Παραπολιτικά

Εδώ... Λεμεσ-ιός, εδώ Λεμεσ-ιός!

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Λεμεσό. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο. Κατά τους μήνες της έξαρσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, η Λεμεσός κατέγραφε τα πιο λίγα κρούσματα απ’ όλες τις επαρχίες. Τώρα που ο ιός βρίσκεται σε ύφεση, η Λεμεσός καταγράφει τα περισσότερα περιστατικά λοιμώξεων.

Παιδιά, ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Εκεί που κολυμπάμε ανέμελα και απρόσεκτα πάνω στο κύμα, τσουπ! Έρχεται και μας πλακώνει ένα δεύτερο κύμα (του κορωνοϊού).

«Αν φορούσαμε όλοι μάσκες, δεν θα είχαμε αυτά τα κρούσματα», υπέδειξε ο κύριος Κωστρίκης. Και έχει απόλυτο δίκαιο. Αγαπητοί μου Λεμεσιανοί και Λεμεσιανές, εσείς ιδιαίτερα, δεν πρέπει να απαξιώνετε τη μάσκα. Η πόλη του Καρναβαλιού πρέπει να την τιμά δεόντως. Να την φοράτε καθημερινά και παντού (τουλάχιστον στους κλειστούς χώρους) και πέστε, ρε παιδί μου, ότι ζείτε ένα ολόχρονο Καρναβάλι.

Ήδη ακυρώθηκε η φετινή Γιορτή του Κρασιού. Ε, δεν είναι ανάγκη να αντικατασταθεί από τη Γιορτή του... Κορωνοϊού. Ούτε και να δώσετε την ευκαιρία σε καλοθελητές άλλων πόλεων να μιλάνε πειρακτικά για την «πόλη του... γλεντ-ιού». Στο χέρι σας είναι να σταματήσετε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού (ιδιαίτερα όταν το χέρι σας έχει πλυθεί με αντισηπτικό)!

Μην αναγκάσετε τον Δήμαρχο να βγάλει παράκαιρα τους Κανταδόρους στους δρόμους, για να τραγουδούν... «Εδώ Λεμεσ-ιός, εδώ Λεμεσ-ιός», για να σας κάνει να συνειδητοποιήσετε τον κίνδυνο...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ