Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Προπονητής ακαδημίας κρούσμα - Εκκένωσαν τρεις τάξεις

Προπονητής της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της Ομόνοιας Αραδίππου, βρέθηκε θετικός στον COVID-19. Από την ιχνιλάτηση των επαφών του ήδη εκκενώθηκαν τρεις τάξεις του Γυμνασίου Αραδίππου στις οποίες φοιτούν ποδοσφαιριστές του.

Συναγερμός σήμανε χθες στις τάξεις της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της Ομόνοιας Αραδίππου, όταν προπονητής βρέθηκε θετικός στον COVID-19.

Λόγω της ιδιότητας του και της συχνής επαφής που είχε με νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, άμεσα ξεκίνησε η ιχνιλάτηση των επαφών του και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ήδη οι ποδοσφαιριστές του τέθηκαν υπό περιορισμό.

Πρόκειται για τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, ο οποίος προπονούσε συνολικά έξι νεαρούς οι οποίοι ήδη υποβλήθηκαν σε rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα και αναμένεται να υποβληθούν και σε μοριακό τεστ.

Παράλληλα, έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν πως ήδη τρεις τάξεις του Γυμνασίου Αραδίππου στο οποίο φοιτούν κάποιοι εκ των ποδοσφαιριστών της ομάδας, μετά από εντολές της διεύθυνσης του σχολείου, στάλθηκαν στο σπίτι. Οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι συμμαθητές τους τέθηκαν υπό περιορισμό και θα αναμένουν τα αποτελέσματα των τεστ. Αναμένεται ότι το ίδιο θα συμβεί και σε άλλα σχολεία της περιοχής στα οποία φοιτούν οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν σε επαφή με τον προπονητή που βρέθηκε θετικός στον ιό.

Την είδηση επιβεβαίωσαν πηγές από το Υπουργείο Υγείας, αναφέροντας πως το συγκεκριμένο κρούσμα ανακοινώθηκε χθες κατά την ενημέρωση για τους ποδοσφαιριστές του Εθνικού Άχνας που βρέθηκαν θετικά στον ιό. Σύμφωνα με το Υπουργείο όσοι ήρθαν σε επαφή με τον προπονητή τέθηκαν υπό περιορισμό, όπως προνοεί το πρωτόκολλο.

Το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα που προέκυψε στην επαρχία Λάρνακας αλλά και στον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στο κυπριακό ποδόσφαιρο που προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Υποστηρίξτε τη