Παραπολιτικά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως Ευρωπαϊκή... Ένεση

Αυτό το καταραμένο 2020 μπήκε άσχημα και έφυγε κακάσχημα. Τα μόνα θετικά του, είναι τα... αρνητικά του. Τα αρνητικά τεστ στον κορωνοϊό!

Το 2020 ξεκίνησε με το πρόσημο της απελπισίας και το 2021 ήρθε με το πρόσημο της ελπίδας, καθώς η ανθρωπότητα χρησιμοποίησε τη συλλογική ισχύ της για να παρασκευάσει ένα αποτελεσματικό όπλο για εξάλειψη της αόρατης απειλής με τα ορατά τραγικά αποτελέσματα.

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εκφράστηκε με τον πιο εύγλωττο τρόπο στο θέμα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Μπορεί οι πρώτες ποσότητες που μοιράστηκαν σε όλα τα κράτη μέλη να είναι περιορισμένες, αλλά στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα. Ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει ενωμένη και αποφασισμένη να νικήσει την πανδημία. Από μιαν άποψη, μπορούμε να πούμε ότι τις τελευταίες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση μετατράπηκε σε Ευρωπαϊκή... Ένεση!

Από τότε που κατασκευάστηκαν τα πρώτα εμβόλια από την ανθρώπινη διάνοια, σώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι από τις διάφορες ασθένειες, πανδημίες και επιδημίες. Αν δεν εμβολιάζαμε τα παιδιά μας με τα εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας, της ιλαράς, της πολιομυελίτιδας κ.λπ., μπορείτε να φανταστείτε πόσα θα χάναμε από αυτά, ή θα τα βλέπαμε να υποφέρουν και να μένουν ανάπηρα. Αυτό και μόνο το γεγονός είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Αυτοί οι άπιστοι Θωμάδες δεν αναμένεται να πεισθούν, ακόμη και εάν βάλουν τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων. Πόσω μάλλον να βάλουν τον δάκτυλον εις τον τύπον μιας αδιόρατης τρυπίτσας από τη βελόνα της σύριγγας. Αν δεν εμπιστευθείς τους επώνυμους επιστήμονες, ποιον θα εμπιστευθείς; Τον κάθε ανώνυμο ηλίθιο ξερόλα του διαδικτύου; Δηλαδή, πώς εισηγούνται αυτοί οι τύποι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία; Με... ξεμάτιασμα; Αλλά το θέμα δεν είναι ότι κάποιοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. Το θέμα είναι ότι με τη συμπεριφορά τους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων. Θανάσιμο κίνδυνο!

ΜΠΟΞΕΡ