚΔ (ενώ εξακολουθούν να προκαλούν ζημιά στην Κύπρο), και προπηλακίστηκαν άγρια όσοι επεδίωκαν μια σθεναρή πολιτική μέσα στην ΕΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΚΔ στην ΕΕ πάντα εύρισκαν δίκαιο στους Τούρκους στις συγκρούσεις τους με τους "ακραίους", ευρωβουλευτές, Κύπριους και μυημένους ξένους, και συμπεριφέρονταν ως βασιλικότεροι του Σημίτη στον αγώνα για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Κυπριακού Ελληνισμού. Απέκοψαν τον ομφάλιο λώρο της θυγατέρας Κύπρου από την ελληνική μήτρα και τον αποστείρωσαν με ούζα, τσίπουρα και ζιβανίες σε καφενέδες της Πράσινης Γραμμής. Δέχθηκαν τη μεγίστη προσβολή να ψηφίσουν νόμο παραχάραξης της Ιστορίας μας, επειδή αυτό απαιτούσε ο καλός τους ο Ακιντζί.

Η προσπάθειά τους για πλήρη αλλοτρίωση του φρονήματος και του ηθικού του Κυπριακού Ελληνισμού συνεχίζεται με αποτελεσματικά και καίρια μέσα την προβληματική παιδεία, τον φανατισμό του ποδοσφαίρου, την εξάρτηση από τον τζόγο και την παραπαιδεία της τηλεόρασης όπου με άθλιες τηλεοπτικές προβολές, κατάχρηση της τάχα "κυπριακής γλώσσας", βλακώδεις μιξοβάρβαρες διαφημίσεις και ανόητα τηλεοπτικά παίγνια επιτυγχάνεται το πάνδημο stupor. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να ακούσεις τις ειδήσεις πρέπει πρώτα να υποστείς τη φάλαγγα της φιλοτουρκικής προπαγάνδας.

Και ενώ εξευτέλισαν τον ελληνικό πολιτισμό με "εκτελέσεις" της Αντιγόνης στα κατεχόμενα Θέατρά μας, καλούν τους Βαρωσιώτες να πουλήσουν τις περιουσίες τους στην τουρκική επιτροπή αποζημιώσεων, επενδύουν στα κατεχόμενα με εταιρείες-μαϊμού και εδραιώνουν τη θέση ότι "αυτό είναι, να δώσουμε την ΑΟΖ -που δεν την έχουμε πια- για να διασφαλίσουμε την ειρήνη σε ό,τι έχει απομείνει". Δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι διασφαλίζουν τον ταχύ εκτουρκισμό -σε μια πενταετία το πολύ-. Ξεδιάντροπα τρομάζουν τον λαό λέγοντας: "Τι θέλετε, να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία, να κάνουμε απόβαση στο Ανεμούρι;". Δεν λένε τι θα κάνουν όταν θα έλθουν οι βάρβαροι, όταν θα επιτεθεί η Τουρκία, μιας και η Αθήνα μάς έχει ξεγραμμένους. Αυτά είναι τα εν Κύπρω σημιτάκια.

Στην Αθήνα χαίρονται που η Τουρκία δεν θα προβεί για ένα μήνα -τονίζω για ένα μήνα- σε έρευνες στο Καστελόριζο, δεν ξέρουν όμως τι τους περιμένει όταν περάσει ο μήνας. Ακουμπούν επάνω στη στοργική Μέρκελ, δηλώνουν ξεκάθαρα ότι "η Κυπριακή Δημοκρατία να κόψει τον λαιμό της", εμείς ό,τι σώσουμε μέχρι το Καστελόριζο, αναστέλλουν την ανακήρυξη ΑΟΖ με Αίγυπτο και ΚΔ, αποδέχονται σιωπηρά το τουρκολιβυκό μνημόνιο, σταματούν κάθε έρευνα στην Κρήτη, σαμποτάρουν τη σύναψη τριμερούς συμφώνου ή συμμαχίας ή συνεργασίας με τη Γαλλία, και έχοντας εγκαταλείψει τους Βορειοηπειρώτες στα χέρια του Ράμα και τη Μακεδονία στα δόντια του Ζόραν Ζάεφ και τώρα του Όλιβερ Σπάσοφσκι, φεύγουν διακοπές.

Στην Κύπρο παραδέχονται μεν ότι η πολιτική του εξευμενισμού απέτυχε, αλλά τον εξευμενισμό τον φορτώνουν στην ΕΕ. Η οποία έχει βέβαια το μερτικό της στη μετατροπή της Τουρκίας σε αναδυόμενη φασιστική υπερδύναμη με ναζιστικές συμπεριφορές (που θα τις πληρώσει σκληρά η ΕΕ), αλλά συνεχίζουν την πολιτική του εξευμενισμού, του εκμαυλισμού, της εξημέρωσης του θηρίου, του ημερώματος της στρίγκλας. Κι αυτό το χαρακτηρίζουν "επιθετική πολιτική για να μην τρώμε γκολ" - ναι, έτσι ακριβώς ελέχθη από τηλεοράσεως από στέλεχος του ΔΗΣΥ: "Επιθετική πολιτική" είναι να εκλιπαρούμε για μια δήλωση ότι η Τουρκία κάνει αταξίες και δεν θα φάει παγωτό αν συνεχίσει. Να εκλιπαρούμε για ένα ψήφισμα, με το οποίο και με χιλιάδες άλλα, και με το διεθνές δίκαιο, θα "βομβαρδίσουμε τους Τούρκους όταν επιτεθούν" όπως προσφυώς έγραψε ο Αρ. Μιχαηλίδης. Ενώ η πολιτική της διεκδίκησης που ακολουθούσαμε εμείς τόσα χρόνια -χωρίς ποτέ να έχουμε εκτελεστική εξουσία- και η οποία είχε σημαντικά οφέλη παρά τον πόλεμο που δεχόμασταν, παρά τη χλεύη και τις λοιδορίες, είναι λέει "αμυντική". Ναι, τα σημιτάκια.

Η Κύπρος έχει εγκαταλειφθεί. Οι δηλώσεις Ντόρας και Δένδια το λένε ξεκάθαρα. Και δεν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση της αντιπολίτευσης από τους κυβερνώντες.

Αν παρέμβει η Γαλλία, πιθανόν να ανακοπεί μια σίγουρη τουρκική προέλαση. Η Γαλλία είναι η μόνη ελπίδα να σωθεί ο Κυπριακός Ελληνισμός, ο οποίος θα αφανισθεί αν "στρατικοποιηθεί" το Κυπριακό. Ούτε να το πουν σωστά δεν ξέρουν. Πολιτικοί και άλλοι.

-Vive la France λοιπόν και ο Θεός να δώσει για μια παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά. Είναι ό,τι μας έχει απομείνει για να ελπίζουμε.