Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Η διακήρυξη των Ελευθέρων Πολιτών Κύπρου για το μεταναστευτικό & δημογραφικό πρόβλημα

Διατηρώντας την ακράδαντη πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού και αναβλητικότητας και θεωρώντας ότι τα διορθωτικά μέτρα που αποφασίστηκαν και υιοθετήθηκαν από την Κυβέρνηση, την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και από το σύνολο του Κυπριακού λαού, σας καλούμε να υπογράψετε την διακήρυξη της 8/11/2021.

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Στις 8/11/2021 δημοσιεύσαμε στον ημερήσιο τύπο της Κύπρου και κυκλοφορήσαμε διαδικτυακά τη συνημμένη διακήρυξη για το δημογραφικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κύπρο.

Σε μια ευχάριστη χρονική συγκυρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 11/11/2021 συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την οποία διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν όλες οι επικίνδυνες και καταστροφικές διαστάσεις που δημιουργήθηκαν στην Πατρίδα μας από τις ανεξέλεγκτες και κατευθυνόμενες από την Τουρκία ροές μεταναστευτικών κυμάτων.

Διατηρώντας την ακράδαντη πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού και αναβλητικότητας και θεωρώντας ότι τα διορθωτικά μέτρα που αποφασίστηκαν και υιοθετήθηκαν από την Κυβέρνηση, την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και από το σύνολο του Κυπριακού λαού, σας καλούμε να υπογράψετε την διακήρυξη της 8/11/2021 πατώντας πάνω στο σύνδεσμο:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/eleutheroi_polites_kuprou_diakeruxe_eleutheron_politon_kuprou/

ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται.

Όσο περισσότερες θα είναι οι υπογραφές μας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πίεση και πιο δυνατό θα είναι το μήνυμα προς όλες τις Πολιτικές Ηγεσίες για να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους απέναντι στον Κυπριακό λαό και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Οποιαδήποτε ολιγωρία και αδιαφορία ισοδυναμεί με συνενοχή για όσα δεινά θα δημιουργήσει η συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην Πατρίδα μας .

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΥΠΡΟΥ

15/11/2021

1000x563_cmsv2_0eff7941-51ad-5dd9-855e-c32643311628-4560128.jpg

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Εμείς που υπογράφουμε την παρούσα διακήρυξη με τον τίτλο

«Διακήρυξη ελεύθερων πολιτών Κύπρου» διακηρύττουμε τα ακόλουθα:

1. Οι ανεξέλεγκτες και συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές παράνομων/ παράτυπων μεταναστών και ψευδοαιτητών πολιτικού ασύλου από όλες τις χώρες της υφηλίου προς τις ελεύθερες περιοχές της μοιρασμένης πατρίδας μας διακυβεύουν την ασφάλεια της χώρας μας, διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή και τον κοινωνικό ιστό και προδιαγράφουν με μαθηματική ακρίβεια την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα που θα μετατρέψει τους Ελληνοκύπριους πολίτες σε μειοψηφία στην ίδια τη χώρα μας.

2. Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις και δραματικές προειδοποιήσεις των Αξιωματούχων της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και η παραδοχή όλων σχεδόν των πολιτικών κομμάτων ότι η Κύπρος έχει ξεπεράσει τα όρια και τις αντοχές της σε σχέση με το μεταναστευτικό και δημογραφικό, δεν απαλλάσσουν κανέναν από τις βαρύτατες ευθύνες του για τις προδιαγραφόμενες καταστροφικές εξελίξεις.

3. Θεωρούμε ότι τόσο το Δημογραφικό όσο και το Μεταναστευτικό θα πρέπει να τύχουν άμεσου χειρισμού πάνω σε πανεθνικό επίπεδο υψίστης προτεραιότητας και να αντιμετωπιστούν συλλογικά και αποφασιστικά από την Κυπριακή Πολιτεία ως μείζον εθνικό θέμα.

4. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν μας διέπουν οποιαδήποτε ξενοφοβικά σύνδρομα ή ρατσιστικές αντιλήψεις ούτε και στρεφόμαστε εναντίον συνανθρώπων μας που αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα απειλείται η ζωή και η ασφάλεια τους, σύμφωνα με τα διεθνώς αποδεκτά όρια και προϋποθέσεις. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα πρέπει η μοιρασμένη και ταλαιπωρημένη πατρίδα μας να συνεχίσει να αποτελεί καταφύγιο και ξέφραγο αμπέλι επιτήδειων και τυχοδιωκτών από όλα τα μέρη του πλανήτη, όπως μέχρι σήμερα συμβαίνει.

5. Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, πολίτες και οργανωμένα σύνολα, να υπογράψουν την παρούσα διακήρυξη με απώτερο σκοπό να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες και τους Αξιωματούχους της πολιτείας της Κυπριακής Δημοκρατίας για να αναλάβουν τις σοβαρές ευθύνες που τους αναλογούν, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας όλα τα νόμιμα μέτρα και πολιτικές τα οποία εφαρμόζουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποβλέπουν στην ασφαλή προστασία των πολιτών τους.
https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/eleutheroi_polites_kuprou_diakeruxe_eleutheron_politon_kuprou/

6. Περί το τέλος Νοεμβρίου του 2021 η παρούσα διακήρυξη με τις υπογραφές όλων των πολιτών και των οργανωμένων συνόλων θα παραδοθούν στην Κυβέρνηση, σε όλα τα πολιτικά κόμματα και τους Αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας

7. ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. 8/11/2021

Υποστηρίξτε τη