Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Έλαβε τη 3η εμβολιαστική δόση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Τον εμβολίασε η Χριστίνα Γιαννάκη. Μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχει τελική απόφαση για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό.

Μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, έστειλε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης για να λάβει την τρίτη δόση εμβολίου κατά του Covid 19.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν είναι έτοιμος να λάβει την τρίτη δόση, ο Πρόεδρος δήλωσε πανέτοιμος και τόνισε ότι ο πληθυσμός θα πρέπει να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του Υπουργείου και των επιστημόνων για εμβολιασμό, αναφέρει το SigmaLive.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο εμβολιαστικό κέντρο κάλεσε όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν αφού όπως είπε είναι και οι πιο ευάλωτοι να νοσήσουν. «Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Κύπρος έχει υψηλό αριθμό εμβολιαστικής κάλυψης», είπε ο Πρόεδρος.

Κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο 3ης δόσης στον γενικό πληθυσμό τόνισε ότι η Πολιτεία θα ακούσει τις απόψεις των επιστημόνων. Παράλληλα ανέφερε ότι μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα Φθινόπωρο χωρίς προβλήματα.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να το πράξουν, καθώς είναι και οι πιο ευάλωτοι και όσοι ανήκουν σε ηλικιακή ομάδα που καλείται για τρίτη δόση να μη διστάσουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, είπε. «Το οφείλουν στους δικούς τους, στους ιδίους, το οφείλουμε γενικότερα στην κοινωνία, είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης», επεσήμανε.

«Είμαι βέβαιος ότι τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Κύπρος έχει ένα υψηλότατο βαθμό εμβολιαστικής κάλυψης εξ ου και οι επιδημιολογικοί δείκτες, που δικαιολογούν την κατάσταση», συμπλήρωσε. 

Σε παρατήρηση ότι η χορήγηση τρίτης δόσης έχει φτάσει στην ηλικιακή ομάδα των 70 και ερωτηθείς εάν μελετάται το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης στον γενικότερο πληθυσμό, ο Πρόεδρος δήλωσε πως είναι ένα ενδεχόμενο. «Θα ακούσουμε τις συμβουλές των επιστημόνων, ο Υπουργός Υγείας αναλόγως θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, είναι ένα ενδεχόμενο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε ένα φθινόπωρο χωρίς προβλήματα», σημείωσε.

dd2921f86cf4d446e965b4011836aa24.jpg

Ερωτηθείς τι τον οδήγησε στη σύγκληση σύσκεψης στο Προεδρικό τη Δευτέρα με τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΚΥπΥ, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε «στα φαινόμενα που παρατηρούνται. Θέλω να ξέρω τον προγραμματισμό του ΟΚΥπΥ, θέλω να γνωρίζω τους σχεδιασμούς, θέλω να γνωρίζω τις συμπεριφορές και δεν θα μείνω μόνο στον ΟΚΥπΥ, αλλά θα επεκτείνω τις συναντήσεις και με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ασθενών έτσι ώστε να έχουμε μια σφαιρική εικόνα». Σημείωσε ότι ενημερώνεται ανελλιπώς από τον Υπουργό Υγείας, αλλά εκεί και όπου πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να γίνουν τομές θα γίνουν.

Ερωτηθείς αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο ΟΚΥπΥ, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει, προσθέτοντας πως «με την ενημέρωση ανάλογες θα είναι και οι αποφάσεις».

Ελαφρύ το χέρι της Χριστίνας Γιαννάκη

Τον Πρόεδρο εμβολίασε η Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, η οποία.. «φημίζεται» για το ελαφρύ χέρι που έχει στον εμβολιασμό.

Κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού ο Πρόεδρος δεν κατάλαβε τίποτα όπως είπε και δεν πόνεσε καθόλου.

Υποστηρίξτε τη