Αναλύσεις

Κύριε Νουρή, «Name and shame!» για τον εφιάλτη του μεταναστευτικού

Οι πολίτες δεν ανέχονται άλλες θολούρες, διαβεβαιώσεις, δηλώσεις και διαδόσεις. Απαιτούν τα ονόματα όλων όσοι υπονομεύουν την ασφάλεια και την επιβίωση του τόπου από ιδιοτέλεια, στυγνό συμφέρον, απληστία, ανευθυνότητα ή και προδοσία. Για να ξέρουν ποιους εφιάλτες έχουν απέναντί τους

Η κατάσταση με την παράνομη μετανάστευση και τους δήθεν αιτητές ασύλου δεν πάει άλλο. Έχει ήδη εξελιχθεί σε τρίτον Αττίλα, ο οποίος έχει αλλοιώσει δραματικά τη δημογραφική σύνθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας και απειλεί ευθέως και ανοικτά την ασφάλεια, την εθνική επιβίωση, την πολιτισμική, γλωσσική και θρησκευτική ύπαρξη του Ελληνισμού σε τούτα τα χώματα, την οικονομία και την υγεία του. Την περ. Κυριακή, το μεσημέρι, άκουσα από ραδιοσταθμό ότι 12 παράνομοι μετανάστες «έφθασαν» (!!) στο Μάμμαρι. Από αυτούς οι 11 ήταν άνδρες και μία γυναίκα.

Διερωτώμαι, όπως και κάθε νόμιμος πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας: Αυτοί οι 11 άνδρες δεν έχουν συζύγους, συντρόφους, παιδιά, αδέλφια, γονείς; Και η μία γυναίκα, τι γύρευε μαζί τους; Επειδή οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες είναι κατά πλειοψηφία μουσουλμάνοι, να εννοήσουμε ότι αυτοί οι 12 είναι ετοιμοπόλεμοι τζιχαντιστές, σταλμένοι από την Τουρκία ως Δούρειοι Ίπποι και μέλη μιας πέμπτης φάλαγγας, η οποία, την κρίσιμη στιγμή, θα επιτεθεί εναντίον μας από τα μετόπισθεν;

Πόσες άλλες χιλιάδες μουσουλμάνοι και δη μέλη τζιχαντιστικών οργανώσεων έχουν εισβάλει, κυκλοφορούν ελεύθεροι, εργάζονται και σιτίζονται στην Κύπρο; Ο Υπουργός Εσωτερικών, Ν. Νουρής, τον περ. Φεβρουάριο όπως και πρόσφατα, είχε εκφράσει, με δηλώσεις του, την έντονη ανησυχία του για τις πολύ αυξημένες ροές παράνομων μεταναστών που εισβάλλουν στην Κύπρο, οι περισσότεροι σταλμένοι από την Τουρκία, και θέτουν τεράστιο θέμα ασφάλειας.

Καράτσι και Καμπούλ

Με αφορμή, τότε, δολοφονία αλλοδαπού στην οδό Ρηγαίνης, ο Υπουργός μίλησε για «πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει η Λευκωσία και ειδικότερα το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας». Επίσης, εξέφρασε ανησυχία για την γκετοποίηση της περιοχής. Πρόσθεσε ότι στον συγκεκριμένο χώρο εκκολάπτονται φατρίες.

Να υπενθυμίσουμε πως στις αρχές του χρόνου είχε αποκαλυφθεί, χωρίς να διαψευστεί επίσημα, ότι η Λευκωσία διαμοιράστηκε σε τέσσερεις τομείς από φατρίες ξένων εγκληματικών στοιχείων (από τη Συρία, το Πακιστάν, την Ινδία, το Καμερούν…). Έκτοτε, σημειώθηκαν εγκλήματα από αλλοδαπούς στη Λευκωσία, στη Λεμεσό και στην Πάφο. Στη Χλώρακα ήδη σημειώθηκε δημογραφική αλλοίωση!

Αν τολμάτε, κάνετε μια βόλτα στις κεντρικές οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου της Λευκωσίας. Οκτώ στους δέκα περιπατητές είναι αλλοδαποί - δεν αναφέρομαι σε Ευρωπαίους - προερχόμενοι από ασιατικές και αφρικανικές χώρες. Η οδός Τρικούπη και οι πάροδοί της υποβάλλουν περισσότερο Καράτσι, Βαγδάτη, Καμπούλ, παρά ευρωπαϊκή πόλη. Τα βράδια είναι άκρως παρακινδυνευμένο να κυκλοφορήσει κανείς σε αυτούς και άλλους δρόμους της πρωτεύουσας.

Αλεξανδρεττοποίηση

Ο Υπουργός Εσωτερικών παλαιότερα και πρόσφατα επισήμανε ότι οι αιτήσεις ασύλου έχουν αυξηθεί δραματικά και ανέρχονται στο 3,8% και πλέον του πληθυσμού της Κύπρου. Το ποσοστό αυτό είναι εφιαλτικό, αν αναλογιστεί κανείς, πρώτον, ότι το αντίστοιχο ποσοστό σε εταίρους μας κυμαίνεται μόλις γύρω στο 1%.

Δεύτερον, τα κατεχόμενα έχουν πλημμυρίσει από δεκάδες χιλιάδες κουβαλητούς εποίκους εξ Ανατολίας που, ήδη, αλλοίωσαν τη δημογραφική σύνθεσή τους, στο πλαίσιο της τουρκικής πολιτικής για Αλεξανδρεττοποίηση των κατεχομένων.

Τρίτον, όπως και ο Ν. Νουρής παραδέχτηκε, η Τουρκία προωθεί παράνομους μετανάστες στην Κύπρο, με στόχο τη δημογραφική αλλοίωση και άλωση εκ των έσω των ελεύθερων περιοχών.

Ο τέως Υπουργός Άμυνας στις αρχές του χρόνου είχε διαβεβαιώσει ότι στη γραμμή Αττίλα θα τοποθετούνταν ειδικές συσκευές για έλεγχο και παρακολούθηση κινήσεων του κατοχικού στρατού όπως και παράνομων μεταναστών. Πού είναι αυτές οι συσκευές;

Κάθε νόμιμος πολίτης διερωτάται: Πώς αυτές οι χιλιάδες των παράνομων μεταναστών, που προέρχονται και από μακρινές χώρες - Αφγανιστάν, Πακιστάν, Καμερούν, Νιγηρία - έμαθαν για την Κύπρο; Χάρη στην Τουρκία, η οποία κατήργησε τις βίζες και κυρίως ενισχύοντάς τους οικονομικά και καθοδηγώντας τους για να εισβάλουν στην Κύπρο.

Αλλά και χάρη σε περίεργες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), σε επιτήδειους δικηγόρους, σε ανεύθυνα Κολέγια και σε Δήμους, χωρίς να παραγνωρίζουμε χρυσοφόρα κυκλώματα εγκληματιών διακινητών.

ΜΚΟ και δικηγόροι

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, προς τιμήν του, είναι ο πρώτος και μόνος Υπουργός τα τελευταία πολλά χρόνια, ο οποίος συνειδητοποίησε την έκταση του κινδύνου που η παράνομη μετανάστευση αποτελεί για την Κύπρο. Αντιλήφθηκε τις μηχανεύσεις της κατοχικής Τουρκίας. Έχει πλήρη γνώση του μεταναστευτικού εφιάλτη. Και με πολλή σκληρή δουλειά, με τους συνεργάτες του, και, ευτυχώς, με τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, μάχεται κυριολεκτικά, να αντιμετωπίσει με κάθε μέσο αυτόν τον αδίστακτο, οργανωμένο και κατευθυνόμενο από την Τουρκία, τρίτο Αττίλα.

Είμαστε σε θέση να πούμε ότι ο Ν. Νουρής γνωρίζει την υπονομευτική δραστηριότητα συγκεκριμένων ΜΚΟ. Γνωρίζει ονόματα δικηγόρων, οι οποίοι θησαυρίζουν από την εκμετάλλευση της μεταναστευτικής παρανομίας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που, όλοι όσοι παράνομα εισβάλλουν στην Κύπρο, ιδιαίτερα το 60% και πλέον από τα κατεχόμενα, δεν έχουν κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο, αλλά διαθέτουν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα, με αριθμούς και ονόματα ΜΚΟ και δικηγόρων, στους οποίους απευθύνονται αμέσως, δασκαλεμένοι για τα δήθεν «δικαιώματα και ωφελήματά τους».

Ιδιωτικά Κολέγια

Ο Ν. Νουρής γνωρίζει επίσης ποια συγκεκριμένα ιδιωτικά Κολέγια εισάγουν κυριολεκτικά δήθεν φοιτητές, οι οποίοι αμέσως καταθέτουν αίτηση για άσυλο επειδή, τάχα, στην πατρίδα τους διώκοντα. Ο Υπουργός Εσωτερικών γνωρίζει και σε ποια Δημαρχεία στην επαρχία Λάρνακας, κυρίως, όπως και σε άλλες επαρχίες, στήνονται χιλιάδες χρυσοφόροι εικονικοί γάμοι.

Πέρα από την αντίδραση του ΑΚΕΛ και της ΚΙΣΑ, ο Υπουργός Εσωτερικών φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα και δυσκολίες στο τιτάνιο έργο του, και από κάποιους δικαστές, οι οποίοι καλύπτονται πίσω από το γράμμα και όχι το πνεύμα του νόμου για να παρεμβάλλουν προσκόμματα, ειδικά σε περιπτώσεις απελάσεων.

Η Κύπρος, τόπος προσφύγων, που υποφέρει από την τουρκική εισβολή και κατοχή, βεβαίως και θέλει να βοηθήσει πραγματικούς πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες. Ο κυπριακός Ελληνισμός γνωρίζει τι σημαίνει πόλεμος, θάνατος, προσφυγιά και απώλεια γης και περιουσίας και ξεριζωμός από ρίζες και ιστορία. Άρα, δεν δέχεται μαθήματα από καμία ΜΚΟ ούτε από περίεργους δήθεν υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή από αμερικανίζοντες υμνολόγους της τάχα πολυπολιτισμικής σύνθεσης της Κύπρου.

Απληστία και προδοσία

Όμως, τα πράγματα με την παράνομη, κατευθυνόμενη από την Τουρκία και διάφορους αχρείους έσωθεν, μετανάστευση, συνιστούν πλέον εξόφθαλμο εθνικό κίνδυνο, που απειλεί την ασφάλεια και την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού. Οι πολίτες επικροτούν ασμένως και συμπαρίστανται πλήρως στις προσπάθειες του Υπουργού Εσωτερικών για να κοπούν οριστικά τα κεφάλια αυτής της Λερναίας Ύδρας.

Αφού ο Ν. Νουρής γνωρίζει ονόματα όλων όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα σε αυτόν τον εθνικό εφιάλτη, καλείται από τους πολίτες να ασκήσει, επιτέλους, τη γνωστή πρακτική: «Name and shame!». Οι πολίτες δεν ανέχονται άλλες θολούρες, διαβεβαιώσεις, δηλώσεις και διαδόσεις. Απαιτούν τα ονόματα όλων όσοι υπονομεύουν την ασφάλεια και την επιβίωση του τόπου από ιδιοτέλεια, στυγνό συμφέρον, απληστία, ανευθυνότητα ή και προδοσία. Για να ξέρουν ποιους εφιάλτες έχουν απέναντί τους.

Πρώτα και υπεράνω όλων η διάσωση της δούλης πατρίδας. Να σταλεί το ηχηρό μήνυμα ότι εδώ δεν είναι Ελντοράτο παροχών, επιδομάτων και παρανομίας. Ούτε είναι παράδεισος για τους όπου γης αιτητές ασύλου. Η Κύπρος αντιμετωπίζει το φάσμα της ισλαμοποίησης, μουσουλμανοποίησης και τουρκοποίησης. Επιτέλους, ας ηχήσουν βροντερά οι καμπάνες της αφύπνισης για αποφασιστική και δραστική αντίδραση σωτηρίας. Είμαστε στο παρά ένα!