Να αποτραπεί ο εποικισμός της Αμμοχώστου

Οι εντεινόμενες καθημερινά απειλές των Τούρκων ότι θα εποικίσουν την Αμμόχωστο θα πρέπει να αντιμετωπισθούν αποφασιστικά και όχι μετά την τυχόν υλοποίησή τους.

Φρονώ ότι στην πραγματικότητα τέτοιες απειλές, εάν έχουν κατά νουν τον πλήρη εποικισμό, είναι ανέφικτες, παρά τα όσα βαυκαλίζονται οι σφετεριστές Τούρκοι.

Ένα τέτοιο εγχείρημα για να υλοποιηθεί χρειάζεται δεκαετίες, αλλά και εκατοντάδες εκατομμύρια.

Όλα τα άλλα φληναφήματα είναι μπούρδες και τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι με τη βάρβαρη εισβολή όχι μόνο δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες μας που κατέλαβαν, απλώς τις λεηλάτησαν και μετέτρεψαν τα κατεχόμενα σε σκουπιδότοπο της Τουρκίας, όπως πολύ επιτυχώς τα χαρακτήρισε ο Τ/κ συνδικαλιστής ηγέτης της συντεχνίας των δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ.

Οι Τούρκοι, διαμέσου των αιώνων, όσες περιοχές κατέλαβαν ως Οθωμανική Αυτοκρατορία, άφησαν πίσω τους μόνον ερείπια, εν αντιθέσει με τους Έλληνες που, απ’ όπου και αν πέρασαν, μόνο μνημεία τέχνης και πολιτισμού δημιούργησαν για χιλιετίες μέχρι σήμερα.

Και τούτο, διότι κατά γενικήν ομολογίαν οι Τούρκοι είναι ένας λαός χωρίς πολιτισμό.

Πέραν της επίκλησης των ψηφισμάτων 541/83, 550/84 και 789/92 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και οποιωνδήποτε άλλων ενεργειών στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα, θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να λάβει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα για αντιμετώπιση των τουρκικών μεθοδεύσεων.

- Ακύρωση και ανάκληση όλων των διαβατηρίων και ταυτοτήτων που παραχωρήθηκαν σε Τ/κ.

- Αναστολή της απασχόλησης στις ελεύθερες περιοχές Τ/κυπρίων εργαζομένων.

- Τερματισμό παροχής κάθε είδους βοήθειας ή διευκολύνσεων οποιασδήποτε μορφής.

- Για όλα τα ως άνω να εξαιρεθούν μόνον όσοι Τ/κ δηλώνουν νομιμοφροσύνη εμπράκτως στην Κυπριακή Δημοκρατία και συμμορφώνονται προς τις υποχρεώσεις τους έναντι αυτής.

- Να παρεμποδιστεί κάθε είδους οικονομική ή άλλη βοήθεια προς το ψευδοκράτος, απ’ όπου και αν προέρχεται.

Μέτρα όμως θα πρέπει να ληφθούν και εναντίον όσων Ε/κυπρίων ασυνειδήτως με τις ενέργειές τους ενισχύουν το «ψευδοκράτος» ,την ούτω καλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Να θεωρούνται ως ποινικά αδικήματα και να διώκονται διά της νομικής/δικαστικής οδού τα ακόλουθα:

- Ταξίδια μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

- Διαμονή σε ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας ξενοδοχεία στα κατεχόμενα.

- Προμήθεια πετρελαιοειδών από τα κατεχόμενα.

- Δραστηριότητες οποιασδήποτε μορφής στα καζίνα.

Ισχυρίζονται, ψευδώς φυσικά, οι Τούρκοι για ύπαρξη, δήθεν, βακουφίων και περιουσιών του ΕΒΚΑΦ. Πρόκειται ασφαλώς για ανιστόρητους ισχυρισμούς, διότι μετά την κατάληψη της Αμμοχώστου τον Αύγουστο του 1571, ύστερα από την ηρωική αντίσταση των υπερασπιστών της, μετά από πολιορκία σχεδόν ενός χρόνου με επικεφαλής τον Μαρκαντώνιο Βραγαδίνο και τον μαρτυρικό του θάνατο, λεηλάτησαν και ερήμωσαν τα πάντα.

Οι Τούρκοι έπραξαν τότε ό,τι πράττουν και σήμερα μετά την εισβολή του 1974 και συνεχίζουν να πράττουν. Δολοφόνησαν, λεηλάτησαν, προέβησαν σε βιασμούς, σφετερίστηκαν τις περιουσίες των Ελλήνων κατοίκων και διέπραξαν κάθε είδους ατιμίες και βαρβαρότητες.

Κτήτορες, λοιπόν, της Αμμοχώστου, της Σαλαμίνας, της Αρσινόης, της Αλάσιας, της Έγκωμης, της Κωνσταντίας και κάθε κτίσματος είναι ο Τεύκρος, ο Ευαγόρας, ο Ονήσιλος, ο Ευέλθων, ο Πτολεμαίος Β΄ και όλοι οι άλλοι.

Και τη σύγχρονη πόλη της Αμμοχώστου κατέστησαν πόλη ευημερίας και πλούτου, όλοι εμείς ζώντες και τεθνεώτες, άλλοι γέννημα και άλλοι θρέμμα, τής έδωσαν αίγλη και φήμη, παγκόσμιο προπύργιο του ελληνικού πολιτισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και στην καθ’ ημάς Ανατολή.

Και σήμερα μόνο αυτοί μπορούν, αν και όταν επιστρέψουν όχι μόνο στην περίκλειστη περιοχή, αλλά στα προ της εισβολής δημοτικά όρια, να της ξαναδώσουν την παλιά της αίγλη και μεγαλείο.

Υ.Γ.

1). ΕΒΚΑΦ: Το ΕΒΚΑΦ είναι μουσουλμανικό ίδρυμα στην Κύπρο, το οποίο ιδρύθηκε το 1750 και χειρίζεται τις δωρεές κτημάτων (βακούφια) που έχουν γίνει από πιστούς για θρησκευτικούς λόγους προς τον Αλλάχ.

2). Βακούφια (τουρκ. λέξη): Κτήματα αφιερωμένα σε ναό, μοναστήρι ή σε ευαγές τουρκικό ίδρυμα.

*Πρώην συνδικαλιστής