Παραπολιτικά

Ούτε και καφές με τη γειτόνισσα

Καθένας στο σπιτάκι του, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Σπίτι μου, σπιτάκι μου και... κορωνοπροστάτη μου! Δεν μπορείς να πας να επισκεφθείς τους συγγενείς ή τους φίλους. Ο καφές με τη γειτόνισσα απαγορεύεται διά ροπάλου (αξίας 300 ευρώ). Κι αν συνεχιστεί και πέραν της 10ης Ιανουαρίου το μέτρο απαγόρευσης της παρουσίας ατόμων άλλων από τους διαμένοντες μόνιμα στην κατοικία, αντιλαμβάνεστε τι πρόβλημα θα δημιουργηθεί για τα κόμματα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Πώς θα γίνονται εκείνα τα περίφημα παρτάκια των υποψηφίων βουλευτών σε σπίτια; Με τι θα αντικατασταθούν οι καθιερωμένες επισκέψεις κομματικών παραγόντων «από πόρτα σε πόρτα», για να πείσουν αναποφάσιστους ψηφοφόρους να ψηφίσουν το κόμμα τους; Και σίγουρα δεν θα μπορούν να πραγματοποιούνται ούτε οι μαζικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του παρελθόντος. Έτσι, οι μεγάλες προεκλογικές μάχες θα δοθούν από τα κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μη σας πω ότι ίσως χρησιμοποιηθούν και τα... delivery boys, για να μοιράζουν φυλλάδια υποψηφίων βουλευτών, μαζί με τις πίτσες!

Πάντως, με τα νέα μέτρα που ισχύουν, ελπίζουμε ότι δεν θα ξαναδούμε εικόνες συνωστισμού σαν εκείνες στην οδό Στασικράτους. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη... Στάση (του) κράτους.

Τα μέτρα αυτοπροστασίας και αλληλοπροστασίας θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι και το καλοκαίρι. Δεν βγάζουμε τη μάσκα, ούτε και κολλάμε ο ένας πάνω στον άλλον, ούτε και ξαναρχίζουμε τις χειραψίες και τα μάτσια-μούτσιου, επειδή ήρθε το εμβόλιο.

Θα πρέπει πρώτα να δούμε τα κρούσματα να επανέρχονται σε μονοψήφιους αριθμούς, για να πούμε ότι είμαστε ασφαλείς. Αλλά και πάλι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και επιφυλακτικοί, γιατί ο κορωνοϊός δρα όπως... τους πολιτικούς. Ξέρει να... μεταλλάσσεται ανάλογα με τις συνθήκες που συναντά.

Να θυμάστε, λοιπόν. Οι εμβολιασμοί δεν είναι άλλοθι για ξεσαλώματα και ανεύθυνες συμπεριφορές. Διαφορετικά θα ξανακλειστούμε στα σπίτια μας και θα κυκλοφορούμε πάλι μόνο με SMS και με τη συνοδεία των σκύλων μας.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ