Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Οι «διαβολικές» μάσκες

Και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος εντάχθηκε στο κίνημα κατά της μάσκας και μάλιστα έδωσε στο θέμα και... διαβολική χροιά. Αναφερόμενος, συγκεκριμένα, στο ζήτημα της χρήσης μάσκας από τα παιδιά, συμβούλευσε τους γονείς: «Τα παιδιά σας και τα μάτια σας! Και τα μάτια και το στόμα θέλουν πρόσωπο που να βλέπει τον Θεό χωρίς μάσκα! Εάν μάθουμε τα παιδιά μας από τώρα με τις μάσκες, θα γίνει μια κοινωνία, μετά από 20 χρόνια, δαιμόνων! Όχι ανθρώπων! Δαιμόνων!». Μπορούμε να πούμε, λοιπόν, ότι οι αναφορές του Μητροπολίτη αποτελούν πλήρη... δαιμονοποίηση της μάσκας. Μέχρι τώρα ξέραμε τη φράση «διαβόλου κάλτσα». Τώρα μαθαίνουμε και την καινοφανή φράση «διαβόλου... μάσκα».

Ναι, παιδάκια μου. Να μη φοράτε μάσκα. Κι αν τύχει και κολλήσετε τον ιό και τον μεταδώσετε στον παππού και τη γιαγιά, μην ανησυχείτε. Σημασία έχει που θα βλέπετε τον Θεό χωρίς μάσκα! Κι αν κάποιος από αυτούς, ο μη γένοιτο, εγκαταλείψει τα εγκόσμια, να μην έχετε τύψεις. Την ώρα που εσείς θα βλέπετε τον Θεό χωρίς μάσκα, εκείνοι θα τον βλέπουν αυτοπροσώπως!

Και μη γνοιάζεστε αν θα μείνετε αγράμματοι. Τα παιδιά «είναι προτιμότερο να μείνουν λίγα χρόνια, λίγους μήνες, χωρίς τα γράμματα, τα λεγόμενα, της Ευρώπης. Σιγά τα γράμματα. Ο Τοτός και οι Τοτοί», απεφάνθη ο Μόρφου Νεόφυτος. Μα, βέβαια. Καλύτερα να μείνουν τα παιδιά μας τούβλα, παρά να πηγαίνουν στο σχολείο με μάσκες και παρέα με τον Τοτό.

Υπάρχει, όμως, και το εξής ενδεχόμενο. Με τέτοιες αναφορές περί μάσκας και σατανάδων, να τρομοκρατηθούν οι γέροι και οι κοτζιάκαρες, που θα φοράνε, μεν, τη μάσκα για να προστατεύονται από τον κορωνοϊό, αλλά θα φοβούνται μήπως πάνε ολόισια στην Κόλαση!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Υποστηρίξτε τη