Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Η EY καλωσορίζει την Ελένη Σοφοκλέους ως διευθύντρια στην ομάδα φορολογικών υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου

Η ΕΥ Κύπρου, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για την οικοδόμηση ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, προσβλέπει στην διαρκή ενίσχυσή της με τα λαμπρότερα ταλέντα. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον διορισμό της Ελένης Σοφοκλέους στην ομάδα φορολογικών υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, η οποία έχει αναλάβει τα νέα της καθήκοντα από τις 11 Ιανουαρίου 2021. 

Η Ελένη είναι κάτοχος πτυχίου (Bsc) Λογιστικής και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Southampton, όπου αποφοίτησε με άριστα (1st class honours). Είναι Fellow Chartered Accountant (FCA) του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας (ΙCAEW) και μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), καθώς επίσης και μέλος της Επιτροπής Ναυτιλίας του ΣΕΛΚ.

Κατά την αποφοίτησή της, η Ελένη εργάστηκε ως φορολογικός σύμβουλος σε εταιρεία Big Four για περισσότερα από 19 χρόνια, όπου εξειδικεύτηκε στην τοπική και διεθνή φορολογία παρέχοντας συμβουλές για τη βελτιστοποίηση των φορολογικών δομών τόσο για πολυεθνικούς διεθνείς ομίλους, όσο και για μικρούς οργανισμούς. Η Ελένη διαθέτει εκτενή γνώση στους τομείς φορολογίας εταιριών που δραστηριοποιούνται στους χώρους της Ναυτιλίας και των Υδρογονανθράκων, με εκτεταμένη εμπειρία στο Κυπριακό Σύστημα Φόρου Χωρητικότητας, έχοντας εξυπηρετήσει με επιτυχία αρκετούς κορυφαίους οργανισμούς του συγκεκριμένου χώρου στην Κύπρο.

O Φίλιππος Ραπτόπουλος, Συνέταιρος και Επικεφαλής Φορολογικών και Νομικών Υπηρεσιών της EY Κύπρου, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχηθώ στην Ελένη κάθε επιτυχία στον καινούριο της ρόλο και να την καλωσορίσω στην οικογένεια της ΕΥ. Είμαστε πολύ ευτυχείς που μια τόσο εξαιρετική επαγγελματίας γίνεται μέλος της ομάδας μας, η οποία είμαι βέβαιος ότι όχι μόνο θα ωθήσει την ανάπτυξη της εταιρείας μας, αλλά θα συμβάλει επίσης στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας ώστε να διασφαλίζουν λύσεις στις πιο σύνθετες προκλήσεις τους. Η Ελένη, μέσα από την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις φορολογικές της γνώσεις στους τομείς της Ναυτιλίας και των Υδρογονανθράκων και τα αντίστοιχα φορολογικά συστήματα, θα μας δώσει τη δυνατότητα να παρέχουμε στους πελάτες μας περισσότερες, πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες, γρηγορότερα στην αγορά.»

Υποστηρίξτε τη