Παραπολιτικά

Τα... ερωτικά της ττενέκκας του 2023

Το ΔΗΚΟ άρχισε πάλι να θυμάται το... ερωτικό του παρελθόν. Τις ένδοξες εκείνες εποχές που η... Δηκούλα δεν είχε καμιάν αναστολή να ερωτεύεται και δεξιά και αριστερά, να κάνει τους ανάλογους γάμους και να παίρνει τα ανάλογα διαζύγια, με την ίδια ευκολία. Τώρα, ενόψει των Προεδρικών του 2023, η Δηκούλα βγήκε πάλι με νάζι και όλο υποσχέσεις στο παράθυρό της, μιτσοκαμμά με νόημα δεξιά και αριστερά, και περιμένει τους υποψήφιους γαμπρούς να περάσουν για να της κάνουν καντάδα (και να της κάνουν και... προσφορές για να την δελεάσουν). Ο Νικόλας δεν άφησε καμιάν αμφιβολία για τις προθέσεις τού κόμματος: «Το 2023 θα είμαστε στην εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο», δήλωσε ξεκάθαρα. Δεν τους ενδιαφέρει αν ο γαμπρός θα λέγεται Δησούλης ή Ακελάκης, φθάνει να φέρνει μαζί του ικανοποιητική... προίκα. Ωστόσο, ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να είναι γαμπρός ο ίδιος ο Νικόλας, οπότε θα πρέπει να μιλάμε για προτεινόμενες... νύφες, κάτι σαν το τηλεοπτικό παιγνίδι... Bachelor.

Βέβαια, τώρα στο ερωτικό παιγνίδι η Δηκούλα δεν παίζει μόνη της. Υπάρχει και η... Δηπούλα, του Καρογιάν. Που έχει αρκετή εμπειρία στα πολιτικά φλερτ και τους γάμους. Και η οποία μάλλον φαίνεται να κοιτάζει περισσότερο προς τα δεξιά παρά προς τα αριστερά, παρ’ όλο που κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος ποια κατάληξη μπορούν να έχουν τα αισθηματικά θέματα.

Στο δεξιό στρατόπεδο, ο Αβέρωφ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «και για το 2023 η κυπριακή κοινωνία θα νιώθει ασφάλεια, με τον ΔΗΣΥ και πάλι πρωταγωνιστή». Με άλλα λόγια, προβλέπει ότι ο Συναγερμός θα είναι και πάλι κυβέρνηση (ή συγκυβέρνηση). Ο ίδιος φροντίζει να χτίζει καθημερινά προεδρικό προφίλ, αν και κανένας δεν ξέρει τι έχει στο βάθος του μυαλού της η «πονηρή αλεπού».

Στο αριστερό στρατόπεδο επικρατεί, επί του παρόντος, αμηχανία και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Πάντως και αυτοί επιθυμούν διακαώς να βρεθούν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στον Λόφο. Αλλά ο Στέφανος Στεφάνου θα χρειαστεί να… «στεφανωθεί» τη Δηκούλα για να πετύχει τον στόχο του.

Όπως καταλαβαίνετε, μέχρι την ττενέκκα του 2023, θα γνωρίσουμε πολλές... αγάπες τζιαι καμούς!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ