Από τα Ραφάλ στον πρεπούμενο Ρεαλισμό...

ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ μάς ήρθε την παρελθούσα Δευτέρα εξ Αθηνών. Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας για την ενίσχυση της ελλα-δικής μας Πολεμικής Αεροπορίας με γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ. Οι ειδήμονες βεβαιώνουν ότι πρόκειται για πολύ καλή επιλογή. Σημαντικότατη έμπρακτη, ρεαλιστικά εφικτή, ενδυνάμωση της αεροπορικής Αποτρεπτικής Ισχύος του Ελληνισμού (Ελλάδος και Κύπρου), απέναντι στις απειλές και στην επεκτατική βουλιμία της νεο-οθωμανικής Τουρκίας.

Στην καλή είδηση για τα γαλλικά Ραφάλ προστίθενται και οι καλές πληροφορίες περί των ελπιδοφόρων διεργασιών για την ενίσχυση και του ελλα-δικού μας Πολεμικού Ναυτικού. Με καινούργια και επιπλέον καταλληλότερα πολεμικά πλοία. Ώστε να γιγαντωθεί έτι περαιτέρω η ασφάλεια και η αποτελεσματικότερη άμυνα των απειλούμενων από την Τουρκία θαλασσών μας.

Προστίθεται, ωσαύτως ενθαρρυντικό, και το γεγονός ότι: Αποφασίστηκε η παραμονή στα καθήκοντά τους, των επιτυχώς δοκιμασθέντων επικεφαλής των ελλα-δικών μας Ενόπλων Δυνάμεων (Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ). Των οποίων η αξιοσύνη φάνηκε εμπράκτως στην αποτελεσματική αποτροπή των κλιμακωθέντων και εκτραχυνθέντων τουρκικών επιθετικών μεθοδεύσεων, κατά τη διάρκεια του λήξαντος έτους, από τον Έβρο ώς το Καστελόριζο. Χωρίς την ταπείνωση νέων Ιμίων και δίχως τον όλεθρο νέου Αττίλα.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ, λοιπόν, προβάλλει η ανάγκη και συνεπώς το καθήκον, η Λευκωσία ν’ ακολουθήσει ταχύτατα κατά πόδας την Αθήνα, προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση:

- ΚΑΘΗΚΟΝ αποφασιστικότητας. Για την ρωμαλέα ενδυνάμωση της Αποτρεπτικής Ισχύος της Εθνικής Φρουράς. Στην θάλασσα, στην ξηρά και στον αέρα. Απόκτηση Πολεμικής Αεροπορίας. Απόκτηση Πολεμικού Ναυτικού. Με όσες μονάδες και μέσα κρίνονται αναγκαία για την αεροπορική και θαλάσσια άμυνα. Με παράλληλο εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση, ενίσχυση των οπλικών συστημάτων και μέσων του στρατού ξηράς.

- Έτσι ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ν’ αποκτήσουν την απαραίτητη εδώ, μονίμως παρούσα, αυτόχθονη ΕΠΑΡΚΕΙΑ εμπράγματης και ρεαλιστικής συγκρότησης ενός πραγματικά υπαρκτού πλέον επί του πεδίου (κι όχι μόνο στα σχέδια και στα... δόγματα) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου.

- Για την εμπράγματη ουσιώδη συμμετοχή και στις αναπτυσσόμενες ήδη διακρατικές συνεργασίες, αμυντικές συμφωνίες και προσδοκώμενες συμμαχίες, με συμβατών συμφερόντων φίλες χώρες της περιοχής.

- Πειστικής, δηλαδή, οικοδόμησης, όρθωσης, οργάνωσης και πύργωσης μίας ρεαλιστικά αξιόπιστης Αποτρεπτικής Ισχύος και της Κύπρου, απέναντι στη βουλιμία και τις απειλές των Τούρκων Κατακτητών.

- Τόσο πειστικής, ώστε να πείθει πρωτίστως τους Κατακτητές για το κόστος που θα υποστούν. Τόσο πειστικής, ώστε να παρέχει ευρύτερες δυνατότητες, ευκαιρίες και περιθώρια επιλογών και ελιγμών στη διπλωματική προσπάθεια.

ΟΛ’ ΑΥΤΑ είναι αρκούντως έως πλήρως κατανοητά από το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας. Ως ζητούμενα και επιθυμητά και απαιτούμενα. Από την πλειοψηφία των νουν εχόντων πολιτών, ψηφοφόρων.

- Οι οποίοι, ως υπηρετούντες στρατιωτική θητεία νεαροί, ως μεγαλύτεροι στην ηλικία έφεδροι και ως ωριμότεροι ασπρομάλληδες ένοπλοι εθνοφύλακες, γνωρίζουν ρεαλιστικότατα, εξ ιδίων εμπειριών πολλών χρόνων, τις ανάγκες και τα καθήκοντα ενίσχυσης της Αμυντικής Θωράκισης της Κύπρου.

ΜΕΓΙΣΤΟ αρνητικό και άλυτο έως τώρα πρόβλημα αυτού του καίριας και ζωτικής σημασίας ζητήματος, ήταν και είναι η αναποφασιστικότητα των εκάστοτε κυβερνώντων. Των κομματικών ηγεσιών. Της άρχουσας «ελίτ» των πολιτικών του τόπου.

- Οι οποίοι συνεχίζουν να πολιτεύουν με μυαλά μονίμως εγκλωβισμένα σε παλαιόθεν κληρονομημένες αντι-ρεαλιστικές ψευδαισθήσεις, ευσεβοποθισμούς, επιτήδειους ρητορισμούς και κατ’ επανάληψιν αποδεδειγμένες αυταπάτες.

- Σε τέτοιας παρακμής κατάπτωση και ανεπάρκεια ώστε αδυνατούν οι ίδιοι να στοχαστούν, να σχεδιάσουν, να εκπονήσουν και να μεθοδεύσουν την πρέπουσα στρατηγική ρεαλιστικής ενδυνάμωσης της Αποτρεπτικής Ισχύος στην αμυντική, στη διπλωματική, στην οικονομική και φρονηματική ανάπτυξη του τόπου.

- Παρακμή, κατάπτωση και γενικότερη πολιτική ανεπάρκεια, των οποίων τα δύσοσμα και απογοητευτικά και δυσοίωνα προϊόντα προκαλούν την αηδία και την απέχθεια και την αγανάκτηση και την απελπισία των πολιτών. Και σέρνουν καθημερινά σε αποπνικτικότερο βούρκο το συνολικό πολιτικό σύστημα. Στην απέχθεια όλων έναντι όλων.

ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ των βουλευτικών εκλογών, τα καθήκοντα ανατίθενται πλέον στους συγκροτούντες το εκλογικό σώμα πολίτες.

- Ποιοι, ρεαλιστικά και αποφασιστικά κρίνοντες εαυτούς ως ικανότερους, θα δείξουν την τόλμη να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών για την αναγέννηση, την ανόρθωση και την προκοπή του πολιτικού συστήματος και τη μεθόδευση όρθωσης της στρατηγικής Αποτρεπτικής Ισχύος του Ελληνισμού.

- Και πόσοι επιτέλους συμπολίτες - ψηφοφόροι, εγκαταλείποντας με αποφασιστικό ρεαλισμό τη βλαβερή αποχή και τις βλαβερότερες προηγούμενες κομματικές τους επιλογές, θα δώσουν επιτέλους την ανάσα και τις ελπίδες εξόδου από τον βούρκο. Ώστε η Κύπρος μαζί με την Ελλάδα να πυργώσουν με την δέουσα αποφασιστικότητα και τον πρεπούμενο ρεαλισμό, αποτελεσματικότερη την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ απέναντι στην τουρκική απειλή.