Παραπολιτικά

Ένας είναι ο εχθρός, ο κορωνοϊός!

Έχουμε ακούσει για διάφορες προσφορές, σε διάφορες χώρες, για την ενθάρρυνση ανεμβολίαστων να εμβολιασθούν, αλλά αυτό που συνέβη στη Βιέννη είναι το πιο πρωτότυπο και... πιπεράτο. Η προσφορά προέρχεται από... οίκο ανοχής. Συγκεκριμένα, οι πελάτες του οίκου μπορούν να απολαύσουν μια 30λεπτη «συνεδρία» μέσα σε σάουνα με την «κυρία της επιλογής τους», εάν δεχτούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Είπα να ξεκινήσω το κείμενο για τον κορωνοϊό με κάπως ανάλαφρο τόνο, γιατί τα υπόλοιπα είναι μαύρα κι άραχνα.

Μέχρι και για ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής γίνεται λόγος. Κάποια μέλη της ΣΕΕ εκφράζουν πλέον δημόσια τις αντιρρήσεις τους σχετικά με πολιτικές αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται για τη διαχείριση της πανδημίας, εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων.

Το τελευταίο που χρειάζονται οι ταλαιπωρημένοι και εξαντλημένοι, εδώ και δύο χρόνια, από την πανδημία πολίτες είναι και μια αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργείου και των επιστημόνων. Αυτό θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών και στο ηθικό τους, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι έρχονται δυσκολότερες ώρες. Θα πρέπει αμέσως οι δύο πλευρές να βρουν έδαφος συνεννόησης, τηρουμένης, βεβαίως, της αρχής ότι τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι επιστήμονες, οι ειδικοί και οι εμπειρογνώμονες. Να μπούνε όλα σε μια τάξη και να ληφθούν επειγόντως αποφάσεις. Πώς θα επεκταθεί η εμβολιαστική κάλυψη, τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους που αρνούνται να εμβολιασθούν, ποιοι θα πάρουνε την τρίτη δόση, πώς θα αντιμετωπισθεί τυχόν νέα εκτόξευση των κρουσμάτων κ.λπ.

Εν τω μεταξύ, καλό είναι να παίρνουν παραδείγματα, κυρίως οι αρνητές, από αυτά που συμβαίνουν αλλού. Στην Ελλάδα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια από τον κορωνοϊό. Κατέληξαν, μέσα σε μερικές ημέρες, ένας συνταξιούχος στρατιωτικός γιατρός, ο αδελφός του και η μητέρα τους. Τραγική λεπτομέρεια. Ο αδελφός του γιατρού και η μητέρα τους δεν είχαν εμβολιαστεί, καθώς είχαν πεισθεί από τον γιατρό ότι ο κορωνοϊός είναι μια απλή ίωση...

ΜΠΟΞΕΡ