Παραπολιτικά

Ενώ χιλιάδες άνθρωποι ξεψυχούν…

Είναι πράγματι τρομακτική, εξίσου τρομακτική με το δρεπάνι του θανατηφόρου Covid-19, η παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση που αφέθη ελεύθερη να εισχωρεί όπου βρει τόπο, εκμεταλλευόμενη την ελευθερία του λόγου, εναντίον του εμβολίου της πανδημίας αυτής.

Είναι φυσικό ο κόσμος να έχει απορίες και να δικαιούται εξηγήσεις από τους επιστήμονες για το εμβόλιο, αυτό είναι φυσιολογικό, όμως άλλο οι απορίες και άλλο οι παραπληροφορήσεις.

Οι άνθρωποι που πλασάρουν παραπληροφορήσεις, διαστρεβλώσεις, συνωμοσιολογίες, δεν έχουν όρια στα μακροσκελή κείμενα που επεξεργάζονται για να… πείσουν δίχως κανένα ίχνος επιστημονικής έρευνας ή αποδείξεως. Το μόνο που καταφέρνουν, είναι να σκορπούν τον φόβο εναντίον αποτελεσματικών εμβολίων για τη σωτηρία εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αποκαρδιωτική είναι και η άγνοιά τους για το πώς ενεργεί ο κορωνοϊός, απλώς χτίζουν πάνω σε θεωρίες τους, αγνοούν τους επιστήμονες, καθώς επίσης και όλες τις χιλιάδες των εθελοντών που προσφέρθηκαν, από διάφορες χώρες του πλανήτη, να συμμετάσχουν στις δοκιμές και έρευνες. Με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα, τόσο γρήγορα, τα εμβόλια αυτά, ως τη μοναδική διέξοδο γι’ αυτό το κακό που βρήκε την ανθρωπότητα.