Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Στην Πάφο το κλιμάκιο του FBI για το αεροσκάφος-μυστήριο

Στο αεροδρόμιο Πάφου βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης (12/10) κλιμάκιο του FBI για επιθεώρηση του αεροσκάφους-μυστήριο που βρίσκεται καθηλωμένο στο αεροδρόμιο Πάφου. Αποκλειστικές φωτογραφίες του «SigmaLive».

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών φαίνεται να επιχειρούσε στη Λιβύη μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Από τότε το αεροπλάνο έφθασε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Εδώ και περίπου ένα μήνα το σήμα του βρέθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου.

161653f77a1c3b.jpg

Όπως αναφέρει το «SigmaLive», τα πορίσματα που θα προκύψουν σύμφωνα με πληροφορίες, θα κοινοποιηθούν στην Επιτροπή Κυρώσεων του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

eroplfbliba.png

Η εν λόγω έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας έκανε την εξής αναφορά για την κατάσταση στη Λιβύη: Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναγνώρισε ότι το αεροσκάφος επιχειρούσε στο Αμμάν της Ιορδανίας περί τα τέλη Ιουνίου του 2019 έως τις 11 Ιουλίου του 2019, οπότε η Ιορδανία έδωσε εντολή στον ιδιοκτήτη να αφαιρέσει όλο τον εξοπλισμό. Στις 22 Ιουλίου υποβλήθηκε σχέδιο πτήσης με προορισμό την Κύπρο για το εν λόγω αεροσκάφος. 

Η Αστυνομία Κύπρου έλαβε οδηγία πριν από περίπου ένα μήνα ώστε το αεροπλάνο να φρουρείται 24 ώρες το 24ωρο από μέλη της Δύναμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τον ρόλο του και την πιθανή εμπλοκή του όπως προσδιορίζεται στην σχετική έκθεση.

Υποστηρίξτε τη