Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακοπές!

Λίγο η εξαιρετική επιδημιολογική κατάσταση, λίγο ο εφησυχασμός και η αναμενόμενη χαλάρωση, λίγο το ότι ο κόσμος ξεχνά εύκολα, λίγο η πεποίθηση ότι τα σαραντάρια της ζέστης δεν ευνοούν τη διασπορά του κορωνοϊού, όλα αυτά μαζί, οδήγησαν σε αυξημένα κρούσματα στην κοινότητα τις τελευταίες ημέρες.

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, ας μην παρασυρθούμε από την καλοκαιρινή διάθεση. Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακοπές. Και είναι άξιος να χαλάσει τις δικές μας διακοπές. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης θα είναι να επανέλθει το σύνθημα «Μένουμε σπίτι», τροποποιημένο σε: «Κάνουμε διακοπές σπίτι»!

Για να κατανοήσει ο κόσμος ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη, μια είναι η λύση: Να επιστρέψουν στις τηλεοράσεις, στις καθημερινές απογευματινές ενημερώσεις, ο κύριος Κωστρίκης και ο δόκτωρ Μάριος Λοΐζου. Επειγόντως!

Ας πάμε πάλι από την αρχή, κυρίες και κύριοι. Εννοώ την αρχή της εκδήλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο. Τότε που έντρομοι όλοι μας, μπροστά στην αόρατη απειλή, συμμορφωνόμασταν συνολικά και με θρησκευτική ευλάβεια στις απαγορεύσεις. Τότε που βάζαμε την υπευθυνότητα, την ατομική ευθύνη και την αυτοπειθαρχία μας πάνω απ’ όλα. Τότε που είχαμε συνειδητοποιήσει ότι όλοι ήμασταν υποψήφια θύματα του ύπουλου εχθρού και ταυτόχρονα ήμασταν και υποψήφιοι θύτες μετάδοσής του σε άλλους, χωρίς να το αντιληφθούμε, και γι’ αυτό παίρναμε όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας. Βέβαια, τότε, η Πολιτεία είχε επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στη διακίνηση, μέχρι και lockdown. Σήμερα, που βλέπουμε μιαν ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, δεν χρειάζεται να κλειστούμε πάλι στα καταφύγιά μας. Απλώς θα πρέπει να επαναφέρουμε την υπεύθυνη συμπεριφορά που επιδεικνύαμε εκείνες τις δύσκολες ημέρες. Δεν είναι δύσκολο. Το έχουμε ξανακάνει.

ΜΠΟΞΕΡ

Υποστηρίξτε τη