Παραπολιτικά

Τι μας λέτε, ρε;

Ένα ακόμη επεισόδιο από τις «Ιστορίες... του Μπανανοχωρκού» παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες, με πρωταγωνιστές τον τέως Υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, και τον τέως Υπουργό Οικονομικών και νυν αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Χάρη Γεωργιάδη. Μέσω Twitter αντάλλαξαν κουβέντες του καβκά, με αφορμή την κατάθεση του Χάρη Γεωργιάδη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα «χρυσά» διαβατήρια, όπου ο τέως ΥΠΟΙΚ άφησε αιχμές για ευθύνες του τέως ΥΠΕΣ. Με τις ανάλογες τροποποιήσεις, αλλά χωρίς να ξεφύγουμε από το πνεύμα των «φιλοφρονήσεων» που αντάλλαξαν, θα δώσουμε πιο κάτω την τουϊτερομαχία τους με ύφος... κυπριώτικου σκετς, που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση:

ΧΑΣΙΚΟΣ: Ρε Χαρούιν φκιακουρούιν, εσικκίρτησές με που επήες να μου το παίξεις Αρτεμάκης στην Ερευνητικήν Επιτροπήν τζι άρκεψες τα «εγώ εν τζιαι», τζιαι για ούλλα φταίει ο Χάσικος, ιμίσιη μου. Ρε! Τον τζιαιρόν που το κράτος δεν εβάσταν μπακκίραν τζι ήταν να παττίσει τζι εσού ήσουν Υπουργός των Οικονομικών, αν δεν έπιαννες ριάλια που τα διαβατήρια, ήταν να φκεις στην οδόν Λήδρας να δκιακονάς!

ΧΑΡΗΣ: Ρε Χάσικε, εγώ επήα αννοιχτά στην Επιτροπήν τζι ανάλαβα τες ευθύνες μου, ενώ εσύ εχώννεσουν πίσω που μιαν κλειστήν τηλεδιάσκεψιν. Προκαλώ σε να δώσεις τα πρακτικά της δικής σου εμφάνισης στην δημοσιότηταν τζι όι να κάμνεις τον μάγκαν που το ττουίττερ.

ΧΑΣΙΚΟΣ: Την κλειστήν τηλεδιάσκεψιν εν η Επιτροπή που την αποφάσισεν, όι εγώ. Τζι επειδή είμαι μάγκας, δεν έχω πρόβλημαν να δώσει η Επιτροπή τα πρακτικά μου στην δημοσιότηταν.

ΑΒΕΡΩΦ (παρεμβαίνει απελπισμένος): Ρεεεεεε Χάρη! Ρεεεεεε Σωκράτη! Μα επελλάνετε, ρε; Εν μας κανούν τα προβλήματα με τον κορωνοϊόν, με τον Προϋπολογισμόν, με τα ρεζιλλίκκια των διαβατηρίων, να σας έχουμεν τζι εσάς να τσακκώννεστε όπως τα πετεινάρκα; Ρε, μα εν να φκάλουμεν μόνοι μας τα μμάθκια μας; Ρε, σκεφτείτε ότι έρκουνται εκλογές τζι εν να μας τιμωρήσουν οι ψηφοφόροι για τούτα ούλλα που κάμνουμεν. Εν να μας φτύννουν, ρεεεεεε!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ