Αντι-τουρκικό τόξο, «πάγια μυαλά» και καθήκοντα...

ΠΩΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ το αντι-τουρκικό τόξο θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα και όχι το πώς θα συρθούν και πάλιν σε συνομιλίες με την Άγκυρα, η Αθήνα και η Λευκωσία. Αντι-τουρκικό τόξο, με όλες τις πρόθυμες γι’ αυτό χώρες της περιοχής πρώτα, οι οποίες συνειδητοποιούν πλέον τον κίνδυνο που συνιστά, και για τα δικά της καθεμιάς συμφέροντα, η ογκούμενη απειλή της νεο-οθωμανικής στρατηγικής της Τουρκίας.

- Αντι-τουρκικό τόξο, σε προοπτικές συγκρότησης έμπρακτης και αποτελεσματικής επί τούτου συμμαχίας των ενδιαφερομένων κρατών.

- Κατά τρόπον ώστε να πεισθεί αφ’ ενός, εξίσου εμπράκτως, η Άγκυρα, πόση είναι η ισχύς αποτροπής των νεο-οθωμανικών απειλών της και, αφ’ ετέρου, να γνωρίζουν πλέον οι υπερδυνάμεις και το διεθνές σύστημα τις επί του πεδίου δυνατότητες αυτής της αντι-τουρκικής συμμαχίας.

ΣΑΦΕΣ προαπαιτούμενο, λοιπόν:

(α) Η ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος Ελλάδος και Κύπρου, με πρώτιστη φροντίδα την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο κρατών και:

(β) Η στροφή και η προσήλωση της διπλωματίας, στην ακμαιότερη ανάπτυξη και εμπέδωση των διακρατικών σχέσεων με τις χώρες του αντι-τουρκικού τόξου.

ΕΛΛΑΣ & ΚΥΠΡΟΣ, εκ των πραγμάτων, βρίσκονται στα πρόσω, όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά και διεθνο-πολιτικά απέναντι στην εκτραχυνόμενη τουρκική απειλή. Γεγονός που προσδίδει στον ρόλο και στα καθήκοντά τους πολύ μεγάλη σημασία, την οποία ασφαλώς μετρά και ζυγίζει για τα δικά της σχέδια η Άγκυρα:

- ΕΑΝ η Τουρκία κατορθώσει, αξιοποιώντας ξανά τα φοβικά σύνδρομα και τα Ηττημένα Μυαλά Αθηνών τε και Λευκωσίας, να παρασύρει τις δύο κυβερνήσεις στις διαδικασίες των συνομιλιών («εξομάλυνσης στο Αιγαίο» και «Άτυπης Πενταμερούς για το Κυπριακό»), ελπίζει βασίμως να εξουδετερώσει τον όποιο επικίνδυνο για την ίδια ρόλο τους στο αντι-τουρκικό τόξο.

Και να καθυποτάξει την πολιτική τους στις δικές της μεθοδεύσεις και στην δική της θέληση.

Ώστε ευκολότερα, θριαμβευτικότερα και πειθαναγκαστικότερα να στρέψει την πολιτική της στην καθεμιά από τις άλλες χώρες του τόξου.

- ΥΠΕΡ των ελπίδων αυτών της τουρκικής στρατηγικής, η Άγκυρα μετράει και αξιοποιεί τα ήδη «κεκτημένα» της στο Κυπριακό. Συσσωρευθέντα στις μακροχρόνιες αλλεπάλληλες «διακοινοτικές συνομιλίες».

- Και στην γνωστότατη, ηγεμονεύουσα ιδεολογικά εν Κύπρω πολιτική του ενδοτισμού και της υποχωρητικότητας.

- Η οποία, εν μέσω των κλιμακούμενων απειλών πολέμου της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο, το περασμένο καλοκαίρι, έφτασε ώς το σημείο, διά στόματος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, η οποία, ως προς τούτο εκφράζει πιστά και την ηγεσία του κυβερνώντος ΔηΣυ, να διαλαλεί ΠΕΙΣΤΙΚΑ ΕΜΠΡΑΚΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ με τα εξής δικά του λόγια, δημοσιευμένα στην κομματική του εφημερίδα:

«Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επανέλαβε την πάγια θέση του ΑΚΕΛ, ότι η τουρκική προκλητικότητα θα αναχαιτιστεί μόνο εάν και εφόσον καταφέρουμε να πείσουμε την Τουρκία, μέσα από έμπρακτες ενέργειες ότι, με την επίλυση των προβλημάτων στην γειτονιά μας, με την ύπαρξη ειρηνικών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες, θα καταφέρει η Τουρκία να γίνει μέρος των συζητήσεων για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου που υπάρχει στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Άντρος Κυπριανού υπογράμμισε ότι χρειάζεται να πείσουμε την Τουρκία ότι με σωστή λύση του Κυπριακού θα έχει και η ίδια να αποκομίσει οφέλη. Οφέλη τα οποία θα προκύψουν από τη συμμετοχή της στις ευρύτερες συζητήσεις για αξιοποίηση του φυσικού αερίου» («ΧΑΡΑΥΓΗ», 17.6.2020).

Σ Υ Ν Ε Π Ω Σ, κανένα αντι-τουρκικό τόξο, καμιά συμμαχία, καμιά πειστική ισχύς Αποτροπής έναντι της τουρκικής απειλής δεν δύνανται να υπάρξουν όταν η ηγεμονική κομματικά και πολιτικά ιδεολογία στην Κύπρο και στην Ελλάδα είναι ακόμη εγκλωβισμένη στα «πάγια μυαλά» του ΑΚΕΛ, του ΔηΣυ και των ομοίως ή παραπλησίως «συμμυαλωμένων» πολιτικών Λευκωσίας και Αθηνών.

ΑΥΤΑ τα «Πάγια Μυαλά» δεν μπορούν να σκεφτούν, να σχεδιάσουν, να στρατηγήσουν ούτε την εθνική αντίσταση απέναντι στη νεο-οθωμανική Άγκυρα, ούτε κατ’ επέκτασιν να παίξουν θετικό ρόλο και ν’ αναλάβουν τα υπό των περιστάσεων επιβαλλόμενα καθήκοντα συγκρότησης του αντιτουρκικού τόξου και των αναγκαίων προς τούτο συμμαχιών, ούτε καν τι αναμένουν από Κύπρο και Ελλάδα οι άλλες χώρες του εν λόγω τόξου.

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, προσδιορίζονται, σε... προτελευταία ανάλυση, οι πολύ συγκεκριμένες πλέον ευθύνες του εκλογικού σώματος, του εντολέα λαού, των πολιτών ψηφοφόρων, ποια «Μυαλά» ψηφίζουν και εκλέγουν ως εντολοδόχους τους στις αποφασίζουσες περί πάντων και πασών εξουσίες, στη Βουλή και στην Κυβέρνηση...