Παραπολιτικά

Ο εμβολιασμός του Προέδρου

Έκανε και τη δεύτερη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και μάλιστα αυτήν την φορά με τις κάμερες να καταγράφουν τη σκηνή. «Επιτέλους σήμερα θα αποτυπώσετε το τι θα γίνει, για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι... εν νερό που μου εβάλαν», σχολίασε χαριτολογώντας ο Πρόεδρος στους δημοσιογράφους, αφού την προηγούμενη φορά, όταν δεν απαθανάτιζαν το γεγονός οι κάμερες, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν κακεντρεχή σχόλια ότι δεν ήταν πραγματικό εμβόλιο που του έκαναν, αλλά απλώς του έβαλαν νερό. Τώρα σίγουρα θα βρεθούν και εκείνοι οι πλακατζήδες που θα ισχυριστούν ότι το εμβόλιο περιείχε... Famous Grouse ή Johnnie Walker.

Προσέξατε, όμως, και τη σύμπτωση; Πήγε το πρωί ο κ. Αναστασιάδης στο εμβολιαστικό κέντρο για τη δεύτερη δόση του εμβολίου και λίγο αργότερα, την ίδια ημέρα, πήγε ο Μαρίνος Σιζόπουλος στο Προεδρικό και έβαλε τη δεύτερη δόση εμβολίου... στον Κρατικό Προϋπολογισμό, για να μπορέσει να τον ψηφίσει και η ΕΔΕΚ!

Πάντως, μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ο Πρόεδρος του Κράτους θεωρείται προστατευμένος σε μεγάλο βαθμό από τον κορωνοϊό. Το ερώτημα που αιωρείται, ωστόσο, είναι σε ποιο βαθμό θεωρείται πολιτικά προστατευμένος από άλλους «ιούς», που κυκλοφορούν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. «Ιούς» που έχουν την προέλευσή τους σε κατηγορίες, ισχυρισμούς, φήμες, υποψίες για δραστηριότητες του Προέδρου που σχετίζονται με τα «χρυσά» διαβατήρια, με το τζετ του Σαουδάραβα, με τις Σεϋχέλλες, με τα εκατομμύρια των συμπεθέρων που πήγαν για «διακοπές» στο εξωτερικό πριν από το κούρεμα κ.λπ. Τώρα, το κατά πόσον ο Πρόεδρος μετέδωσε κάποιους από αυτούς τους «ιούς»... και στον Αβέρωφ, θα φανεί στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ