Τουρκία - Κυπριακό και Προεδρικές 2023

ΟΠΟΙΟΣ πει ή σκέφτεται ότι το... Κυπριακό - υπό τις παρούσες περιστάσεις με τέτοια Τουρκία - έχει οποιαδήποτε πιθανότητα, έστω και την παραμικρή, να οδηγηθεί σε «αμοιβαίως αποδεκτή λύση», ασφαλώς παλιμπαιδίζει νηπιωδώς...

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ πραγματικότητα, όλων ανεξαιρέτως των διαδοχικών τουρκικών κυβερνήσεων, εκλεγμένων ή πραξικοπηματικών, ακραιφνώς ή λιγότερο κεμαλικών (δεξιών ή αριστερών), κεμαλο-ισλαμικών ή αμιγώς ισλαμικών, από Αντνάν Μεντερές 1950 έως και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2021, μηδενός εξαιρουμένου, έδειξε και απέδειξε ότι:

Λανθασμένη απέναντι στην Τουρκία, πολιτική ψευδαισθήσεων (διαφορετικών μόνο των μεταξύ τους ποσοτήτων και ταχυτήτων) ακολούθησαν αντιστοίχως όλες οι διαδοχικές κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας:

Επειδή απέτυχαν να διαγνώσουν εγκαίρως και επαρκώς την αλήθεια της διαχρονικά αταλάντευτης και κλιμακωτά αναπτυσσόμενης τουρκικής (λόγω ελλαδο-κυπριακής κατευναστικής πολιτικής) επεκτατικής στρατηγικής σε βάρος του Ελληνισμού σε Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη, με δεδηλωμένη νεο-οθωμανική πλέον διεύρυνση επί της Ερντογανικής 19ετίας 2002-2021.

Ως εκ τούτου, Αθήνα και Λευκωσία παρέλειψαν - δεν είχαν την αναγκαία πολιτική σοφία - να σχεδιάσουν και με επίμονη σθεναρότητα να οικοδομήσουν μία συνολική διαχρονική και αποτελεσματική ελληνική στρατηγική έναντι της τουρκικής απειλής.

Και όταν ενίοτε διαπίστωναν αμφότερα, δηλαδή (α) την λάθος διάγνωση της τουρκικής πολιτικής και (β) την απουσία ελληνικής στρατηγικής, δεν επέδειξαν θάρρος και τόλμη να πράξουν το επιβαλλόμενο καθήκον (γ) ριζικής αναθεώρησης της δικής τους πολιτικής και (δ) αποφασιστικής εγκατάλειψης της δειλίας και των φοβικών τους συνδρόμων έναντι της Τουρκίας.

ΒΕΒΑΙΟ είναι ότι η αλαζονικότερη επίδειξη της νεο-οθωμανικής επεκτατικότητας, από τον ίδιο τον επαιρόμενο ως νεο-σουλτάνο Ερντογάν, προσέφερε στην Αθήνα και στη Λευκωσία τις ευκαιρίες να αντιληφθούν επιτέλους τις δικές τους χρόνιες ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

- Γεγονός αξιοποιήσιμο για την κατεπείγουσα όρθωση αποτελεσματικής πανελλήνιας αποτρεπτικής πολιτικής Εθνικής Αντίστασης.

- Με προτεραιότητα την σθεναρή ενδυνάμωση όλων των εσωτερικών και εξωτερικών συντελεστών Εθνικής Ισχύος των δύο κρατών του Ελληνισμού και της ανά τον κόσμο ελληνικής Διασποράς...

ΟΠΟΙΟΣ πει ή σκέφτεται ότι το... Κυπριακό - υπό τις παρούσες περιστάσεις και ενδοκυπριακές κομματικές «επιδόσεις» - θα παίξει κάποιο ρόλο στις επόμενες προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2023 και ιδίως στις επιλογές των όσων απέμειναν ψηφοφόρων, μάλλον κάνει μεγάλο λάθος.

ΔΙΟΤΙ ουδείς εξ όσων αναφέρονται ως επίδοξοι διεκδικητές των προεδρικών εκλογών επέδειξε πειστική προς τον λαό πρόταση εξόδου από το επικίνδυνο τέλμα και το ακροσφαλές αδιέξοδο στο οποίο εγκλώβισε αποπνικτικά το Κυπριακό η σωρεία των λαθών της πολιτικής των αλλεπάλληλων προεδρικών πενταετιών.

Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ των πολιτικών, που μέχρι στιγμής τα ονόματά τους εμφανίστηκαν πως προαλείφονται, είτε αυτοβούλως οι ίδιοι είτε από άλλους, ως πιθανοί διεκδικητές του χρίσματος του υποψηφίου Προέδρου - χρίσματος αναμενομένου από τους κομματικούς σχηματισμούς ή τις μεταξύ κομμάτων πιθανολογούμενες συνεργασίες - είναι «από την κούνια τους» βαρυνόμενοι με ανεπάρκεια και αναξιότητα και ανικανότητα και απροθυμία να ξεφύγουν από την ήδη σαπισμένη παρακμή των χειρισμών οι οποίοι επέτρεψαν την μονιμοποίηση, εδραίωση και διαιώνιση επί 47 ήδη χρόνια της από 1974 τουρκοκρατίας στην Κύπρο και τη διχοτόμηση του απειλούμενου με ολοκληρωτικό τουρκικό έλεγχο νησιού, ώστε να ανορθώσουν αξιόπιστη και αποτελεσματική Στρατηγική Απελευθέρωσης των σκλαβωμένων ελληνικών εδαφών της πατρίδας.

ΟΥΔΕΙΣ έδειξε, έστω και λεκτικά, με κάποιο ίσως κείμενο, άρθρο του ή δημόσιες δηλώσεις του, οποιοδήποτε ψήγμα βούλησης για σχεδιασμό και μεθόδευση κάποιας αποτελεσματικής Στρατηγικής Απόκρουσης της τουρκικής απειλής και προοπτικής Απελευθέρωσης των σκλαβωμένων από την Τουρκιά εδαφών της Κύπρου.

ΟΥΔΕΜΙΑ, επίσης, ρωμαλέα κι ελπιδοφόρα των πολιτών λαϊκή κινητοποίηση και οργάνωση επιδεικνύει σήμερα δυνατότητες αποτελεσματικής παρέμβασης, ικανής να αναγκάσει ή να σπρώξει κομματικές ηγεσίες και πολιτικούς, διεκδικητές των προεδρικών εκλογών, για ουσιαστική αλλαγή προς την κατεύθυνση ορθής Στρατηγικής Απελευθέρωσης.

ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ, πια, μόνο 15 μήνες, μέχρι την διεξαγωγή των επόμενων προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου 2023. Οψόμεθα...