Παραπολιτικά

Ο γιος του φον Ρίμπεντροπ

Καμιά φορά η μοίρα παίζει απίστευτα παιχνίδια. Το 1940 η Γερμανία του Χίτλερ άπλωνε τα φοβερά πλοκάμια της σε όλην την Ευρώπη. Υπουργός Εξωτερικών του χιτλερικού καθεστώτος ήταν ο διαβόητος φον Ρίμπεντροπ. Εκείνην ακριβώς τη χρονιά, το 1940, ο χιτλερικός ΥΠΕΞ απέκτησε έναν γιο, τον Μπάρτχολντ Χένκελ φον Ρίμπεντροπ. Αυτός ο γιος ήρθε πριν από κάποια χρόνια... στην Κύπρο. Πότε ακριβώς δεν είναι γνωστό. Πάντως κανένας δεν ήξερε την ταυτότητά του. Το μάθαμε αργότερα, όταν ο υιός Ρίμπεντροπ σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα στη Λεμεσό, το 2018. Το έγραψε τότε η γερμανική εφημερίδα Bild, αλλά κανένας εδώ δεν το πρόσεξε. Πριν από μερικές ημέρες, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του υιού Ρίμπεντροπ, εντόπισε την είδηση ο δημοσιογράφος Nathan Morley, που εργάζεται στην Κύπρο, και δημοσιοποίησε τη σχετική πληροφορία. Το Sigmalive έκανε μια δική του μικρή έρευνα και πληροφορήθηκε ότι ο Ρίμπεντροπ, που διέμενε στην περιοχή Παρεκκλησιάς, προσέκρουσε στις 3 Απριλίου του 2018 σε προπορευόμενο όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού. Πέθανε σε ιδιωτική κλινική στις 5 Ιουνίου 2018 και η οικογένειά του τον έθαψε στη Γερμανία.

Δεν ξέρω αν θα βγει τώρα το ΑΚΕΛ να κατηγορήσει την κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι, εκτός από διάφορους παράξενους τύπους, στους οποίους παραχώρησε κυπριακά διαβατήρια, μετέτρεψε την Κύπρο και σε χώρα φιλοξενίας... χιτλερικών.

Τώρα, θα μου πείτε, δεν έφταιγε ο γιος του φον Ρίμπεντροπ αν ο πατέρας του ήταν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες του εικοστού αιώνα. Όπως δεν έφταιγε ούτε η κόρη του Στάλιν που ο πατέρας της ήταν από τους πιο αιμοσταγείς δικτάτορες της ανθρωπότητας.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο χιτλερισμός αναβιώνει σήμερα ανησυχητικά σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, έστω και σε περιορισμένη (μέχρι στιγμής) κλίμακα. Αναβιώνει, όμως, και στην Τουρκία, όπου ο Χίτλερ επανεμφανίστηκε σε ισλαμοφασιστική εκδοχή, στο πρόσωπο του... Αδόλφου Ερντογάν.

ΜΠΟΞΕΡ