Τράπεζες

Κέντρο Καινοτομίας IDEA: Εκεί που οι ιδέες γίνονται πράξεις

Στο IDEA, μία καινοτόμος ιδέα αποκτά τη δυναμική που της αξίζει και μετουσιώνεται σε πράξη! Αυτός ήταν εξάλλου και ο σκοπός της δημιουργίας του μεγαλύτερου, μη-κερδοσκοπικού, ολοκληρωμένης επιχειρηματικής στήριξης κέντρου καινοτομίας στην Κύπρο: η ενθάρρυνση νέων επιχειρηματιών, η καθοδήγησή τους, αλλά και η βεβαιότητα πως η μέρα που το όνειρό τους μπορεί να πραγματοποιηθεί, βρίσκεται πολύ κοντά.

Το IDEA, το μεγαλύτερο μη-κερδοσκοπικό, ολοκληρωμένης επιχειρηματικής στήριξης Κέντρο Καινοτομίας στην Κύπρο, από την ίδρυσή του, το 2015 μέχρι σήμερα, έχει συμβάλει δυναμικά στην εμπέδωση της κουλτούρας για ανάπτυξη της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη χώρα. Έργο εταιρικής ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, στήριξε μέχρι στιγμής τη δημιουργία 58 startups επιχειρήσεων και οδήγησε στο άνοιγμα πέραν των 80 νέων θέσεων εργασίας.

Το IDEA δίνει και φέτος την ευκαιρία σε νεοφυείς επιχειρήσεις «startups», να αναδυθούν και να αναπτυχθούν στον τομέα τους. «Το IDEA Cy για μας, στην www.atokes.com, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά μας βήματα. Η βοήθεια, η κατεύθυνση, η υποστήριξη και εκπαίδευση που μας παρείχαν ήταν κρίσιμα για τη βιώσιμη πορεία της επιχείρησής μας. Συστήνουμε σε όλους που έχουν μια ιδέα ή ακόμα και μια μικρή επιχείρηση που θα ήθελαν να επεκταθεί στην αγορά, να δηλώσουν συμμετοχή για τον 6ο κύκλο αιτήσεων», αναφέρει ο Άλεξ Γεωργίου της Atokes Ltd.

Το IDEA έχει βραβευτεί από την European Commission, ως το καλύτερο - σε ευρωπαϊκό επίπεδο - στην προώθηση επιχειρηματικών δεξιοτήτων 2019, με Χρυσό Βραβείο στα Cyprus Responsible Business Awards για «Αριστεία στη Συνεργασία» όπως και με το Αργυρό βραβείο στο «Cause Advocacy».

Το IDEA πρεσβεύει και υλοποιεί:

  • Έντονη δραστηριότητα και επαφές στο εξωτερικό, προωθώντας παράλληλα την αναβάθμιση της Κύπρου στον διεθνή χάρτη Καινοτομίας.
  • Τη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
  • Την καλλιέργεια κουλτούρας αφιλοκερδούς προσφοράς προς τους νέους μας («giving back») ανάμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου.
  • Τη στενή συνεργασία με διπλωματικά σώματα ξένων χωρών και τις Πρεσβείες της Δημοκρατίας στο εξωτερικό.
  • Την άριστη συνεργασία με όλα τα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Πακέτο μέχρι και €60.000 για κάθε startup και υπηρεσίες

Κατά τη διάρκεια του 9-μηνου προγράμματος του το IDEA παρέχει στις φιλοξενούμενες νεοφυείς επιχειρήσεις το ακόλουθο πακέτο σε μετρητά και υπηρεσίες, εκτιμώμενης αξίας μέχρι και €60.000 για κάθε startup:

  • Υψηλού επιπέδου επιχειρηματική εκπαίδευση, για να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις με δυνατότητα διεθνούς επέκτασης.
  • Αρχικό κεφάλαιο (seed capital) ύψους €12.000.
  • Μέντορινγκ από καταξιωμένους επιχειρηματίες ποικίλων τομέων.
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επιχειρηματικά, νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ και τεχνολογίας (ICT).
  • Δωρεάν χρήση εξοπλισμένων γραφειακών εγκαταστάσεων.
  • Επιχειρηματικές ευκαιρίες και επαφή με επιχειρηματίες του κλάδου τους.
  • Δικτύωση με άτομα-κλειδιά και πρόσβαση σε επενδυτές.
  • Καθοδήγηση σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ταυτόχρονα, ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός IDEA αποκτά 5% μετοχικό κεφάλαιο στην κάθε εταιρεία, εξασφαλίζοντας έτσι την επιτυχή συνέχιση του έργου του για στήριξη νεαρών επιχειρηματιών και στους επόμενους κύκλους.

Καθοριστικής σημασίας για τη λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας IDEA είναι η στήριξή του από την Τράπεζα Κύπρου όσο και από τους άλλους πολύτιμους Εταίρους του. Η Τράπεζα θα συνεχίσει να το στηρίζει δυναμικά επενδύοντας με αυτόν τον τρόπο στη νέα γενιά, την καινοτομία, το μέλλον, τη νέα εποχή.

Δήλωσε Συμμετοχή

έως τις 21 Φεβρουαρίου 2021

Εάν είσαι νέος και ονειρεύεσαι να κάνεις τις μοναδικές σου ιδέες πράξεις, βλέποντάς τες να ζωντανεύουν με τη μορφή μιας νεοφυούς επιχείρησης «startup» με ουσιαστική στήριξη και βοήθεια, τότε το Κέντρο Καινοτομίας IDEA μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σου!

Μάθε περισσότερα:

Για κριτήρια και αιτήσεις στο www.ideacy.net

Για πληροφορίες:

Facebook: ideacy

Tηλ: 22128259 / 22128244

Email: info@ideacy.net