Ας οργανώσουν και καμιάν αντικατοχική εκδήλωση

Μερικοί αθεράπευτα αφελείς, αντί να επικρίνουν και να σφυροκοπούν αδιάκοπα την Τουρκία για τις καθημερινές έκνομες ενέργειες, απειλές και εκφοβισμούς σε βάρος της Κύπρου και γενικότερα του Ελληνισμού, ισχυρίζονται ότι δεν είμαστε «πειστικοί»!

Μόνον οι ίδιοι γνωρίζουν τι εννοούν και τι άλλο θα πρέπει να πράξουμε και ποιους θα πείσουμε όταν για τέσσερεις και πλέον δεκαετίες ακολουθούμε πολιτική κατευνασμού που επέτρεψε στην Τουρκία να δημιουργεί συνεχώς νέα τετελεσμένα και να θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα». Αντί να επικρίνουν την Τουρκία καθημερινά και παντοιοτρόπως, επικρίνουν τη δική μας πλευρά.

Όσοι, λοιπόν, δεν αντιλαμβάνονται ότι η Τουρκία με μεθοδικότητα προωθεί συστηματικά την πολιτική της για επανάκτηση και πλήρη έλεγχο της Κύπρου, ακουσίως διευκολύνουν τα σχέδια και επιδιώξεις της.

Φθάνουν μέχρι του σημείου ακόμη και να εισηγούνται όπως το φυσικό αέριο διέρχεται μέσω της Τουρκίας - που φοβούμαι ότι τελικά πιθανόν να καταντήσει «αέρας κοπανιστός» - με την Τουρκία να δύναται όποτε θελήσει να κλείνει τη στρόφιγγα και να μας καταδικάζει σε ασφυξία.

Ορθώς επικρίνεται τελευταία ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρρες ότι, αντί να προωθεί την εφαρμογή των αποφάσεων και ψηφισμάτων του ΟΗΕ, διαδραματίζει ρόλο «επιτήδειου ουδέτερου» για να δικαιώνεται αυτό που είπε κάποτε ο αείμνηστος Θεμιστοκλής Δέρβης (γνωστός για τα σκωπτικά του ευφυολογήματα και τις βωμολοχίες του σε μερικές περιπτώσεις), ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι παρά «λέσχη διεθνών απατεώνων».

Καλόν είναι, πέρα από τις επικρίσεις στον Αντόνιο Γκουτέρρες (γράφεται στη μητρική του γλώσσα με δύο «ρ» και όχι ένα), να διαμηνύσουμε ότι μελλοντικά δεν προσερχόμεθα σε οποιαδήποτε «άτυπη» ή άλλου είδους συνάντηση, που δεν έχει σκοπό την εφαρμογή όλων των αποφάσεων και ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Όλοι, λοιπόν, αυτοί που διατείνονται ότι δεν είμαστε «πειστικοί» και μάλιστα οργανώνουν και διάφορες άχρωμες εκδηλώσεις, ας αποφασίσουν επιτέλους να οργανώσουν και καμιά μαχητική εκδήλωση ενάντια στην τουρκική κατοχή, αντί συστηματικά να επικρίνουν τη δική μας πλευρά και να απενοχοποιούν την Τουρκία.