Παραπολιτικά

Ο σπιούνος του σουλτάνου

Ο Ερσίν Τατάρ είναι αποδεδειγμένα ένα γλοιώδες γιουσουφάκι του Ερντογάν. Και φροντίζει να το επιβεβαιώνει αυτό με κάθε ευκαιρία. Τώρα αποδεικνύεται ότι είναι και σπιούνος του σουλτάνου. Κάρφωσε στον αφέντη του κάμποσους ηγέτες της τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους, ακτιβιστές και άλλους, και η Τουρκία τούς έβαλε σε μαύρη λίστα, απαγορεύοντας την είσοδό τους στη χώρα, ως «επικίνδυνους για την εθνική ασφάλεια». Όλοι αυτοί τόλμησαν να επικρίνουν το ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, που πνίγει την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Ο σπιούνος προσφέρει, εν τω μεταξύ, αβέρτα «υπηκοότητες» σε εποίκους της Ανατολίας, σφίγγοντας περισσότερο τη θηλιά στον λαιμό των Τουρκοκυπρίων. Ικανοποιεί, έτσι, άλλη μιαν αξίωση του μάστρου του, αλλά και εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα, αφού οι έποικοι θα χρησιμοποιηθούν για υποστήριξη του κόμματός του στις αναμενόμενες πρόωρες «βουλευτικές εκλογές», μετά την παραίτηση της ανίκανης τρικομματικής «κυβέρνησης» που είχε διορίσει ο κατοχικός ηγέτης πριν από έναν χρόνο. Την ίδια ώρα παραιτήθηκε και η εκπρόσωπος του Τατάρ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα, «δεν τον άντεχε». Ε, ο Νίκαρος πώς να τον αντέξει, που είναι και οξύθυμος; Τέλος πάντων.

Τις τελευταίες ημέρες ο ψευδοπρόεδρος έστειλε και μπουλντόζες στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, για εργασίες καθαρισμού, στο πλαίσιο της απόφασης που πήρε ο Ερντογάν για πιλοτικό άνοιγμα περιοχής η οποία αντιστοιχεί στο 3,5% της έκτασης της πόλης. Η νέα αυτή προκλητική κίνηση, μαζί με την «κυβερνητική» κρίση που έχει ξεσπάσει στα κατεχόμενα, απομακρύνουν ακόμη περισσότερο τις όποιες προοπτικές να ξαναρχίσουν κάποιες επαφές για να βρεθεί κοινό έδαφος. Έτσι κι αλλιώς, η κατοχική μαριονέτα έχει δηλώσει δημοσίως ότι δεν βιάζεται για τη λύση του Κυπριακού. Γιαβάς, γιαβάς! Για να έχει και τον χρόνο να κουβαλήσει και άλλους εποίκους και να προχωρήσει και σε άλλα τετελεσμένα.

Μετά τις δικές τους «βουλευτικές εκλογές» έρχονται οι δικές μας προεδρικές και τον ίδιο χρόνο οι προεδρικές στην Τουρκία. Μέχρι το 2023, λοιπόν, τίποτε δεν θα κινείται στο Κυπριακό. Θα κινούνται μόνο τα τουρκικά πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ και οι μπουλντόζες στην Αμμόχωστο...

ΜΠΟΞΕΡ