Κυπριακό

Έρχουρμαν: Παραχωρεί συνεχώς «υπηκοότητες» το κατοχικό καθεστώς

Ο Έρχουρμαν είπε ότι η λεγόμενη «κυβέρνηση μειοψηφίας» UBP-YDP-DP παραχωρεί συνεχώς «υπηκοότητες» και προβαίνει σε προσλήψεις. Έκκληση προς ξένους για επενδύσεις στα κατεχόμενα στις μεταφορές και στις επικοινωνίες.

Η «Yeni Düzen» (07/10/2021) γράφει ότι ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Τουφάν Έρχουρμαν δήλωσε ότι θα γίνει χαλασμός κόσμου αν υπάρχει υπερβολική διαφορά στον αριθμό των ψηφοφόρων ανάμεσα στις «προεδρικές εκλογές» που διεξήχθησαν πέρσι και στις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» που θα διεξαχθούν φέτος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου & Πληροφοριών, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή του Genç TV, ο Έρχουρμαν είπε ότι η λεγόμενη «κυβέρνηση μειοψηφίας» UBP-YDP-DP παραχωρεί συνεχώς «υπηκοότητες» και προβαίνει σε προσλήψεις. Υποστήριξε ότι η «κυβέρνηση» ενεργεί έχοντας ως έγνοια της το συνέδριο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) και τις «εκλογές». Ανέφερε και τα εξής:

«Μπορεί να βρεθεί πολύ εύκολα  ο αριθμός των υπηκόων που θα γίνουν σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Αν υπάρχει υπερβολική διαφορά ανάμεσά τους, να ξέρουν ότι θα γίνει χαλασμός κόσμου σε αυτή την χώρα».

Επισημαίνοντας την σημασία της πολιτικής για τον πληθυσμό, ο Έρχουρμαν είπε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνουν όταν ανέλθουν στην «εξουσία» είναι πολιτική για τον πληθυσμό.

Αναφερόμενος στις «δημοτικές εκλογές» που θα διεξαχθούν του χρόνου, ο Έρχουρμαν δήλωσε ότι το κόμμα του θα υποδείξει υποψήφιους σε όλους τους «δήμους» και επεσήμανε ότι συνεχίζονται οι εργασίες τους προς αυτή την κατεύθυνση. 

Κατηγορώντας την αποσχιστική «κυβέρνηση» ότι παραγνωρίζει την «βουλή» και ισοπεδώνει την αξιοπρέπειά της, ο Έρχουρμαν ανέφερε ότι εντός μιας «νομοθετικής περιόδου» η λεγόμενη κυβέρνηση εξέδωσε 74 «διατάγματα», συμπεριφέρεται ωσάν να υπάρχει «προεδρικό σύστημα» στην «χώρα» και «ανακηρύσσουν δικτατορία» την ώρα που δεν διαθέτουν στήριξη στην «βουλή». 

Επισημαίνοντας ότι δεν θυμάται πότε προσκλήθηκε για τελευταία φορά στον παράνομο Bayrak, ο Έρχουρμαν πρόσθεσε ότι «βλέπουμε πώς καταπατείται η δημοκρατία όταν βρίσκονται στην εξουσία τέτοιες νοοτροπίες σε αυτή την χώρα».

Σημειώνοντας ότι το CTP εργάζεται με συνέπεια στο θέμα της οικονομίας εδώ και πολύ καιρό, είπε ότι βασικό όραμα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας οικονομίας που στέκεται στα δικά της πόδια και πρόσθεσε ότι κατά την διάρκεια της «κυβέρνησης» του τετραμερούς συνασπισμού υπό την δική του «πρωθυπουργία», ο «προϋπολογισμός» έκλεισε με πλεόνασμα 50 εκατομμυρίων λιρών Τουρκίας (ΤΛ), παρά την περιορισμένη ροή κονδυλίων από την Τουρκία εκείνη την περίοδο.

Υπενθυμίζοντας ότι το «πρωτόκολλο» που υπέγραψε η παρούσα «κυβέρνηση» με την Τουρκία ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια 250 εκατομμύρια ΤΛ, ο Έρχουρμαν διερωτήθηκε πόσα από αυτά τα χρήματα ήρθαν μέχρι σήμερα και πρόσθεσε:

«Ήρθαν μόνο οι στρατιωτικές δαπάνες. Υπάρχουν δύο μήνες μέχρι το τέλος του 2021. Γιατί δεν εφαρμόζεται αυτό το πρωτόκολλο και αυτή η κυβέρνηση δανείστηκε 140 εκατομμύρια ΤΛ; Διότι δεν έρχονται χρήματα».

Έκκληση Τσαναλτάϊ προς ξένους για επενδύσεις στα κατεχόμενα στις μεταφορές και στις επικοινωνίες

Η «Vatan» (07/10/2021) γράφει ότι η λεγόμενη «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών» Ρεσμιγιέ Έρογλου Τζαναλτάϊ, η οποία συμμετείχε σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια της συνόδου του 12ου Συμβουλίου Μεταφορών και Επικοινωνίας, κάλεσε τους εκπροσώπους των ξένων χωρών που συμμετείχαν στο συνέδριο να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην παράνομη «ΤΔΒΚ» στον τομέα των επικοινωνιών και των μεταφορών.

Αναφερόμενη στα έργα και στα σχέδια που προτίθενται να εφαρμόσουν στα κατεχόμενα, η Τσαναλτάϊ είπε ότι στόχος τους είναι να εφαρμόσουν σε όλα τα κτήρια και τμήματα υποδομές με οπτικές ίνες (fiber-optic) καθώς και σύνδεση δικτύου με 4.5/5G προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ανάπτυξη της τεχνολογίας με τέτοιο τρόπο που να διευκολύνει την ζωή τους σε όλους τους τομείς.

Η Τσαναλτάϊ ανακοίνωσε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες για μετατροπή του λιμανιού της Αμμοχώστου σε ένα σύγχρονο τουριστικό λιμάνι που θα αποτελεί σταθμό για γιοτ και ταξιδιωτικά πλοία.

«Το λιμάνι Αμμοχώστου θα παύσει να είναι ένα εμπορικό λιμάνι και θα το μετατρέψουμε σε ένα σύγχρονο λιμάνι και μαρίνα που θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τουριστικό σταθμό για κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο. Το λιμάνι της Αμμοχώστου, μαζί με το λιμάνι της Κερύνειας θα αποτελούν λιμάνια μόνο για μεταφορά επιβατών. Καταβάλλουμε επίσης προσπάθειες για την ανέγερση ενός νέου εμπορικού λιμανιού που θα είναι μόνο για μεταφορά εμπορευμάτων», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε ότι στόχος τους είναι στις 15 Νοεμβρίου να πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια του «νέου αεροδρομίου» στην Τύμπου, το οποίο θα αποτελέσει, όπως υποστήριξε, το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της περιοχής.

Το συνέδριο του 12ου Συμβουλίου Μεταφορών και Επικοινωνίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δημοσίων Έργων και Μεταφορών της Τουρκίας, Αντίλ Καραϊσμαίλογλου και σε αυτό συμμετέχουν εκπρόσωποι από 55 χώρες.