Επειγόντως & εμπράκτως «στρατικοποίηση»...

ΘΛΙΒΕΡΩΣ απογοητευτική μέχρι βαθμού απελπισίας θα ήταν ξανά οιαδήποτε απόπειρα παράθεσης τής αληθέστερης ερμηνείας όσων εννοούν και όσων έχουν όντως στα μυαλά τους, οι κυβερνώντες κ.ά. κομματάρχες, όταν κάθε τόσο - χρόνια τώρα - σπεύδουν να επαναλαμβάνουν, με τους... δημόσιους όρκους τους, ότι... δεν θέλουν και ότι αποτάσσονται την «στρατικοποίηση» τής εκάστοτε κρίσης που μεθοδευμένα προκαλεί η επιδρομική βουλιμία της Τουρκίας - Κατακτητή, στις θάλασσες, στον αέρα και στις στεριές του Ελληνισμού, της Κύπρου και της Ελλάδος, από Έβρο, Αιγαίο, Καστελόριζο, μέχρι και τις νότιες θάλασσες της Κύπρου.

ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ όλοι γνωρίζουμε και... πρώτοι βεβαίως οι Τούρκοι Κατακτητές μελετούν, αντιλαμβάνονται και επιμελώς αξιοποιούν, όσα ακριβώς εννοούν οι εν εξουσία ημέτεροι, όταν διακηρύσσουν (κι εμπράκτως αποδεικνύουν) αφορίζοντας την «στρατικοποίηση» που οι ίδιοι έχουν στα μυαλά τους.

Και, συνεπώς, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι Τούρκοι Κατακτητές φροντίζουν πρωτίστως, κατά την πάγια προτεραιότητά τους, να «στρατικοποιούν» την όποια κρίση οι ίδιοι μεθοδεύουν.

- Πάντοτε και εκ των προτέρων προσχεδιασμένη. Και κλιμακωτά αναπτυσσόμενη.

- Εκμεταλλευόμενοι το κενό «στρατικοποίησης» που οι ίδιοι οι Τούρκοι Κατακτητές βεβαιώνονται και βλέπουν εμπράκτως ότι αποτελεί τον «απαράβατο εθνικό... όρκο» των Ελλήνων (Κύπρου και Ελλάδος) αντιπάλων τους...

ΤΟΥΤΗ η πραγματικότητα δύναται να ανατραπεί.

Αυτή η Αχίλλειος Πτέρνα μπορεί να εκλείψει.

Με αντίστροφη πολιτική:

Με την ελληνική (ελλαδο-κυπριακή) απόφαση τής επειγόντως πιο έμπρακτης και τολμηρής «στρατικοποίησης».

- Μόνης δυναμένης να... καλμάρει, να εξασθενίσει και να αποτρέψει την τουρκική «στρατικοποίηση».

ΔΕΝ ΚΟΜΙΖΕΙ γλαύκα εις Αθήνας η στήλη.

Αθηναίος τα δίδαξε, αθηναϊστί, ο Θουκυδίδης, από τον 5ον αιώνα προ Χριστού, με την Ξυγγραφή του «κτήμα ες αιεί» της ανθρωπότητας. Για όλους (κρίμα τόσο λίγους ανάμεσα στους μακρυνούς απογόνους του) όσοι «βουλήσονται τῶν τε γενομένων τὸ σαφὲς σκοπεῖν καὶ τῶν μελλόντων ποτὲ αὖθις κατὰ τὸ ἀνθρώπινον τοιούτων καὶ παραπλησίων ἔσεσθαι, ὠφέλιμα κρίνειν αὐτὰ ἀρκούντως ἕξει»... Και το σπουδαιότερο: Νυν και ενταύθα:

ΤΟ ΔΙΔΑΞΕ και τώρα, τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου 2020 αποφασιστικά, η Ελλάς στην «κρίση του Καστελορίζου», την οποία προκάλεσε η βουλιμία των Τούρκων Κατακτητών:

Το ελλα-δικό μας κράτος, με

(α) το Πολεμικό Ναυτικό,

(β) την Πολεμική Αεροπορία,

(γ) τον Στρατό Ξηράς.

Χωρίς να χρειαστεί να ρίξει ούτε ένα φυσίγγιο.

ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ και σαφέστατα, αυτού του είδους «στρατικοποίηση», είναι το κατεπείγον και το πρώτιστο καθήκον των εν Λευκωσία κυβερνώντων και κομματαρχών:

ΠΡΩΤΟ: Πολεμικό Ναυτικό.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Πολεμική Αεροπορία.

ΤΡΙΤΟ: Στρατός Ξηράς.

ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ: Πόσα άραγε και τι είδους στρατεύματα, οπλικά συστήματα κι άλλα μέσα, για επαρκή ένοπλη αμυντική θωράκιση ξηράς - θαλάσσης - αέρος, χρειάζεται να αποκτήσει ο χώρος του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ένοπλης αποτρεπτικής ισχύος, ως μέρος του γενικότερου συνόλου επαρκούς προάσπισης του Ελληνισμού;

- Πειστικής Αποτρεπτικής Ισχύος.

- Ικανής να πείθει, πρώτα και κυρίως, τους Τούρκους Κατακτητές.

- Από τον Έβρο ώς τις νότιες θάλασσες της Κύπρου ότι:

- Καθίσταται μάταιη η «στρατικοποίησή» τους εναντίον και της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας;

ΠΟΣΕΣ και τις είδους μονάδες Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, κρίνει ως αναγκαίες, παρούσες στην Κύπρο, ένα κοινό, διακρατικό, Γενικό Επιτελείο Πανεθνικής Άμυνας (ΓΕΠΕΘΑ) στο οποίο ανατίθεται από τις δύο κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας, η ευθύνη της ένοπλης υπεράσπισης όλων των συνόρων της Ελλάδος και της Κύπρου και όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων των δύο κρατών του Ελληνισμού;

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ, προφανώς και πασίγνωστα, τα πρώτιστα, αλλ’ όχι τα μόνα, καθήκοντα. Ακολουθεί σειρά άλλων σπουδαίων καθηκόντων κοινής διακρατικής πολιτικής:

- Στην διπλωματία, στην οικονομία, στην κοινωνική συνοχή, στην ενότητα και προπάντων στο πανεθνικό φρόνημα των Ελλα-δικών μας και των Κυπρίων μας.

- Κυριώτατα, στην καθημερινή επί 24ώρου συνεννόηση όλων ανεξαιρέτως των συναρμοδίων Αθηνών και Λευκωσίας.

- Καθημερινή επικοινωνία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος. Ώστε να συνεννοούνται προτού ανακοινώσουν λ.χ. την κατάταξη στο «βήτα» για την προφύλαξη απέναντι στον κίνδυνο του Κορωνοϊού...

- Καθημερινή επικοινωνία των Υπουργών Άμυνας, των Υπουργών Εξωτερικών, των Υπουργών Οικονομίας, των Υπουργών Ενέργειας, των Υπουργών Υγείας, των Υπουργών Τουρισμού, των Υπηρεσιών Πληροφοριών κ.ο.κ.

- Τόση και τέτοια επικοινωνία ώστε, λόγου χάριν, όταν βγαίνει στις εν Αθήναις τηλεοράσεις ο εκάστοτε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Πρωθυπουργού (π.χ. ο ναύαρχος εν αποστρατεία κ. Αλέξ. Διακόπουλος) να μη χρειάζεται να τον ψάχνουν για διευκρινίσεις αμφιλεγόμενων δηλώσεών του οι εν Λευκωσία δημοσιογράφοι.

- Τόση και τέτοια επικοινωνία ώστε όταν - ο μη γένοιτο - προκύψει έντονη και σημαντική διαφωνία μεταξύ των εν Ελλάδι και των εν Κύπρω κυβερνώντων, να το γνωρίζει αμέσως και πλήρως ο λαός σε Ελλάδα και Κύπρο. Για ν’ αποφασίζει ποιους και γιατί ψηφίζει στις επόμενες εκλογές:

- Για να κρίνει καθημερινά ο λαός ποιοι είναι η αξιότεροι, οι ικανότεροι και οι προθυμότεροι να πυργώσουν αποτελεσματικά την αποτρεπτική ισχύ των δύο κρατών του Ελληνισμού απέναντι στους Τούρκους Κατακτητές. Στην Ξηρά, στην Θάλασσα, στον Αέρα, στην Διπλωματία, στις Διεθνείς Σχέσεις και προπάντων στην Συνοχή της Αντίστασης των όπου γης Ελλήνων.