Παραπολιτικά

Φωτογραφείον «Η Τροχαία»

Από αύριο αρχίζουν, επιτέλους, να «κάνουν μάτι» οι κάμερες φωτοεπισήμανσης, για να καταγράφουν τις πολυάριθμες παρανομίες των Κυπρίων στους δρόμους. Αρχικά θα λειτουργήσουν τέσσερεις σταθερές κάμερες στη Λευκωσία, ενώ παράλληλα θα τεθούν σε λειτουργία και κινητές κάμερες. Συνολικά, σε έναν χρόνο, αναμένεται να τοποθετηθούν πάνω από 100 κάμερες σε όλη την Κύπρο. Έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια από τότε που είχαμε αποφασίσει να φέρουμε τις κάμερες τροχαίας, για να εμποδίσουμε τον Μολώχ να παίρνει τόσες πολλές ζωές. Σ’ αυτά τα 15 χρόνια χάσαμε πάνω από 800 ανθρώπους στην άσφαλτο. Οι μισοί θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν καταφέρναμε να βάλουμε από τότε τις κάμερες και δεν διστάζαμε ακόμη και για ηλίθιους λόγους, όπως ο φόβος ότι αν κάποιος είχε... την γκόμενα δίπλα του στο αυτοκίνητο και παραβίαζε το όριο ταχύτητας, με αποτέλεσμα να τον φωτογραφίσει κάποια κάμερα της τροχαίας, αυτό θα δημιουργούσε σοβαρό... κοινωνικό πρόβλημα!

Τέλος πάντων. Όλα αυτά είναι ιστορία πλέον.

Τώρα μπορείτε να χαμογελάσετε, κυρίες και κύριοι! You are on camera! Ούτε στους γάμους δεν υπάρχει τέτοια ποικιλία φωτογραφιών. Θα έχετε την ευχέρεια να σας φωτογραφίζουν ενώ περνάτε με κόκκινο, ενώ τρέχετε σαν τρελός, ενώ παίζετε με το κινητό σας την ώρα της οδήγησης, ενώ δεν φοράτε ζώνη κ.λπ.

Από την πρώτη του νέου χρόνου, οι «αυτόματοι λαπόρτοι», όπως έχουν επιτυχώς αποκληθεί, θα αρχίσουν να ενισχύουν τα ταμεία του κράτους. Ελπίδα όλων των νοημόνων όντων, που κατοικούν σε αυτήν τη νήσο της... «μεγάλης πατάτας» και των άλλων εξωφρενικών, είναι ότι οι παρανομούντες στους δρόμους θ’ αρχίσουν να συνετίζονται όταν αρχίσουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν τις φωτογραφίες που θα παραλαμβάνουν.

Οι πρώτες φωτογραφίες σας (και μέχρι το τέλος του χρόνου) θα είναι μούχτιν, ευγενής προσφορά του... «Φώτο Τζον Καρούσος». Μετά την παρέλευση, όμως, της περιόδου χάριτος, κάθε φωτογραφία θα στοιχίζει πανάκριβα. Και τότε δεν θα έχετε καμιά διάθεση... να χαμογελάσετε.

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ