Αναλύσεις

Υπό καθεστώς στρατιωτικοποίησης η Ανατολική Μεσόγειος

Υπό καθεστώς στρατιωτικοποίησης βρίσκεται η Ανατολική Μεσόγειος, λόγω του μεγάλου συνωστισμού πολεμικών πλοίων, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και να απαιτούν τη δημιουργία συνθηκών αποτροπής

Λίγες μόνο ώρες μετά τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για την ΑΟΖ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως «η Τουρκία επανεκκινεί τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο». Μάλιστα, τόνισε πως ενημέρωσε σχετικά την Άγκελα Μέρκελ!

Την ίδια ώρα, υπό καθεστώς στρατιωτικοποίησης βρίσκεται η Ανατολική Μεσόγειος, λόγω του μεγάλου συνωστισμού πολεμικών πλοίων, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και να απαιτούν τη δημιουργία συνθηκών αποτροπής.

Αυτό διότι η μερική συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου προσφέρει μεν στην Αθήνα ένα νομικό και πολιτικό εργαλείο για την ανατροπή των τετελεσμένων, τα οποία η Τουρκία επιδίωξε να επιβάλει με το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, όμως η Άγκυρα διακόπτει τις προσπάθειες διαλόγου, εκδίδει navtex στην περιοχή Ρόδου και Καστελορίζου και απειλεί ότι, όποιος εισέλθει στη ζώνη του μνημονίου, θα τιμωρείται.

Εξάλλου, όπως πληροφορίες αναφέρουν, ολοκληρώθηκε η Τετραμερής στρατιωτική συνεργασία Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Κύπρου.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.