Παραπολιτικά

Πώς θα αποφύγουμε το τσουνάμι;

Και τώρα το δελτίο καιρού από την... Foulis weather:

«Ζώνη υψηλής και έντονης πίεσης, που ξεκινά από τη Νέα Υόρκη, τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναμένεται να επηρεάσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου την Κύπρο. Το σύστημα θα εκδηλωθεί εάν στη διάρκεια της Πενταμερούς εμφανιστούν μαύρα σύννεφα αποτυχίας και η θερμοκρασία στις σχέσεις των μερών κατεβεί υπό το μηδέν. Προβλέπονται καταιγίδες, θύελλες και τσουνάμι, το οποίο θα χτυπήσει ιδιαίτερα την περιοχή Βαρωσίων. Προβλέπεται επίσης ότι ο Γκουτέρες θα συνεχίσει να εφαρμόζει την τακτική ‘‘πέρα βρέσιει, στην Καραμανιάν σιονίζει’’.

»Ήδη κατευθύνεται προς την περιοχή της Κύπρου χαλαρή βαροβαθμίδα και χαλαρή ομοσπονδία, η οποία θα εξελιχθεί σε συνομοσπονδία, ενώ η Τουρκία και ο Τατάρ προωθούν την καιρική πρόβλεψη ‘‘κρύο, καιρός για... δύο (κράτη)’’.

Το Foulis weather εκδίδει σχετική κόκκινη προειδοποίηση, σε συντονισμό με το Andros weather του ΑΚΕΛ».

Κάπως έτσι θα μπορούσε να διατυπωθεί, σατιρική αδεία, η δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι «θα έχουμε καλοκαιριάτικα τσουνάμι και θα χάσουμε και τα Βαρώσια», αν δεν ευοδωθεί η νέα προσπάθεια του ΓΓ του ΟΗΕ. Το θέμα είναι τι ακριβώς εισηγείται ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ για να αποφύγουμε το τσουνάμι. Να προσθέσουμε κι άλλες υποχωρήσεις σε αυτές που έχουμε ήδη προσφέρει στην τουρκική πλευρά; Και τι επιδιώκει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος με κάθε ευκαιρία δαχτυλοδείχνει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ως «βομβιστή» του Κραν Μοντανά; Ας ελπίσουμε ότι η νέα πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα καταλήξει σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θα μπορέσει να αντέξει στο προβλεφθέν τσουνάμι, όπως είχε αντέξει και στις προβλέψεις για «αντιδράσεις χωρίς όρια» της Τουρκίας, εάν η Κύπρος εντασσόταν στην ΕΕ, αλλά και στις δυσοίωνες προβλέψεις ξένων «φίλων» μας ότι, εάν ο κυπριακός λαός δεν αποδεχόταν το σχέδιο Ανάν, θα έπεφταν στο κεφάλι του «τόνοι κεραμίδια», και ημετέρων (Ιωάννης Κασουλίδης) ότι θα επερχόταν νέα Μικρασιατική Καταστροφή.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ