Παραπολιτικά

Ξαναμένουμε σπίτι

Τα αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού ήταν μονόδρομος, υπό τη σκιά της δραματικής κατάστασης στα νοσοκομεία. Με τα μέτρα, επιστρέψαμε, ουσιαστικά, πίσω στον περασμένο Μάρτιο. Άντε, ευτυχές το... παλαιόν έτος 2020! Ξαναμένουμε σπίτι, λοιπόν, αφού εκεί έξω κυκλοφορεί πλέον και το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού. Ας κλειστούμε στο καταφύγιό μας όσο περισσότερο μπορούμε, για να μην έχουμε κανένα ανεπιθύμητο συναπάντημα μαζί του. Αν και υπάρχει η πιθανότητα να έρθει να μας βρει μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, αν τον μεταφέρει κάποιο μέλος της οικογένειάς μας, που του τον έχει κολλήσει κάποιος άλλος εκεί έξω.

Ας αισιοδοξούμε, όμως, κι ας προβάλλουμε αναπτερωμένες ελπίδες, καθώς βλέπουμε ένα αμυδρό φως να ξεπροβάλλει στην άκρη της σήραγγας (ή της σύριγγας, αν προτιμάτε), αφού οι εμβολιασμοί έχουν ήδη αρχίσει. Θα χρειαστούν, ωστόσο, αρκετοί μήνες ωσότου εμβολιαστεί ικανοποιητικό ποσοστό του πληθυσμού, οπότε ας κάνουμε ακόμα λίγη υπομονή, μέχρι που να βρεθούμε πιο κοντά στο φως. Α! Είπαμε για φως και θυμηθήκαμε... τα Φώτα και τις περίφημες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, κατά την τελετή αγιασμού των υδάτων στην Ευρύχου: «Σήμερα, ημέρα των Φώτων, κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι θα μας αλλάξουν τα Φώτα». Το θέμα, όμως, σεβασμιότατε, δεν είναι ότι θα μας αλλάξουν τα φώτα αυτοί που αποφασίζουν τα μέτρα. Το θέμα είναι ότι με τη συμπεριφορά τους κάποιοι θα μας αλλάξουν τα φώτα και θα τα αντικαταστήσουν με... λαμπάδες και νεκρώσιμα κεριά!

Και λέμε και κάτι άλλο. Αυτοί που δεν τήρησαν τα μέτρα στις εκκλησίες κατά τα Θεοφάνια, ας μη διαμαρτύρονται όταν θα γιορτάσουμε και το Πάσχα σε καραντίνα.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, το πιο σημαντικό είναι να καταφέρεις να συνδυάσεις τα διδάγματα του Κυρίου με τη νέα κατάσταση πραγμάτων: «Αγάπα τον πλησίον σου... αλλά από απόσταση δύο μέτρων»!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ