Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Λάθη, λάθη...

Τα λάθη των δημοσίων προσώπων πρέπει να υποδεικνύονται και αυτοί που τα διαπράττουν να τα παραδέχονται και να αναφωνούν το mea culpa τους, αν θέλουμε να έχουμε έναν υγιή και σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτής της διαπίστωσης, σχολιάζουμε:

- Ναι, ήταν λάθος η διαχείριση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο θέμα των πολιτογραφήσεων της περιόδου Χριστόφια, γιατί φάνηκε ότι εκβίαζε, ουσιαστικά, το ΑΚΕΛ, για να κάνει την πάπια μπροστά στις παράτυπες χορηγήσεις «χρυσών διαβατηρίων» της περιόδου Αναστασιάδη.

- Ναι, ήταν λάθος η προσπάθεια του Άντρου Κυπριανού να δαιμονοποιήσει την έρευνα της Αστυνομίας για την πιθανή διαρροή των απορρήτων εγγράφων μέσα από τη Βουλή στο Αλ Τζαζίρα, με τη λαϊκίστικη ατάκα «ούτε στο πραξικόπημα δεν συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο στη Βουλή». Φάνηκε, έτσι, ότι υπερασπιζόταν, ή έστω δικαιολογούσε, αυτόν ή αυτούς που έκαναν τη διαρροή. Ήταν επίσης λάθος η παραπλάνηση που επιχείρησε, λέγοντας ότι τα έγγραφα που πήγαν στη Βουλή περιείχαν μόνο το όνομα και τη χρονολογία γέννησης των αιτητών, ενώ, όπως αποδείχθηκε από τα έγγραφα που παρέδωσε η ΕΔΕΚ (και μπράβο της) στην Αστυνομία, αυτά ανέρχονται σε χιλιάδες σελίδες.

- Ναι, ήταν λάθος και η απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της κατάταξης μερικών εκατοντάδων στρατευσίμων που εξασφάλισαν θέση σε βρετανικά πανεπιστήμια, για να γλιτώσουν τα αυξημένα δίδακτρα. Αφενός γιατί δημιουργείται αίσθημα αδικίας στους άλλους στρατεύσιμους και, αφετέρου, επειδή στέλνονται λανθασμένα μηνύματα σε μια περίοδο που η Τουρκία απειλεί τον Ελληνισμό με πόλεμο.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι τα λάθη πληρώνονται. Αλλά στην τελευταία περίπτωση, το λάθος θα το πληρώσουν αυτοί που δεν το διέπραξαν. Δηλαδή οι φορολογούμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν 667.000 ευρώ, για να προσληφθούν ΣΥΟΠ οι οποίοι θα καλύψουν το κενό που αφήνει η αναστολή κατάταξης των φοιτητών.

ΜΠΟΞΕΡ

Υποστηρίξτε τη