Επιχειρείν

Βραβεία ΟΕΒ - FoodPrint σε επιχειρήσεις

Βέλτιστες πρακτικές στην Κύπρο – Τέρμα στη σπατάλη τροφίμων

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), με όλους τους συνεργαζόμενους φορείς του προγράμματος Life – FOODPrint, ανακοινώνουν τη διενέργεια διαγωνισμού βράβευσης επιχειρήσεων που διακρίνονται και ξεχωρίζουν για τις δράσεις και πρακτικές που εφαρμόζουν για μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Σε ανακοίνωση της ΟΕΒ με τους εταίρους του προγράμματος Life – FoodPrint γνωστοποιούνται οι όροι του διαγωνισμού για επιβράβευση επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της φιλοξενίας, εστίασης και τροφοδοσίας τροφίμων και εμπίπτουν στις οικονομικές δραστηριότητες: Ξενοδοχεία, Εστιατόρια και Επιχειρήσεις του Μεταποιητικού τομέα τροφίμων.

Στόχος των βραβείων είναι η ανάδειξη καλών πρακτικών που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις στην Κύπρο, για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και των αποβλήτων τροφίμων, η μεταφορά γνώσης και τεχνογνωσίας μεταξύ των επιχειρήσεων και η επιβράβευση των επιχειρήσεων, οι οποίες μέσα από τις δράσεις και πολιτικές τους συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, στην αποδοτικότερη εκμετάλλευση των πρώτων υλών και στον εκσυγχρονισμό της γραμμής παραγωγής τους, εντάσσοντας κυκλικές πρακτικές.

Η ανακοίνωση των βραβείων της ΟΕΒ με τους εταίρους του προγράμματος Life – FoodPrint συμπίπτει και με την 29η Σεπτεμβρίου, που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Φαγητού (International Day of Awareness of Food Loss and Waste).

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση και να διακριθούν σε μιαν από τις 3 Κατηγορίες Βραβείων:

Α. Φιλοξενία (Ξενοδοχεία)

  • 1ο Βραβείο (Χρυσό)
  • 2ο Βραβείο (Αργυρό)
  • 3ο Βραβείο (Χάλκινο)

Β. Εστιατόρια

  • 1ο Βραβείο (Χρυσό)
  • 2ο Βραβείο (Αργυρό)
  • 3ο Βραβείο (Χάλκινο)

Γ. Μεταποιητικός Τομέας

1 διάκριση

Η αξιολόγηση βασίζεται σε κριτήρια όπως, οι πρακτικές πρόληψης σπατάλης τροφίμων, οι εκπαιδεύσεις προσωπικού, ο αριθμός δράσεων και εκδηλώσεων που διοργάνωσε/ ανέλαβε ή συμμετείχε η επιχείρηση σε σχέση με θέματα μείωσης της σπατάλης τροφίμων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις κατηγορίες βραβείων, καθώς και για τα κριτήρια αξιολόγησης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΟΕΒ.

Οι επιχειρήσεις που θα διακριθούν, θα βραβευτούν σε τελετή απονομής, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2021.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνισμό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΟΕΒ και ακολουθήστε τον σύνδεσμο που δίνεται εκεί.

Το πρόγραμμα LIFE–FOODprint έχει τίτλο «Awareness–raising campaign to prevent and manage food waste among consumers, the food and hospitality industries» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος LIFE.

Επικοινωνία:Μάριος Παπαγεωργίου, Λειτουργός, Τμήμα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Email: mpapageorgiou@oeb.org.cy. Tηλ: +357 22643000 (ext. 206) Φαξ: +357 22 669459.

FOOD PRINT WEB BANNER 728X90-Simerini.jpg